חדרי הילדים הולכים והופכים למיני מעצמות על שבהן מתרחשות כמעט כל פעילויות הפנאי. החדרים משמשים את הקטנים ללינה, ללימוד, לאירוח, למשחק ובידור. מכיוון שהחדרים ברוב הבתים והדירות לא גדולים בשטחם, חשוב מאוד לייצר פתרונות אחסון נוחים ויעילים. "כשפונים לארגון חדר הילדים חשוב למיין ולבדוק מה שמיש ומה לא, ולמסור הלאה", אומר חיים בשן, מנהל שיווק בעצמל'ה. "כדי שהפריטים לא יתגלגלו ברחבי הבית או יאוכסנו בסלון, כדאי לייעד לכל דבר שטח ברור בחדר הילדים. בצורה כזו ניתן לאחסן כמות גדולה של חפצים גם בחדר קטן". על מנת להקל עליכם את המלאכה ולו במעט, ערכנו רשימת המלצות שיהפכו את הבלגן למסודר ומאורגן.
מה מסתתר מתחת למיטה? עוד מיטה
בחדרי ילדים ובמיוחד של הקטנים, נהוג לעיתים לשכן שניים בחדר. כדי לשמור על ארגון ולנצל כמה שיותר שטח, רצוי להעדיף מיטת קומותיים. מיטות כאלה, כמו גם מיטות יחיד רגילות, מגיעות פעמים רבות עם מיטה נפתחת נוספת לחבר, אבל הכי חשוב - עם מגירות אחסון שמנצלות שטח גדול מתחתיהן. במגירות ניתן לאחסן פריטים גדולים כמו שמיכות חורף, משחקי קופסה, ציוד ספורט וכדומה. שימו לב לבטיחות של המגירות והקפידו להשתמש במנגנון שימנע מקרים של היתפסות האצבעות.
מפנים את השטח: ארגזים על גלגלים
"במקרה שבו רכשתם מיטה ללא מגירות מובנות, תוכלו בקלות רבה לנצל את השטח מתחתיה באמצעות עיצוב פונקציונאלי שמשלב ארגזים מסוגים שונים", אומר בשן. ואכן, ארגזים נמצאים בשוק בגדלים ובגימורים שונים וכל מה שצריך זה לבחור את הסגנון המתאים ביותר. שימו לב, שכדי להקל על הילדים ולדאוג לבטיחותם, רצוי לעשות שימוש בארגזים על גלגלים.
1. מזוודת אחסון צעצועים, 95 שקלים, איקאה. צילום: יחסי ציבור 2. ארגז אחסון על גלגלים, 70 שקלים, רשת אייס. צילום: סטודיו דן לב 3. ארגז אחסון שניתן לדחוף מתחת למיטה, 45 שקלים, איקאה. צילום: יחסי ציבור
לא צריך להתחבא: ארגזי אחסון דקורטיביים
ארגזי אחסון בכלל וקופסאות אחסון בפרט הפכו לאחרונה לפריטי עיצוב אופנתיים שמשולבים בכל חדרי הבית ולא רק בחדרי הילדים. הארגזים משמשים בו זמנית כפתרון פרקטי וכרהיט עיצובי שמשלים את המראה והאווירה הרצויים בחדר. ארגזי האחסון הדקורטיביים מגיעים גם הם בשלל גימורים, בהם גימורים קלאסיים לקבלת מראה מעודן ואלגנטי, נקודות לקבלת מראה שובבי, קליעת קש לקבלת מראה אקזוטי, אורבני לקבלת מראה בוגר יותר וכדומה. חלק מהארגזים אפילו מתקפלים.
