הדיירים: אמא טלי בת 32, אבא אייל בן 40 שתי בנות בגילאי 3 ו-6. משמשים משפחה אומנת לילד בן 13.
הדירה: פנטהאוז יד שנייה עם נוף עוצר נשימה, בבניין חדש יחסית באחד מפרברי נתניה.
החזון: להרגיש טוסקנה במרכז הארץ; בית שישדר חמימות משפחתית, וישמש גם לאירוח. האתגר הגדול היה לשלב בין החלומות המנוגדים של בני הזוג: אייל תמיד חלם על בית מודרני, בעל קווים ישרים וסימטריים, כשהצבעים החביבים עליו הם אדום שחור ולבן. טלי רצתה בית באווירה כפרית ואוטנטית עם שימוש בעץ ובחומרים טבעיים.
השלב הראשון היה למצוא את המכנה המשותף ביניהם: לשמור על המרחב הפרטי של כל אחד מבני הבית, תוך יצירת מרחב משותף לכולם שעונה גם על צרכי הילדים.
הסגנון העיצובי: שימוש בצבעים פסטלים עדינים ובהירים בשילוב גוונים כתומים דומיננטיים. הקפדנו על קווים נקיים לטעמו של אייל, ללא עומס פריטים, והוספנו נגיעות של טבע וחוץ, לטעמה של טלי. ככל שהבית קיבל צורה, בני הזוג התחברו יותר ויותר אחד לסגנון של השני.
השיפוץ: דלפק במטבח, גבס באמבטיה
הדבר הראשון שעשינו בדירה היה להרחיב את האזור שהפריד בין המרחב הציבורי למרחב הפרטי כדי להימנע ממסדרון צר.
המטבח: תכננו מטבח מרווח עם הרבה מקומות אחסון. צבע הבסיס הוא נטרלי, אבל תוספות מיוחדות כמו ידיות מפורזלות וארונות מעץ, שברו את המראה הבהיר. בנוסף, השתמשנו באריחי קרמיקה ייחודים בעיצוב אישי ובעבודת יד, עם דוגמאות של בעלי חיים שמשדרים הומור, כמו תרנגול, עז וחזיר.
דלפק האוכל בסמוך לחלון הגדול, משמש גם כמשטח עבודה (להכנת אוכל או להכנת שיעורים) וגם כמקום מפגש של בני המשפחה לארוחות משותפות. כמו כן, כדי להגדיר את האזור המרכזי והפעיל במטבח - האי - יצרנו "שטיח ריצוף" באמצעות אריחים בגוונים כתום וסגול פסטליים. להשלמת המראה מיקמנו תנור לה קוצ'ינה – תנור מקצועי של שפים בעיצוב מוקפד.
מדינת הילדים: בחדר הרחצה של הילדים השתמשנו בחומרים סטנדרים. ליצירת המראה המיוחד, בנינו מעל האמבטיה קשת מגבס. בני הבית לא התחברו לרעיון של מקלחון סגור, אז הגבס שיווה לחדר הרחצה מראה עתיק והיה פתרון להסתרת המוט לוילון. כדי להוסיף עניין, יצרנו פסיפס של שברי קרמיקה צבעוניים והדבקנו אותם על גבי הקשת.
קומת הגלריה: הוסבה ליחידת דיור לכל דבר, שיכולה לשמש לאירוח חברים ובני משפחה. את קומת הגלריה חילקנו לשני אזורים: משחקייה לבנות והחלק השני לספורט אתגרי. הצבנו קיר לטיפוס וסנפלינג – התחביב המשפחתי של הילדים והאבא.
יחידת ההורים: בני הזוג אוהבים להתקלח יחד, הבעיה היחידה היא: אחד מעדיף מים קרים והשני חמים. לכן כדי לממש את ההנאה המשותפת, שילבנו בין שתי מערכות נפרדות של ברזים באמבטיה, שמאפשרות לכל אחד מהם להשתמש בטוש נפרד ולקבוע את מידת הטמפרטורה הרצויה לו.
בחדר השינה שלהם בנינו ארון קיר באורך של שישה מטר בצבע קפוצ'ינו בהיר. את הארון חילקנו לשני חלקים "הגברי והנשי". בחלק של בעלת הבית קבענו טואלט מעוצב עם כיסא ישן שמצאנו אצל הסבתא שלה.
המרחב הציבורי: בני המשפחה אוהבים מאוד לקרוא, ולכן הקיר בפינת האוכל הוסב לספרייה. להשלמת המראה תלינו מנורת וינטג' מקורית ויפיפייה שמזכירה מפה שולחן.
פריט אהוב במיוחד: בחדר השירותים של האורחים רצינו ליצור תחושה של חוץ בתוך הבית. בשיטוט בשוק הפשפשים מצאנו חבית ישנה ומדליקה במיוחד בשווי 300 שקלים. מהחבית יצרנו כיור שמיש על ידי שיפוץ ותוספות של פרזול מפליז, והעמדנו אותה על מדף מעץ אלון. בנוסף, הצבנו בחדר הגם פנס רחוב (600 שקלים), שהוסיף לחדר רעננות ועניין.
פרולוג: תכנון ועיצוב הדירה היה אתגר גדול; מצד אחד למצוא את הסגנון המשותף לבני הזוג ומצד שני להלהיב אותם על הרעיונות והשיגעונות שלי. נהניתי מאוד מהתהליך ומהמצאת השפה העיצובית המיוחדת
לבני המשפחה. מדובר בהליך אנושי ופסיכולוגי מרתק שלא הייתי מוותרת עליו. בנוסף, נהניתי לראות איך אידיאות עיצוביות קרמו עור וגידים וקיבלו צורה. אייל הוא הנדי מן למופת, וזה היה תענוג לראות אותו עובד ומטביע את חותמו בבית החלומות שלהם.
עדי סדן-פדות, מעצבת פנים ובעלת סטודיו canopy