לעצב דירה שכורה זה תמיד אתגר לא פשוט. גם כי ברור שלא שוברים קירות ולא מחליפים צנרת וכדומה כמובן, אבל גם כי בחירת הרהיטים מוגבלת כיוון שאין טעם ליצור במיוחד משהו שיתאים בדיוק לדירה הזו אבל לא לדירה אחרת. אז מה יעשה גבר רווק בשנות השלושים לחייו ששוכר דירת 3 חדרים (70 מ"ר) במרכז תל אביב ורוצה להכניס בה קצת רוח חיים?
המעצבת מיכל שלגי שירה מספרת שהלקוח שלה רצה דירה כיפית, מעוצבת ונינוחה, שיהיה לו כיף לשהות בה לבד וכיף לארח בה. הוא חובב בישול ולכן היה ברור לה שצריך פינת אוכל אמיתית (בניגוד לגישת ה"אוכלים משהו מול הטלוויזיה"). לפרויקט הייתה מגבלת תקציב, מה שדרש פתרונות יצירתיים כמו הזמנת שולחן עבודה בחנות לרהיטי משרד. השיפוץ כולו ארך כחודשיים כולל הרכישות, צביעת הדירה והחלפת גופי התאורה, ועלה כ-80,000 שקלים.
רואים רחוק רואים שקוף
מיד עם הכניסה מימין נפתח החלל הציבורי, עם מבואה קטנה שהוגדרה על ידי מיקום שידת פלסטיק של "קרטל" בכתום, ועליה מנורה של "קרטל" בסגול ומראה עם מסגרת אלומיניום דקה שהוזמנה לפי מידה. קיר הכניסה נצבע בירוק בוהק שמקשר בין הקיר שבחדר השינה.
המטבח החצי פתוח מופרד בקיר נמוך משאר האזור הציבורי. פינת האוכל היא שילוב בין שולחן משוק הפשפשים לבין כסאות "פנטון" מעוצבים מ"הביטאט". גופי התאורה בדירה הוחלפו לחלוטין, חלקם בגופים מעוצבים ויוקרתיים, ובפינת האוכל ובמרפסת מוקמו מנורות ברזל ישנות שמוסיפות חספוס ועניין לדירה.
נעשה שימוש במחיצה השקופה של דלתות הזכוכית כאלמנט עיצובי שמשחק עם השקיפות של ספריית הקוביות השקופות מאחוריה: הספרייה והספרים נראים מבעד לזכוכית, אבל נגישים רק מהצד השני. כשעומדים בצד המרפסת, על יד ספריית הקוביות, רואים מבעד לדלתות הזכוכית את הספרייה הזוחלת על הקיר - "תולעת ספרים" בעיצובו של האדריכל רון ארד.
מינגלינג של רהיטים
הקיר האחורי בסלון נצבע בסגול והספה המעוצבת באפור סולידי, הכורסא הפיסולית ושולחנות הסלון בעיצוב קלאסי של המאה ה-20 נותנים טון "בוגר" לדירה. לעומתם, כסא הנדנדה האייקוני בעיצוב "איימס" ופוף גדול מבד רשת שחור/כתום מכניסים אווירה קלילה וכיפית. יש בעיצוב הדירה קונספט של "mix & match" - דברים שיכולים לזוז בבית. הכורסא יכולה לפנות לכוון הטלוויזיה ולהיות חלק ממעגל השיחה בסלון, או לפנות כלפי החלון עם העץ המדהים ולהיות פינת קריאה ומרגוע.
חדר השינה מדבר באותה צבעוניות של שחור, אפור, כתום, סגול, ירוק אבל לוקח את העיצוב למקום יותר רך, אוריינטלי וחושני. המיטה שהוזמנה מנגר מהדהדת את האיפוק והגבריות, ושידות הלילה השקופות מהדהדות את ספריית הקוביות השקופה בסלון. השידה הסינית שמצוירת בכתום וירוק ממש מקפיצה את החדר למקום אחר, ומנורת הלילה הירוקה זהה לסגולה שבכניסה. בחלון בחדר השינה אפשר לראות דקל ירוק שכאילו נשתל במיוחד כדי לחבור לאווירה הקסומה. הקיר האחורי בדירה, בגב המיטה, נצבע בירוק שמהדהד את הירוק שפורץ מהחלון הגדול פנימה לדירה.
"נהניתי מאד לעבוד על עיצוב הדירה הזו", מספרת המעצבת. "הלקוח היה פתוח לרעיונות הלא שגרתיים שלי לשילוב בין חומרים וצבעים וסגנונות, והיה בינינו דיאלוג פתוח על הצרכים והרצונות שלו. בכלל הייתה בינינו תקשורת טובה, והיה כיף להסתובב ביחד ולדייק את הבחירות. הרגשתי שהצלחתי לתפור את העיצוב לאישיות שלו, והתוצאה על פי דבריו משמחת ומרגשת אותו כל יום מחדש".
טיפ: כשמרהטים דירה שכורה כדאי לבחור רהיטים ואביזרים שיוכלו להתאים גם לדירות הבאות. כדאי להשקיע בכמה פריטים יקרים שממש אוהבים ושיהיה אפשר להמשיך איתם שנים רבות, לעומת פריטים אחרים שיכולים להיות יותר פשוטים וזולים, כדי שיהיה אפשר להחליף בהמשך (וילונות מאיקאה, למשל).
עיצוב פנים וסטיילינג: מיכל שלגי שירה
סטיילינג לצילומים: מיכל שלגי שירה ומרב חביב
לעמוד הפייסבוק של מיכל שלגי שירה
מצד אחד חלל פתוח, מצד שני מחיצות סופר מעוצבות. דירה מפוארת בתל אביב
הסטודנט שעיצב לעצמו דירת 36 מ"ר