1. קופסאות אחסון מנוקדות בשלושה גדלים, רשת אייס, החל ב-30 שקלים. צילום: סטודיו דן לב 2. ארגזי אחסון דקורטיביים, 345 שקלים, רשת עצמ'לה. צילום: יחסי ציבור 3. ארגז אחסון גדול, 460 שקלים, לה קאזה, ויצמן 4 רחובות. צילום: יחסי ציבור 4. קופסאות אחסון, 49-250 שקלים, רשת ג'ינג'ר 5. קופסאות אחסון מתקפלות, 25 שקלים, רשת ENTER. צילום: יחסי ציבור 6. ארגזים מסדרת אבן וטבע לקבלת מראה בוגר, 80-200 שקלים, רשת הום סנטר. צילום: שחר תמיר
חשוב למיין: ארגזי אחסון פרקטיים
מי שעיצוב אינו ניצב בראש מעייניו ועדיין מעוניין לייצר סדר וארגון מוזמן לעשות שימוש בארגזי אחסון פרקטיים, שגם מחולקים לתאים שעוזרים למיין בין חפצים מסוגים שונים. ארגזים מסוג זה מחולקים לתתי תאים שבהם אפשר לקבוע מראש מה שמים ובכך להקל על הסידור ומציאה קלה של הפריטים בשימוש הבא בהם. לתוספת הקלה על הסידור ניתן לצרף פתקיות שמעידות על תכולת כל תא ותא. "ארגזים וקופסאות שקופים יקלו מאוד על ילדים קטנים לדעת מהיכן לקחת ולהיכן להחזיר צעצועים", אומר בשן.
לבשו תחפושת: רהיטים למגוון שימושים
כדי לחסוך ולנצל את מלוא פוטנציאל שטח החדר, כדאי לעשות שימוש ברהיטים רבי שימושים שכוללים כמובן אחסון. כך למשל, ניתן לעשות שימוש בספסל או הדום שנפתחים לארגזי אחסון ושבתוכם ניתן להניח חפצים רבים, או לשלב שידות או רהיטים קטנים שבהם מרוכזים יחד מדפים ומגירות.
1. ספסל שנפח לפינת ישיבה שעושיה שני ארגזי אחסון, 2,390 שקלים, רשת האוס אין. 2. שולחן צד שהוא גם ארגז אחסון, 2,835 שקלים, קארה דיזיין. 3. ספסל שמשמש גם לאחסון, 695 שקלים, רשת עצמל'ה. 4. הדום שמשמש גם לאחסון, 5,800 שקלים, רשת אליתה ליבינג. צילומים: יחסי ציבור
בזיק ויויו גם: כוורת מסדרת
הכוורות הן מפתרונות האחסון הטובים והיעילים ביותר מכיוון שהמראה שלהן פשוט ואחיד. הן מגיעות בגדלים שונים, מודולריות ולרוב ניתנות להצבה או לתלייה במאוזן או במאונך. בניגוד למגירות וארגזים, הכוורת מאופיינת בתאים פתוחים שבהם נוח לסדר ספרים, משחקי קופסה, אוספים ופריטי נוי, בובות פרווה, תמונות וכדומה.
על המדף: שורה של ספרים ושלל אוספים
המדפים הם הגרסה האחרת של הכוורת, אבל בניגוד אליה הם באים באינספור צורות וסגנונות. יתרונם של המדפים, כמו הכוורת התלויה, הוא בכך שהכל גלוי לעין וניתן לתלות אותם על הקיר ובכך לחסוך שטח רצפה רב. בתליית כוורות ומדפים יש לשים לב לגובה התלייה כך שלא יפגעו חלילה בילדים וכן יש לשים לב לפריטים ששמים על גבי המדפים שיונחו באפן יציב שבשום אפן לא ייפלו ויגרמו לחבלות מיותרות.
