כפי שאנחנו שונים זה מזה באישיות, במאווים ובאהבות שלנו, כך גם החפצים שאנחנו נמשכים אליהם ומבקשים לשמור עליהם - שונים. אחד נמשך ליצירות אמנות, השני לחפצים ממותגים. יש מי שנמשך לרהיטים מבית סבתא, או דווקא למציאות של אחרים. בני הזוג אביב ורענן, אספנים חובבים, הם מסוג האנשים שאוספים אוצרות רבים ומגוונים, ולא סוגרים את הדלת בפני פריט ישן. החל מרהיטים וחפצים מסבא מנחם וסבתא תמימה ועד לרהיטים ופיצ'פקס שנקרו בדרכם ברחבי העולם ונאספו על ידם באהבה.
כל כך הרבה חפצים אהובים ומיוחדים נערמו במהלך השנים על ידם, עד שיום אחד הרגישה אביב תחושת מחנק. בכל חדר בבית, בחצר, ואפילו במטע האבוקדו נערמו פריטים על גבי פריטים. אז הבינה שהגיעה העת להחליט: או שהם יפתחו חנות לכל החפצים האבודים או שיעמיסו את כל התכולה המכובדת ויעבירו הכל לאחרים. מנחשים את התשובה? כך הוקמה חנות וינטג' מקסימה בקבוץ משמרות, "אוסף", שמה.
לפי הפילוסופיה העיצובית של רענן ואביב, כל חפץ הוא בעל ערך והיסטוריה משלו. כאשר רענן מגיע לפנות בית מתכולתו, הוא קודם כל מבקש להציץ באלבומים של דייריו ולשמוע סיפורים עליהם. שנים הוא מטפח אוסף פרטי של צילומי חתונה, ואל תגלו לאף אחד, אבל במרתף ביתם מסתתרים האוצרות היקרים להם ביותר, שלא מוצעים למכירה באף חנות. בכניסה לבית למשל, ניצבת כוננית בת 100 שנה שהגיעה כל הדרך מהמלון המפורסם "אמריקן קולוני" בירושלים.
רהיטים בסטייל קנדי
ביתם של בני הזוג בפרדס חנה מלא בפריטים סנטימנטליים. הרהיטים בסלון עברו בירושה מסבתא תמימה. סבא מנחם וסבתא תמימה, סביו של רענן, עלו לארץ מקנדה והעלו איתם את כל רכושם. רהיטים שנבנו עבורם בהזמנה אישית, ואפילו את בית העץ שמזכיר להם את החיים בארץ הרחוקה. רענן, שהיה מאד קשור אליהם, שומר בקנאות אוצרות רבים שקיבל בירושה והוצבו אחר כבוד בבית. מתקן כלים משומש, למשל, עבר הסבה והפך למעמד עבור התקליטים הרבים שברשותם.
בעיצוב הבית ובסטיילינג, נעזרו בני הזוג בשירותיה של מעצבת הפנים תמי שלוש. זו הציעה בין היתר, לעצב ספספל באמצעות חמור התעמלות. החמור רופד והפך בקלות לרהיט מגניב ושימושי. פינת המשפחה מורכבת כולה ממציאות יד שנייה ששופצו והותאמו לחלל.
פינת אוכל בג'ינס
הכיסאות בפינת האוכל הם יציאה מרעננת במיוחד; ראשית הם נבחרו בשל עמידותם (אחרי הכול מדובר בבית שמגדלים בו שלושה בנים). מרגלי הכיסאות הוסר הצבע השחור ונחשף צבעם הכסוף. מירה, חברה של אביב הציעה לרפד אותם בבדי ג'ינס מדליקים. להשלמת פינת האוכל, התקין רענן פלטת עץ עבה, שקנה במחסן עצים. את הפלטה הניח על רגלי מכונת תפירה ישנה. ספסל האחסון - שופץ ונצבע מחדש בצבע תכלכל נעים.
לפני שעברו לבית המטבח היה 100 אחוז "איקאה". לאט לאט, בעזרתה של מעצבת הפנים, השתנה המטבח וקיבל פנים אישיות עצמאיים. במקום ארונות קיר, נבחרו מגירות ישנות. ארונית קטנה ומדף נתלו על הקיר בקומפוזיציה מדויקת. מתחת לדלפק העץ, הונח ארון ששימש אותם בעבר כספרייה. רענן הוסיף לו מגירות בטכניקה, סיזיפית יש לומר, של הדבקת שכבות רבות של עץ סנדביץ'. כאשר פורק בית העץ הקנדי של סבתא תמימה, רענן השאיל את דלתות העץ ויצר מהן את מדפי הספרייה. סיור קצר בבית מוכיח שאין גבול לדמיון וליצירתיות, ומעל הכל: שניתן למחזר כל חפץ ורהיט ישנים בעזרת קצת השקעה וכוונה.
במדור הקודם: הזוהר הצפוני: בית יפהפה בגליל התחתון
לכל הכתבות במדור "הביתה"