קיץ, חם, מלא בירות זורמות למערכת ערוץ הגברים. עשינו את הדבר ההגיוני היחידי שהצלחנו לחשוב עליו -ננעלנו בחדר עם עוד כמה עמיתים לעבודה ולא נתנו לאף אחד לצאת עד שהבירות אזלו. בדרך נזכרנו להפעיל גם מצלמה, כדי לפרגן למבשלות המקומיות הנדיבות.
ונחתוך לשורה התחתונה: אחרי ששתינו המון בירות בוטיק ישראליות, ממגוון סוגים, טעמים, מבשלות ועיצובים, אנחנו מרגישים הרבה יותר אלגנטיים, אבל לא פחות קשוחים. לעומת השחקנים הגדולים בשוק, בירות הבוטיק מתאפיינות בטעמים הרבה יותר חזקים, אחוזי אלכוהול גבוהים יותר בהרבה מקרים, וסטייל שהופך את ההתעסקות איתן למשהו שהרבה יותר קרוב לעולם היין דווקא.
ותראו איזה יופי, מסתבר שיש המון בירות בוטיק. אולי בעצם זה לא מפתיע; הרפורמה בחוקי האלכוהול ב-2012, זעקת היצרנים המקומיים ומבשלות הבירה הארצישראליות בפרט נשמעה היטב. הכפלת מס הקנייה על הבירה בישראל היתה מכה קטלנית עבור חלק מהמבשלות- ורק עכשיו מתחילות האלטרנטיבות להתבסס מחדש. נדמה שהשוק המקומי התאושש והגיע לאיזון מסוים, עם בירות בוטיק ותיקות ומוצלחות לצד כאלו חדשות שמנסות לפרוץ לשוק הקטן.
אז נכון, צריכת הבירה בישראל, 15 ליטר בשנה לאדם, עדיין נמוכה, שלא לומר מביכה, אבל הצמיחה בהיצע מעידה על כיוון חיובי. בארה"ב בירות הבוטיק כבר נוגסות בצורה משמעותית בשוק של החברות הגדולות והמותגים המיובאים- ואולי הקיץ הזה גם הישראלים יעשו צעד בכיוון.
אם פספסתם את השמות של הבירות המעולות שטעמנו בוידיאו כאן למעלה, זה המקום לתת קרדיט נוסף, יחד עם המלצה חמה לנסות משהו מאלה ביציאה הבאה שלכם.
ואלו שמות:
מלכה הינדי | רונן - ההודית המכוערת, חיטה מחוצפת, הכהה המרושעת | דיקטטור Irish Red, ביטר | עמק האלה טריפל בלגית, בלונד אנגלית| Lela חיטה, סטאוט עדינה, אייל אדמונית | מוסקו חיטה, אייל אדומה, אייל בהירה | נגב פסיפלורה,אואזיס | בזלת דאבל בוק.
וכן, הייתה יותר מאחת מכל סוג.