החודש התקיימה תחרות הברמנים של פינלנדיה - אחת מתחרויות הברמנים הראשונות בישראל וכזאת שבין זוכיה נמנים הברמנים מהטובים ביותר בישראל, כאשר התחרות השנה הייתה בסימן קידום הדור הצעיר של התעשייה ופיתוח האחווה בין הקולגות למקצוע.
מיטב הברמנים ואנשי חיי הלילה התכנסו במתחם 'קולטורה' היוקרתי כדי לראות את הפיינליסטים בפעולה. פינלנדיה, מותג הוודקה הפופולרי ביותר על הישראלים, נתן את הטון במהלך היום, והקוקטיילים בתחרות הוכנו על בסיס הוודקה המוכרת והאהובה.
המתמודדים התחרו בשני מקצים. השלב הראשון, עוד לפני התחרות עצמה, היה שלב השיפוט המקומי. בשלב זה ברמנים צעירים (עד גיל 28) שלחו מתכון עדכני משלהם לקוקטייל הקלאסי סקרו דרייבר. לאחר מכן, השופטים הגיעו אל הברים בהם הברמנים עובדים וטעמו את המשקה. תשעת הברמנים שקיבלו את הניקוד הגבוה ביותר מהשופטים התחרו במקצה הראשון בתחרות. במקצה השני התחרו שישה ברמנים ותיקים, מעל גיל 28, והם התבקשו לרקוח את הגרסה שלהם לבלאדי מרי. המקצה השלישי והאחרון של התחרות שם דגש על שיתוף פעולה ועבודת צוות והוא הפגיש בין שלושת המצטיינים הצעירים מהמקצה הראשון ושלושת השועלים הבוגרים יותר, המצטיינים במקצה השני.
המתמודדים הוגרלו וצוותו לשלושה זוגות שהתחרו ביניהם. הזוגות גם אמונים על כתיבת המתכון לפני הכנת המשקה, ואחד הקריטריונים הבולטים בתחרות היה תפקוד הצוות כזוג. הפרס של הזוג המנצח הוא טיסה ללונדון לסיור לימודי בברי הקוקטיילים הטובים ביותר בלונדון ובעולם.
התחרות, בהנחיית דנה גרוצקי, הרגישה כמו מסיבה אחת גדולה ושמחה והלחץ של ההתמודדות כמעט ולא הורגש. הפיינליסטים עזרו אחד לשני, למרות מגבלות הזמן (שבע דקות בלבד להכנת הדרינק) והאווירה הייתה קלילה ונינוחה. הרכב השופטים המכובד כלל את איאן גריפית'ס, אחד מהיזמים הגדולים והמובילים בתחום הברים והאלכוהול והבעלים של אחד מהברים הטובים והחדשניים בעולם- הבר הלונדוני White Lyan.
"איכות הברמנים והברים יוצאת דופן למקום קטן כמו ישראל"
איאן, יליד אוסטרליה, הוא דור שלישי של ברמנים. הוא התחיל את דרכו מאחורי הבר בפאב של סבא שלו, אותו פאב בו אבא שלו עבד וגם הכיר בו את אמא של איאן, "בהתחלה עבדתי בזה בשביל הכסף והבנות, אבל עם הזמן פיתחתי אהבה אמיתית למקצוע והבנתי כמה אכפת לי וכמה אפשר להתפתח וללמוד". איאן המשיך את דרכו בברים כמו "בלק פרל" במלבורן, בר ה"או דה וי" שבסידני, עד שהגיע לעבוד בלונדון בבר ה"אדינבורו". הוא הדגיש מה חשוב לו לראות בתחרות: "ברמן טוב צריך לדעת לספר סיפור, לייצר רגש ולהביא משהו מיוחד ולא רגיל. זה לא מספיק רק לקחת כמה מרכיבים ולהכין מהם משקה. המשקה שברמן טוב מכין מדגים שהוא עשה מאמץ, לקח את הזמן והשקיע.
ומה לגבי שלב הזוגות? "אני מצפה לראות תקשורת ביניהם, אם הם לא ידברו אחד עם השני, הם לא יצליחו. גם עבודת צוות חשובה להצלחה שלהם, בר מצליח מתבסס על עבודה של צוות ברמנים גדול". איאן הגיע כאורח של פינלנדיה וזאת הפעם הראשונה שלו בישראל "יצאתי להסתובב בכמה ברים בתל אביב ואני חייב להגיד- האיכות של הברמנים ושל הברים פה היא משהו יוצא דופן בשביל כזה מקום קטן כמו ישראל. התלהבתי במיוחד לראות כמה דגש יש על האירוח בברים, מתייחסים ממש יפה ללקוחות וזה נהדר. אתה יכול להכין את המשקה הכי טוב בעולם, אבל אם אתה לא בן אדם טוב- אתה לא ברמן טוב".
בנוסף לאיאן, צוות השופטים הורכב ממיטב המוחות בתעשייה: אבירם כץ (מומחה היין המיתולוגי של מסעדת טוטו), יובל סופר (סורא מארה), אורון לרנר (בעל הבית של הייד אנד סיק) ניר קיפניס (בלייזר, סנהדרינק) השף מיכאל גרטופסקי (ביסטרו מיכאל) ודן קרייצר, הזוכה של התחרות משנה שעברה ויועץ ברים מוביל בתחומו.
מי טס ללונדון?
השופטים חיפשו מקוריות והם ראו הרבה ממנה. המתכונים היו מגוונים והתבססו על תבלינים שונים ומשונים כמו חומץ בלסמי ופלפלים חריפים. שלושת הוותיקים שהעפילו את השלב האחרון בתחרות היו ניסו מוגרבי (לולה וקובה), ג'יי ארנטה (בל בוי) ויוגב מועלם (Cocktail Art). ושלושת הצעירים היצירתיים היו דוד קלינצ'ב (יועץ בתחום הברים), דניאל דרי (קוקטיילס אנד דרימס) ושי אייזקוביץ׳.
ניסו ודוד היו מבודחים בזמן התחרות והכנת המשקה, ובסוף זה השתלם להם - הם הזוכים הגדולים בתחרות של פינלנדיה והם יזכו ללמוד חלק מסודות המקצוע בברים הכי טובים בלונדון.
צמאים? המתכון לקוקטייל הזוכה – קיץ פיני - Finish summer
20 מ״ל (4 כפיות) וודקה פינלנדיה
10 מ"ל (2 כפיות) ליקר סנט ג׳רמיין
7 מ״ל (כפית וחצי) ליקר שמבורד
5 מ"ל (כפית) וויסקי לפרוייג
10 מ״ל (2 כפיות) מיץ לימון
10 מ״ל (2 כפיות) מיץ אננס
10 מ״ל מיץ (2 כפיות) גויאבה
5 מ״ל (כפית) ליקר גרנד מרנייה
הוראות הכנה: ניעור כל המרכיבים בשייקר וסינון לכוס קוקטייל מלאה בקרח
הכתבה הוכנה בשיתוף עם פינלנדיה