אנחנו תמיד חושבים שהדשא של השכן ירוק יותר, אבל אם יש משהו שהמדינה הקטנה שלנו דווקא התברכה בו זה מזג האוויר הקיצי והאור הטבעי ששוטף את הבתים שלנו ברוב שעות היום. חלונות גדולים שמכניסים פנימה הרבה אור טבעי עושים לנו טוב, משפרים את מצב הרוח שלנו וגורמים לחלל להיראות גדול ומזמין יותר. למרות תנאי הפתיחה הטובים שלנו, בבתים רבים עדיין אין מספיק אור טבעי והחללים נראים חשוכים. יכול להיות שהדירה שלכם פונה לכיוון צפון, יכול להיות שאין מספיק חלונות או שהם קטנים מדי, או שהבתים השכנים מצלים על ביתכם וחוסמים את השמש. 

"האור הטבעי הוא אחד הדברים הכי חשובים בכל חלל שנכנסים אליו, בין שמדובר במשרד, במסעדה, בחנות או בבית. מעבר למראה ולעיצוב החלל, לאור יש השפעה משמעותית גם על מצב הרוח ועל התחושות שלנו ויש כאן פן פסיכולוגי שיש להתייחס אליו", אומרת מעצבת הפנים דנה שקד, "הדבר הראשון שחשוב לי תמיד לבדוק הוא כיווני החלונות, שמכתיבים את כניסת האור הטבעי והאוויר לחלל. דירות צפוניות יהיו בדרך כלל חשוכות וזולות יותר מהדירות הדרומיות והמערביות, אשר מוארות ויקרות יותר. במקרה של רכישת דירה, הבחירה תתבצע גם בהתאם לתקציב ולהרגלים של כל אחד, וחשוב לזכור שגם במקרים של דירות פחות מוארות יש פתרונות".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

אם אתם מוצאים את עצמכם מדליקים אור באמצע היום ומרגישים שהבית שלכם חשוך ועייף, נסו את 10 הטריקים הבאים וצרו תחושה של אור טבעי גם אצלכם:

לכו על לבן

כאשר מדובר באור המשוואה די פשוטה - צבעים כהים בולעים אור וצבעים בהירים מחזירים אור. בחללים מוארים יחסית תוכלו להשתמש בכל גוון שתרצו, אך בחללים שבהם כמות האור הטבעי מוגבלת, עדיף להשתמש בגוונים בהירים ובראשם הלבן, על מנת לנצל באופן מיטבי את רמת האור הטבעי שנכנסת פנימה. שימוש בלבן עבור הקירות והרהיטים הגדולים יעצים את בהירות החדר, יגרום לו להראות גדול ומרווח יותר ויאפשר לכם לשחק בצבעוניות של האביזרים והטקסטיל.

01, צבעים בהירים מחזירים אור (צילום: יחסי ציבור)
צבעים בהירים מחזירים אור|צילום: יחסי ציבור

תלו מראה

מראות יוצרות הכפלה של האלמנטים המשתקפים דרכן ובמיקום אסטרטגי בחדר יוכלו ליצור תחושה של יותר חלונות ובהתאם גם יותר אור. קרי מהבלוג Making Lemonade מדגימה כיצד קיר של מראות, שעלו לה יחד 163 שקל בלבד, יצרו מבואת כניסה מוארת ומזמינה בהשקעה מינימלית.

02, להאיר את המבואה בעזרת מראות (צילום: יחסי ציבור)
להאיר את המבואה בעזרת מראות|צילום: יחסי ציבור

האירו את הקירות

תאורה מלאכותית תעזור לנו לאזן את רמת האור בחלל ולבטל את הצללים שנוצרים על הקירות ובקצוות של החלל שמרוחקים מהחלונות. תאורת קיר שמאירה כלפי מעלה ומטה או תאורת תקרה שקרובה יחסית לקירות יעזרו לעדן את הצללים שבפינות ולייצר תחושה מזמינה ונעימה בחלל, כמו כן אלו יעזרו בהדגשת אלמנטים מעניינים בחלל כמו חיפוי קיר, אמנות, ריהוט מעניין, אוספים אישיים וכולי.

03, שלבו תאורת קיר בחלל (צילום: יחסי ציבור)
שלבו תאורת קיר בחלל|צילום: יחסי ציבור

צבעו בגוונים קרים

גוון האור הטבעי קר ולבן יחסית לנורות החמות שאנו משתמשים בהם בדרך כלל בחללי הפנים, לכן צבעים קרירים של כחול וירוק יעזרו לנו לאזן בין השניים ולהשלים את גוני החוץ של השמים והצמחייה שאנו מחפשים לקבל דרך החלונות. "הגוונים בחלל משפיעים על מצב הרוח שלנו, לכן הייתי ממליצה לשלב גוונים רגועים וקרירים כאלו לעומת גוונים של אדום, כתום וצהוב על מנת ליצור תחושה רגועה ובהירה", מסבירה דנה שקד.