1. מדף קטן וחמוד, 99 שקלים, רשת עצמל'ה. צילום: יחסי ציבור 2. מסגרת עץ עם מדפים, 475 שקלים, רשת ביתילי. צילום: ישראל כהן 3. כוננית מדפים, 290 שקלים, ברשת MY HOME PAGE. צילום: ישראל כהן 4. מדפי קרטון כמו נחש על הקיר, 1280 שקלים, פיטרו. צילום: אורה שיין
מגירות מכל הסוגים: לכל הסודות הכמוסים
למגירות יש בדרך כלל מעטה של רומנטיקה ומסתורין. שם לרוב אנחנו מחביאים את הסודות הכי כמוסים שלנו ושם גם הילדים אוהבים לאחסן פריטים חשובים ולמצוא בעומקן אוצרות גנוזים שנשכחו בעבר. המגירות יכולות לבוא כחלק בלתי נפרד משולחן הלימוד, משידת צד המיטה, כארונית או שידה נפרדת, בארון וכיחידה עצמאית, שניתן לשים במקומות שונים בחדר. המגירות מגיעות בכל הסגנונות, הגדלים והגימורים ומתאימות לאחסון של כל חפץ החל ברקטת הטניס ועד הפתעות קינדר קטנטנות שילדים אוהבים לאסוף ולשמור.
1. שידת מגירות עגולות, 490 שקלים, מטרו, שוק הפשפשים. צילום: יחסי ציבור 2. שידה 5 מגירות גדולות וקטנות 299 שקלים, הרמוניה לבית. צילום: מירן מלכה 3. שידת מגירות צבעונית על גלגלים, רשת MY HOME PAGE ב-980 שקלים. 4. ארונית מגירות, 495 שקלים, תמה 5. יחידת מגירות, 25 שקלים, איקאה. צילום: יחסי ציבור 6. שידת מגירות, 370 שקלים, HUBSCH. צילום: יחסי ציבור
איזה מזל שאפשר להחביא הכול בארון
הארון הוא רהיט מציל חיים, בעיקר בשל העובדה שניתן לדחוף לתוכו כמעט כל דבר ולהרגיש כאילו עשינו סדר גדול. מסיבה זו, ובעיקר עבור חדרי ילדים, כדאי לבחור ארונות עם חלוקה פנימית נוחה, שתכלול אזור תלייה קטן יחסית (שבתחתיתו ניתן גם להניח חפצים גדולים) והרבה מדפים לבגדים. מומלץ שהארון יכלול גם מגירות בגדלים שונים ומדפים נוספים לאחסון.
שימו לב, שמכיוון שמדובר באחד הרהיטים הגדולים והיקרים בחדר, כדאי לבחור בארון שילווה את הילד לאורך זמן. "חשוב לבחור ארון גדול דיו שיוכל גם לקלוט אליו את הבגדים והנעליים, אבל שיהיה בו די מקום לאחסונם של דברים נוספים כמו צעצועים", אומרת טל וולנסקי, מעצבת הבית של רשת ארונות ריביירה. "חשוב לבחור ארון עם מערכת מידוף מודולרית וכן לשלב בו כמה מגירות עמוקות לצעצועים שנפתחות באופן מלא, כך שהילד יוכל להביט לתוכן בנוחות".
ולכל הדברים שלא מצאתם להם מקום אחר
דברים קטנים שכדאי לרכז במקום אחד הכי נוח לשים בקופסאות עם מכסה. פריטים אחרים כמו כלי כתיבה כדאי להניח בקופסאות או כוסות פתוחים, את הניירת בפולדרים על השולחן או המדף, את הספר שקוראים בערב על מדף שנתלה על סף המיטה ואת השן הראשונה שנפלה בשקית בד מתחת לכרית – מי יודע, אולי באמת תגיע הפיה.
1. מגש ספרים לתלייה על המיטה, 99 שקלים, רשת עצמל'ה. צילום: יחסי ציבור 2. קופסאות אחסון, ללין, 30-40 שקלים. צילום: יונתן בלום 3. קופסאות אחסון, דוטי, רמת השרון. צילום: יחסי ציבור
ואם כבר חדרי ילדים: כך תעצבו חדר משחקים מזמין
לכל הכתבות על חדרי ילדים