מטבח חדש לבית מרגש כמעט כמו כניסה לדירה חדשה. הוא ממוקם באחד החללים המשמעותיים ביותר בבית, מאחר שנמצאים בו רוב שעות היממה, הוא דורש את התכנון המורכב ביותר וברוב המקרים הוא גם הפעיל ביותר עבור כל בני הבית. זו הסיבה שרגע לפני שמחליטים לחדש או לעצב אותו, אסור לשכוח כמה פרמטרים חשובים.
תכנון: להפיק את המקסימום מהחלל
ברוב הדירות מוקצה למטבח מבנה סטנדרטי ולכן קל יחסית לתכנן בהן מטבח בצורת ר', ח' או שני פסים. יחד עם זאת, השטח הנתון לא תמיד מספיק לכל הפונקציות הנדרשות, בין אם מדובר במקרר גדול במיוחד, דלפק ישיבה או אי למטבח עם אחסון. לכן יש להקדיש מחשבה לתכנון הטוב ביותר שייצור זרימה נעימה במרחב, במיוחד כשמדובר במטבח שלא בנוי כסטנדרט ויש בו מבנה קירות מורכב יותר שמצריך חשיבה יצירתית או עזרה מקצועית ממתכנן מטבחים.
חלוקת פונקציות: לקבוע מיקומים מנצחים
כדי לא לטייל יותר מדי במטבח בזמני ההכנה והבישול ולעייף את המשתמש, יש לייצר קרבה סבירה בין המקרר לכיריים ולכיור (מה שמכונה בעגה המקצועית "משולש הזהב"). צריך להקפיד על משטח הנחה למוצרים שמוציאים מהמקרר לפני הכנה, שטיפה או בישול, כדי לא לשוטט איתם ברחבי המטבח, ללכלך או לטפטף. את מוצרי החשמל יש למקם בצורה מושכלת, בין אם מדובר במדיח בקרבה לכיור או בבר מים ובין אם בתנור פרי סטנדינג (יחידה משולבת של תנור וכיריים העומדת פני עצמה) או בתנור ומיקרוגל שמונחים יחד ביחידת בילט-אין גבוהה. תשומת לב יש להקדיש גם לגובה המשתמשים במכשירים האלה, בין אם מדובר בילדים, במבוגרים או בנכים.
סוף מעשה במחשבה תחילה: סגנון, צבעים, חזיתות
נראות של מטבח כוללת גימורים במגוון רחב של מוצרים, בחירה של חזיתות, צבעים, חיפויים, ידיות, מוצרי חשמל ומעל הכול - סגנון אהוב, ואכן, אלה הטאצ'ים האחרונים שכיף להכניס לכל מטבח. אבל, וזה אבל גדול, לא תוכלו להכניס את הטאצ'ים האלה בצורה שלמה אם לא התחלתם נכון את תהליך התכנון והבחירה של המטבח. תארו לעצמכם שהזמנתם דלתות חלקות ונקיות בצבע לבן "כדי שיתאים להכול", אבל אתם בכלל אוהבים סגנון טוסקני גדוש ומלא באקססוריז ופרחי שדה? או להפך – יש לכם בריקים מפירוק לתפארת קירות המטבח, אבל אתם משוועים לחידוש בסגנון נורדי? הכול מתחיל מתכנון משותף שלכם ושל מעצב שיידע לכוון את סגנון החזיתות, את הצבע שיתאים לסגנון העיצובי שבחרתם או לצבע האלומיניום שבחרתם לחלונות המטבח.
משטח עבודה מתאים: הרכבת הפאזל השלם
כל פריט במטבח קובע, ועדיף לחשוב ולתכנן אותו כבר בהתחלה – על אחת כמה וכמה כשמדובר במשטח העבודה שעוטף את הארונות התחתונים והוא אחת הפונקציות הדומיננטיות והשימושיות ביותר במטבח, אולי חוץ מלפתוח ולסגור את המקרר. הוא משפיע על הצבעוניות של החלל, מייצר מראה עוצמתי או להפך – מראה רגוע ושקט, ושלל הדגמים והגימורים שלו יקלעו לכל טעם: מדגמים תעשייתיים בטוניים ועד קולקציות מקושטות בנימים ועורקים, ומשיש מבריק ועד שיש מאט או שיש בגימור גולמי.
לפני שבוחרים משטח, כדאי להבין מה ההיצע הקיים ואיזה משטח יהיה הנכון ביותר לפעילות המטבח שלכם, בין אם אתם בשלנים ובין אם מרבים לאכול בחוץ והמטבח משמש רק ליופי. שיטוט קצר בפינטרסט, מגזיני עיצוב או אתרים כמו גלריית המשטחים באתר של אבן קיסר יסייעו במיקוד הטעם העיצובי ובהבנת הצרכים. מאחר שמשטח העבודה לא מתפקד בחלל ריק, חשוב להתאים אותו למוצרים הנלווים, החל מסוג הכיור וסט התנור והמיקרוגל ועד כיסאות הבר והריצוף שעל הרצפה. מבולבלים? לא אנחנו. ב"קונספט האוס" של אבן קיסר, מתחם לייעוץ מקצועי הראשון מסוגו בארץ, יוצרים עבורכם לוח השראה עם כל החומרים. בעזרת דוגמיות קטנות ודרך תחנות חווייתיות, ביניהן ספריית חומרים של כ-80 סוגי משטחים של המותג והדמיות ממוחשבות, תצליחו לייצר את הפאזל השלם שירכיב את מטבח החלומות שלכם - עד הפרט האחרון. בקונפסט האוס של אבן קיסר תוכלו להתרשם משלל החומרים בלוחות גדולים ולקבל רעיונות ליישומים נוספים למשטחי השיש שלהם.
אחסון, אחסון, אחסון: איך לאחסן בחוכמה
אחסון הוא אתגר שבפניו עומדים בכל בית, ולא פחות מכך במטבח עם שלל מוצרי המזון, הכלים, הסירים והסרוויסים הפחות נחוצים. הבשורה היא שגם במטבח קטן אפשר לייצר מקומות אחסון תוך ניצול כל הארונות הקיימים, גם הפינתיים או הגבוהים, בעזרת חשיבה יצירתית שתנצל כל שטח פנוי לטובת אחסון. לדוגמה: קיר פנוי שעליו ימוקמו מדפים, ארון נוסף שיוצב בקרבת המטבח או יחידות אחסון ניידות, מתגלגלות ונשלפות.