04, גוונים כחולים מרגיעים ומאזנים (צילום: יחסי ציבור)
גוונים כחולים מרגיעים ומאזנים|צילום: יחסי ציבור

צרו קונטרסט

"כשאנחנו מדברים על חללים מוארים, הרבה פעמים אנו מחפשים את תחושת הגודל והמרחב שחללים כאלו יוצרים. בעזרת קונטרסט ויחסיות בין הגוונים הבהירים לכהים ניתן ליצור עומק ותחושת גודל בחלל גם אם איננו מואר היטב", מפרטת שקד. בשיפוץ של המטבח הזה בחרה שרה שרמן-סמואל מהבלוג Stories להשתמש ברצפת פרקט כהה יחסית ובארונות תחתונים בגוון ירוק-אפור שיוצרים הדרגתיות ואיזון בין הגוונים הכהים לבין השיש הבהיר והארונות העליונים הלבנים, יחד נוצרת תחושה של חלל רחב, מזמין ומואר.

05, רצפה כהה וארונות בהירים (צילום: יחסי ציבור)
רצפה כהה וארונות בהירים|צילום: יחסי ציבור

החליפו את הנורות

גוון התאורה משפיע באופן משמעותי על האווירה בבית ויכול ליצור תחושה דומה לאור טבעי, כך שאם תדליקו תאורה מלאכותית בשעות היום תוכלו ליצור מראה בהיר ונקי הממשיך את הגוון שנכנס דרך החלונות. תאורה בגוונים צהובים וחמים יוצרת מראה רומנטי וחמים, אך אם אתם מחפשים ליצור גוון שמזכיר את האור הטבעי, תצטרכו לבחור בנורות בגוונים קרים יותר שמתקרבים לגוון הלבן.

06, נורות בגוונים חמים (צילום: יחסי ציבור)
נורות בגוונים חמים|צילום: יחסי ציבור
 

אזנו בין האור לצל

הפיזור הטבעי של האור בחלל סגור יוצר אזורים מוארים יותר לצד החלון ואזורים יותר מוצלים בעומק החלל. הצללים הללו יוצרים עומק ואיננו מחפשים ליצור חלל שמואר כולו באופן שווה ומלאכותי. הסתכלו על הצללים שסביבכם ובדקו עד כמה הם חזקים, אם ההפרש בין האזורים החשוכים למוארים דרמטי, כדאי לשקול להוסיף גוף תאורה עומד או שולחני, אך אם מדובר בצללים טבעיים ורכים, ניתן ואף רצוי להשאירם כפי שהם.

07, צללים רכים יוצרים עומק ומראה טבעי (צילום: יחסי ציבור)
צללים רכים יוצרים עומק ומראה טבעי|צילום: יחסי ציבור
 

נסו לשלב טקסטיל

לעתים קרובות איננו יכולים להחליף אלמנטים קיימים בחלל, במקרים כאלו ניתן לאזן את הצבעוניות הקיימת בעזרת פריטים קטנים ובעיקר טקסטיל. שטיחים גדולים ובהירים יכולים לספק קונטרסט נעים על גבי רצפה כהה וכריות קלילות יוכלו לעזור במקרה של ספה במראה מעט מגושם, כמו שניתן לראות בדירה הזו ששופצה והופיעה בבלוג A Beautiful Mess. נוסף לכך, וילונות שקופים ירככו את האור שנכנס פנימה ויוכלו ליצר אשליה של חלונות גדולים יותר מהמצב הקיים בפועל.

08, שטיח בהיר וכריות קלילות (צילום: יחסי ציבור)
שטיח בהיר וכריות קלילות|צילום: יחסי ציבור
 

שלבו חומרים מבריקים

על מראות כבר דיברנו, על פי אותו עיקרון ניתן לבחור בחיפויים וברהיטים שעשויים מחומרים בגימור מבריק, שמחזירים את האור ויוצרים השתקפויות בחלל המעצימות את האור הטבעי שנכנס פנימה. בסלון הזה למשל, שעיצבה קריס מהבלוג Driven By Decor, הוחלף שולחן קפה כהה ומגושם בשולחן אקריל שקוף ואלגנטי. כך, למרות שמבנה החלל וגודל הספה נשארו כשהיו, התחושה נעימה ומוארת יותר.

09, שולחן אקריל שקוף ואלגנטי (צילום: יחסי ציבור)
שולחן אקריל שקוף ואלגנטי|צילום: יחסי ציבור

בחרו ברהיטים קלילים

רהיטים גדולים ומגושמים חוסמים את מעבר האור ויוצרים צללים גדולים בחלל, לכן אם באפשרותכם להחליפם, העדיפו רהיטים במראה קליל יותר, למשל ספות על רגליים המורמות מעט מהרצפה, שולחנות סלוניים בעלי מסגרת דקיקה ומדפים פתוחים. כמו כן נסו לצמצם את כמות האביזרים וחפצי הנוי בחלל, ככל שהוא יהיה נקי יותר כך הוא גם ייראה בהיר ומואר יותר. בסלון הזה למשל, שהופיע בבלוג Glitter Guide, הוחלפו הספות, השולחנות והלבנים שמחפות את האח ליצירת מראה צעיר, קליל ומזמין.

10, העדיפו ספות קלילות על רגליים (צילום: יחסי ציבור)
העדיפו ספות קלילות על רגליים|צילום: יחסי ציבור

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק