הדיירת: פנסיונרית, בשנות השישים לחייה.
החזון: חלומה של הדיירת היה דירה פשוטה, נקייה, בעיצוב מינימליסטי ושתשלב בתוכה פריטים מחומרים שונים. שמנו דגש על פרקטיות התכנון, בשל העובדה שהלקוחה סובלת מבעיות גב.
משך השיפוץ: כארבעה חודשים. תהליך התכנון נמשך כחודש.
עלות: כ–250,000 שקל. העלות כוללת את התכנון, עבודות הקבלן, החלפת תשתיות החשמל, המים והביוב, ריהוט מלא, כלים סניטריים, מטבח חדש ואת כל עבודת הנגרות.
ריצוף דמוי מתכת
מלבד המעטפת החיצונית ומפתחי החלונות, כל הקירות בבית נהרסו. לפני השיפוץ, הדירה הייתה בת 3.5 חדרים עם מסדרון ארוך באמצע. היא רוקנה מתוכנה וחולקה מחדש, לפי צרכיה החדשים של הלקוחה. הזיכרון היחיד שנשאר הוא עמוד האבן הנמצא בחלל הסלון שבו לא נגענו.
את הרצפה של כל החלל הציבורי בבית חיפינו באריחים גדולים דמויי מתכת. הם אמנם כהים, אך משום שהם מבריקים ומחזירים אור הם יוצרים אשליה של מרחב. התקרה הונמכה ויוצאת ממנה תאורה עילית שמשרה אווירה נעימה.
הסלון: בחלל הסלון בחרנו רהיטים קלילים ומודרניים, בכדי לא להעמיס על החלל. בחרנו שולחן זכוכית אוורירי ומערכת ישיבה בצבעים שחור ולבן. המזנון עשוי פורניר בגוון חום ומעוצב בסגנון פראי ועל אחד הקירות תלינו עבודת אמנות שאני יצרתי. שני האלמנטים האלה מכניסים המון חמימות לחלל.
בנוסף, תכננו פינת רביצה בסמוך לוויטרינה הקיימת, כדי שהדיירת תוכל ליהנות מהאור הטבעי החודר מהחזית. היא עשויה ממריחה של בטון וחצץ על פני גבס ומדמה מוזאיקה "הום מייד". מעליה תלינו שלושה כדורי תאורה בסגנון וינטאג' שמעניקים לה אופי. עמוד האבן נשאר כפי שהיה ומשתלב נהדר עם הסגנון העיצובי שנבחר.
כמו כן, מסביב פיזרנו עציצים שמכניסים את החוץ פנימה.
פינת האוכל מקשרת בין המטבח לסלון
המטבח: המטבח תוכנן כשני קווים מקבילים, תוך כדי שמירה על המינימליסטיות הרצויה וייעודו לגובהה ולנוחיותה של הלקוחה. המטבח כולו לבן והוא שומר בכך על הקווים הנקיים של הבית. צידו האחד משמש בעיקר לאחסון וצידו השני, הנמוך מבין השניים, משמש כמשטח עבודה ארוך במיוחד, המכיל את שולחן האוכל.
השולחן משמש גם כאלמנט מפריד בין הסלון למטבח, אך גם ככזה שיוצר המשכיות ביניהם, שכן הוא עשוי מאותו פורניר של המזנון ושל יחידת אחסון גבוהה הממוקמת בקצה השני של המטבח. הכיסאות הלבנים שלו יוצרים ניגוד מסוים, אך גם מתכתבים עם יחידות הנגרות במטבח. חלק מהשולחן ממוקם מתחת למשטח העבודה, וכשמגיעים אורחים ניתן להוציא אותו החוצה והוא יכול להכיל שמונה סועדים.
שירותי האורחים: מהווים למעשה את הגבול בין האזור הציבורי לאזור הפרטי בדירה. החלל עוצב בסגנון מונוכרומטי, נקי, והוא משרה אווירה נינוחה. מעל האסלה יצרתי נישה שבה ניתן להכניס המון גלילי ניייר טואלט. מדובר באלמנט פרקטי, שכן הוא חוסך מקום, אך גם אסתטי. בחלל יש כמה אלמנטים עגולים - גוף התאורה, הכיור הקטן והמראה – שמכניסים עוד עניין ויזואלי לחלל.
כיור אסימטרי בחדר הרחצה
חדר השינה: גם בחדר השינה הפונקציונאליות והמינימליזם בולטים. הדיירת מאוד אהבה את הפורניר החום והפראי וביקשה להכניס אותו גם כאן – במזנון הטלוויזיה ובשידה הקטנה שעומדת לרגלי המיטה. מצד שני, בחרנו במיטה לבנה, אותה עיצב במיוחד הנגר שעשה את יתר עבודות הנגרות בבית, שמשתלבת עם רצפת הפרקט הבהירה. את החלונות מכסים וילונות אורגון שמכניסים אור טבעי ונעים מבחוץ ומשתלבים יפה בחלל.
חדר הרחצה: חלל הרחצה מכיל מקלחון מפנק במיוחד, בעל מושב בנוי, בשל צרכיה הפיזיים של הלקוחה. הריצוף ואריחי הקיר עושים את החדר הזה. הם עשויים מאבן טבעית שנקראת צפחה, שמאוד אוהבת מים ומאוד נעים ללכת עליה. שאר הפריטים מאוד שקטים במטרה לתת נוכחות לצפחה ורק הכיור האסימטרי גונב מעט את ההצגה. דרך חלל הרחצה עוברים לחדר השינה, כאקט סמלי לתהליך ההיטהרות לפני השינה.
חצי חדר נוסף: כמעט ולא נגענו בו. הוא משמש כספרייה ויש בו מיטה נפתחת שנועדה לנכדיה של הדיירת כאשר הם מגיעים להתארח.
דבר המעצבת: תהליך התכנון לווה בהקשבה ויחס אישי לצרכיה ורצונותיה של הלקוחה. הייתה בינינו תקשורת מאוד טובה ונוצרה בינינו כימייה כמעט מיידית, גורמים שתרמו להתקדמות יעילה בעבודת השיפוץ וביצירת מרחב המשלב בין חומרים וטקסטורות.
טיפ: חשוב לחלק את התקציב בצורה היררכית, תוך כדי שימת דגש על החלל הפעיל ביותר בדירה.
פריט אהוב: שולחן האוכל, המקשר ומפריד בו זמנית בין אזור הסלון לחלל המטבח. השולחן עוצב ברוח הפרויקט, תוך שמירה על קווים נקיים ונוכחות.
פרגון לאיש מקצוע: חברת "עדיף אלומיניום", שביצעה את כל עבודות האלומיניום בדירה. מילת המפתח של אנשי החברה היא אמינות וביצוע העבודה היה מושלם תוך שמירה על לוחות זמנים תקינים.
המעצבת: מיטל כהן | סטודיו MyDS; טלפון: 077-2018581.
מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו