האירוע העולמי השנה יתקיים בספטמבר בדרום אפריקה, ועולם הקוקטיילים הישראלי יכול להיות גאה: לאחר תהליך ארוך ומהנה במיוחד, נבחר אריאל לייזגולד לייצג את ישראל בתחרות. לייזגולד הוא שם דבר בתחום - בין השאר הוא הבעלים של בר ה-223, אולי בר הקוקטיילים הראשון בתל אביב, והבל בוי החדש יחסית שנותן חוויה אחרת וטוטאלית של קוקטיילים. האיש חי את התחום, וזה ניכר בו - גם במראה היחודי וגם בכישורים יוצאי הדופן מאחורי הבר.
תחרות הברמנים וורלד קלאס היא התחרות הגדולה בעולם והחשובה בתחומה, ועצם ההשתתפות בה מקנה לכל מיקסולוג משהו להיות גאה בו. המונדיאל של הברמנים, טקס האוסקר של עולם הברים - כל חובב מזיגות שעומד מאחורי בר שואף להיות חלק מהארוע, אליו מגיעים ברמנים מיותר מ-50 מדינות מהעולם.
קישורים בין אישיים גבוהים, מיומנות, בידור - הפליירינג סטייל טום קרוז ב"קוקטייל" פינה את מקומו למיומנויות מהרמה הגבוה ביותר. השיטוט אמש בין דוכני התחרות, בשלב הסופי אליו הגיעו שישה נבחרים, דמה לשיטוט ביריד צבעוני - כל ברמן הוא בעצם שילוב בין אמן מיצג לשף איש קרנבל לרוקח מיומן - הדוכנים היו מושקעים ומעוצבים, ומלבד המשקאות עצמם העניקו חוויה חושית לנוכחים.
לאחר שביום הראשון של הגמר נופו ארבעה מתוך עשרת הפייניליסטים, השופטים בגמר הסתובבו בין הדוכנים, התרשמו וטעמו מהאתגר האחרון של ששת הנותרים, רגע לפני ההכרזה על המנצח היחיד. קצת על השופטים: הראשון הוא הזוכה של התחרות העולמית בשנת 2010, אריק לורנץ מבר הסאבוי בלונדון שנחשב לאחד המוסדות האלכוהולים הטובים בעולם, ולצידו ג'ורג'י בל, מומחית אלכוהול בינלאומית עם תעודות ושגרירת מותג ויסקי מורטלאך הסקוטי של דיאג'יו.
"כולכם הפתעתם במיומנות אדירה, כולכם נתתם הופעות מרשימות שהיו מעל ומעבר לכל הציפיות", אמרו השופטים והחמיאו למקומיים. הם המשיכו ודיברו בשבחי קהילת הברמנים הישראלית המגובשת, ועל העזרה ההדדית בין המתמודדים על הכרטיס לגמר, למרות שמדובר בתחרות לכל דבר, שבסופה פרס יוקרתי. בסופו של הנאום הקצר, הם נתנו כבוד לזוכה הישראלי של שנה שעברה, בר שירה (מבעלי האימפריאל קוקטייל בר) והכריזו על הזוכה.
לתחרות המקומית נרשמו מעל ל-100 ברמנים. 45 ברמנים התחרו בשלב רבע הגמר, מתוכם עלו 22 ברמנים לשלב חצי הגמר, ממנו עלו עשרה ברמנים בלבד לגמר בן היומיים שהסתיים אתמול.
האתגרים בהם עמדו הפיינסליטים
Cocktail blind tasting- אתגר טעימה עיוורת המצריך מיומנות והכרה של המרכיבים בקוקטיילים הקלאסיים ביותר שכל ברמן חייב להכיר.
Speed Round- אתגר של טכניקה ומהירות בו כל מתמודד יצטרך להכין 8 קוקטיילים ב- 8 דקות בלבד, תוך הקפדה על אופן האירוח והקריאטיביות.
The Signature Punch- אתגר בו כל מתמודד יצטרך להציג את המתכון הייחודי שלו לקוקטייל קערת פונצ', אותו ימזוג לשופטים ולאורחים .
הקוקטייל האחרון של לייזגולד כאמור נתן לו את הנצחון סופית בתחרות של IBBLS, היבואנית והמשווקת הרשמית של מותגי תאגיד האלכוהול הגדול בעולם Diage. השופטים בחרו בו לייצג את ישראל בדרום אפריקה בתחרות הבינלאומית - נותר רק לאחל לו בהצלחה ולקוות שירשים את השופטים ויגבר על המתחרים גם שם.