כשמדברים איתי על עיצוב חדר ילדים, המחשבה הראשונה שעולה לי בראש היא: כולם יכולים. אני יודעת שעכשיו אתם חושבים, "מה פתאום, אין סיכוי", "יש לי ידיים שמאליות", "אני גרועה בהתאמת צבעים, אפילו בבוקר אני שואלת את בן הזוג אם הבגדים שבחרתי מתאימים". אחרים חושבים שצריך מיליונים כדי לעצב, או שחובה להיעזר במעצבת פנים שתעצב כל פינה ופינה כדי שהכל יהיה מושלם. אז בואו נתקן כמה טעויות בסיסיות:
דבר ראשון, לא חייבים לעצב את כל החדר במכה אחת. אפילו המעצבים הכי דגולים לא בונים קולקציה במכה. זה לוקח קצת זמן, וצריך לעשות את זה בשלבים.
דבר שני, עיצוב לא בהכרח כולל רהיטים מטורפים ושינוי הריצוף. אפשר לשנות את מראה חדר הילדים מהקצה לקצה באמצעות צבע וקצת פריטי טקסטיל, כמו מצעים, וילונות, כריות ושטיח.
וכן, גם אם אתם גרים בדירה שכורה מגיע לכם ליהנות בחדר הילדים.
ולא, לא חייבים תקציבי ענק ופגישות בלתי נגמרות עם מעצב פנים. הנה נוסחה פשוטה שמשלבת תכנון נכון, בחירת צבעים מתאימים וראיית הצרכים של הילדים:
עוד בערוץ עיצוב הבית:
שלב ראשון – התבוננו ורשמו
כדי ליצור משהו חדש יש צורך לבחון את הישן ולהבין מה מפריע לנו. בחדר קיים עם עיצוב מיושן – אני ממליצה ממש להכין רשימה של האזורים שמפריעים לכם. בחדר חדש ו"נקי" – הכינו רשימה של מידע על החדר: האם החדר גדול או קטן, באילו אזורים אתם רוצים להכניס חיים, כמה ילדים אמורים להשתמש בחדר, מה הצרכים שלהם, למה משמש אותם החדר, מה התחביבים שלהם, מה הצבעים האהובים עליהם ועוד. רשמו גם פרטים כמו רהיט שחייבים אותו אבל הוא תקוע בחדר או וילון מכוער שלא מכניס אור. כל הפרטים האלה יעזרו לכם לעצב חדר שיהיה פרקטי ולא רק יפה.
שלב שני – בחרו צבעים ומוטיבים לעיצוב
זכרו שעיצוב הוא עניין של טעם. לכן, אם זה חדר לתינוקות אתם יכולים להתחשב רק בטעם שלכם, אבל אם זה חדר לילד שכבר יודע להגיד מה הוא אוהב ומה לא, כדאי לשאול אותו אילו צבעים הוא אוהב ואולי גם אם יש דימוי מסוים שהוא אוהב. למשל, אם הילד אוהב ארנבות אפשר לבחור מצעים עם הדפס ארנבות או לשלב ארנבת במובייל.
בשלב זה נסו לבנות סקאלת צבעים על בסיס של הצבעים האהובים וצבעים שתואמים להם. כפי שאתם יכולים לראות בסרטון, התאמת צבעים נובעת מפעולת המוח ולא בהכרח מכישרון מדופלם:
צילום, עריכה ואנימציה: אחוה ומתן גולומב
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
שלב שלישי – הוסיפו פריטי טקסטיל
מכירים את התחושה הזאת, כשאתם מחליפים למצעים האהובים עליכם וישר מרגישים רוגע? זאת ההשפעה של טקסטיל, והיא נוצרת גם בחדר הילדים. הרי אנחנו רוצים ליצור להם פינה קטנה שתהווה גן עדן פרטי בשבילם.
פריטי טקסטיל אינם יקרים אבל יכולים לשנות את כל התחושה בחדר. הם יכולים להכניס הרבה צבע וחום, אפשר לשנות את מיקומם בקלות ולהחליף אותם כשהטעם משתנה. אפשר לבחור בד צבעוני וכיפי שישמש לווילון, ולהשתמש בצבעים המופיעים בו לשאר פריטי הטקסטיל כדי לשוות לחדר צורה אחידה ונעימה. למשל, לבחור כריות בצבעים המופיעים בווילון, להוסיף כיסוי מיטה בבד אפור-לבן תואם ולקשט בשרשרת דגלונים כדי להדגיש צבע לבחירתנו.
נגה ארליכמן גן צבי היא מעצבת ובעלת NOGIBOGI, מותג טקסטיל לתינוקות ופעוטות בעבודת יד. היא מלמדת אימהות ליצור בטקסטיל בעזרת ערכות, סרטונים, סדנאות וקורסים און ליין, בעלת הקבוצה "אמהות יוצרות NOGIBOGI" ומעבירה קורס "CREATIVE MOMS עיצוב חדר ילדים"
אתם אפילו יכולים להכין את הפריטים בעצמכם. היום יש קורסים און ליין ומכונות תפירה משוכללות (ומתאימות למתחילים), ובאמת כל מה שצריך כדי ליצור בבד זה פשוט לפתוח אוזניים, לגזור ולתפור.
זכרו שהילד שלכם מרגיש כשאתם עושים בשבילו משהו מיוחד. כשהחדר יהיה מוכן, ואתם תקריאו לו סיפור לאורה הנעים של המנורה כשברקע הכוכבים שאתם הדבקתם מנצנצים על הקירות, ותכסו אותם במצעים שאתם תפרתם בדיוק לטעמם - הם ירגישו שאתם אוהבים אותם כל כך.