שמפניה בדלי (צילום: istockphoto)
כולה דלי קרח, אבל תראה איזה פאסון|צילום: istockphoto

לא נעים לנו לספר לך, אבל עד עכשיו רק שיחקנו. אלכוהול וכוסות זה נחמד והכל, אבל מה שיהפוך אותך מעוד מתלהב שהעמיד כמה בקבוקים וכוסות על מדף וקרא להם "בר", לבן אדם רציני שבאמת בנה אחד כזה בבית שלו - זה הציוד שבו תאבזר אותו. ואנחנו לא מתכוונים לפרלה, המנקה הארגנטינאית שלך.

הגאדג'טים ברשימה הזאת לא נראים כמו אלה שאתה מכיר. הם לא אלקטרוניים, אין להם בלו-טות', והם לא תומכים בתוכנות מחשב. הדבר היחיד שהם יכולים לתמוך בו, אם כבר, זה בכתב התביעה שהבנק יגיש נגדך כשתפשוט את הרגל בגלל הבר הזה, רק שאז תהיה שיכור מכדי שיהיה לך אכפת. הממזרים הקטנים האלה, אתה הולך לגלות, אחראים על האקשן האמיתי בבר שלך. איתם אתה מנער, משקשק, מסנן, כותש, מצנן, מקלף ובעיקר - מתפנן. אז מצידנו תקרא להם חיליק, העיקר שתקנה אותם.

דלי קרח / "שמפניירה"

הרולס רויס של הגאדג'טים בבר הביתי שלך. חוץ מקרח, אתה מקרר שם שמפניה, יינות משקאות קפואים כמו וודקה, שנאפסים ודז'סטיפים ואת האצבע שחתכת כשניסית לפתוח את בקבוק הבירה שלך מהכיוון הלא נכון. אל תתקמצן, ולך על דלי מנירוסטה, שייתן לך את הפאסון המלא.

"איקאה" מציעים גם דליים כאלה מפלסטיק, במחיר יותר נמוך, אבל הם הרבה פחות מגניבים. דרך אגב, אפשר לקבל דלי קרח בחינם מחנות האלכוהול שבה רכשת את השתייה שלכם. מגיע לך, ולחנות זה לא עולה שקל.
מחיר: 200 שקל לדלי נירוסטה, 70 שקל לדלי פלסטיק.

מגרסת קרח

ולא, אנחנו לא מתכוונים לשן הטוחנת שלך, אלא למכונה שאשכרה עושה את זה במקומה. מתאים בעיקר למי שרוצה להביא אותה במוחיטו וקפיריניות מושקעות.
מחיר: 120 שקל בממוצע.

כף קרח

אלא אם כן אתה מתכוון לשנע קוביות קרח לתוך כוסות באמצעות הכוחות הטלקינטיים המופלאים שלך.
מחיר: 10-20 שקל.

שייקר/בוסטון

כן, אתה תיראה פחות גבר כשתנענע אותו, אבל אם זה מנחם אותך, בחורות מתחרמנות מזה אש. וחוץ מזה, מדובר בכלי השמיש ביותר עבור הברמן הממוצע. חלקו העליון עשוי מנירוסטה, חלקו התחתון הוא כוס זכוכית המאפשרת גם למדוד מנות אלכוהול. מוזגים, מודדים, סוגרים ומנענעים – בשאיפה, לא רק את המשקה.
מחיר: 80 שקל בממוצע. ל"איקאה" יש אחד ב-50 שקל.

מסננת ג'וליפ

כשתגמור לנענע את השייקר, תצטרך לסנן מתוכו את קוביות הקרח. לשם כך, תזדקק למסננת הזאת. חבל שיש לה שם של חשפנית, אבל היי, זאת כבר לא אשמתך.
מחיר: 20-40 שקל.

כפית לערבוב קוקטייל

או שפשוט תערבב עם האצבע, כמו תמיד.
מחיר: 20 שקל בממוצע.

ג'יגר

לא ג'אגר, ג'יגר. תעזור לך למדוד את מנות האלכוהול שאתה זקוק להן להכנת הקוקטייל. ובמקרה חירום, תמיד אפשר להשתין לתוכה.
מחיר: 5-25 שקל.

סכין טובה וקרש חיתוך

כי זה ממש מבאס לחתוך לימונים לקפיריניה עם סכין שיש לה בערך שתי שיניים, שגם הן קהות. ואגב, באותה הזדמנות, תקנה גם קרש חיתוך חדש. אלא אם כן בא לך לשתות קפיריניה בטעם שום.
מחיר: 15-150 שקל לסכין, בסביבות ה-30 שקל לקרש .

פותחן מלצרים

שזה לא פותחן רגיל, כמו שאתה חושב, אלא כזה שפותח גם בקבוקי בירה ושתייה קלה. וחזיות מסובכות במיוחד.
מחיר: 7-30 שקל.

מכתש ועלי

גבר עם שייקר (צילום: diego_cervo, Istock)
היה שווה כל הבר הביתי הזה|צילום: diego_cervo, Istock

נכון שתמיד ראית אותם בחנות ולא היה לך מושג מה הם עושים? אז ככה: בתוך המכתש, מעין קערה קטנה, אתה שם, נניח, לימונים וסוכר לקפיריניה, ובעזרת העלי – מעין מקל עבה - אתה כותש אותם. אותו דבר אתה עושה עם תותים, אבטיח רימונים וכל פרי שאתה רוצה להכין ממנו קוקטייל. וחוץ מזה, הם גם עושים אחלה קססה.
מחיר: כולה 10-20 שקל.

קולפן סלילים וכף פריזיאן

האביזרים הכי קוקסינליים ברשימה, לא נכחיש, אבל אם זה מנחם אותך, הם מיועדים רק לפרפקציוניסטים. קולפן הסלילים יצור קליפות פירות הדר מעוצבות שמיועדות לקוקטיילים וכף הפריזיאן תיצור עיגולים קטנים וטיפשיים מפירות כמו מלון ותפוח, שאותם אפשר להטביע באלכוהול, בשלב ראשון, ובמחשופים של כוסיות, בשלב שני.
מחיר: 10-100 שקל. תלוי באיכות.

מסחטה

אם אתה לא מתפשר על מיצים תעשייתיים, אתה יכול להסתפק במסחטה ידנית. או במסחטה הרגשית של אימא שלך.
מחיר: 10 שקל בשוק הכרמל.

בלנדר

לאלה שבאמת אוהבים קוקטיילים קפואים. או לאלה שיש להם חברה מבשלת, שאשכרה תעשה איתו משהו מועיל.
מחיר: בלנדר מקצועי יעלה כ-1000 שקל ומעלה. בלנדר פשוט יותר יעלה 200-500 שקל.

קשים, מפיות, תחתיות

כי בחורות צריכות דברים מיותרים כאלה, ואתה הרי רוצה לזיין בסוף הערב הזה.

בפרק הבא והאחרון - נתחיל לדבר ביזנס, ונסביר לך איך לתפעל את כל הקומפלקס המפואר שבנית ולהביא אותה בדרינקים פצצות. יש למה לחכות