מתברר שבבתים רבים דווקא חדר השינה של ההורים הוא לבסוף החלל העירום ביותר והקר ביותר בבית. יכול להיות שבשל מגבלות תקציב, זמן או אנרגיה, מעדיפים בעלי הבית להשקיע בחללים הציבוריים ולא בחדרי השינה הפרטי. חלקם יוצאים מנקודת הנחה שחדר השינה הוא "רק מקום להניח בו את הראש בלילה", למרות שההיפך הוא הנכון: מדובר בחדר שבו אנו מבלים שעות לא מבוטלות – כשליש מחיינו (כולל שינה כמובן).
על כן, כל כך חשוב לטפח את חדר השינה וליצור ממנו קן חם ומכיל, בו אנו נחים, נטענים מחדש באנרגיה, וכמובן – חולקים את הזמן עם האדם הקרוב ביותר אלינו – בן הזוג.
אהבה, שותפות ותשוקה בחדר אחד
בתקופה בה חברים קרובים סביבי נמצאים במשברי זוגיות, ועם שגרה תובענית של עבודה, קריירה, ילדים, רובנו שוכחים לתחזק את הזוגיות שלנו. לקראת הוולנטיין - יום האהבה הבינלאומי - החלטתי להעניק מספר טיפים שיעזרו ליצור חדר שינה חם, נעים, מזמין ומחבק – עבורנו ועבור בן/בת הזוג. המרחב בו אנו חיים משפיע עלינו באופן ישיר, ולכן חדר השינה צריך לתמוך בנו בכל הרמות – הפיזיות, הנפשיות והרגשיות. חדר שינה שתומך בשינה טובה הוא בהחלט מתכון לבריאות נפשית ופיזית, אבל לא פחות חשוב שהחדר ישדר אהבה, שותפות, רכות, וכן, גם תשוקה.
סדר וארגון: בלאגן בעיניים זה משהו שמשפיע עלינו ישירות, ברמה המודעת והלא מודעת. לא כיף לחזור בסוף יום ארוך לחדר עמוס ומבולגן. הדבר מלווה אותנו בתחושה של בלאגן בחיים וחוסר שליטה. דאגו שחדר השינה יהיה פנוי מערימות בגדים, מגזינים, ספרים שממתינים לקריאה, או כל חפץ אחר שיוצר תחושת עומס ובלאגן. כל אלו הם חסימות אנרגטיות לפי הפנג שואי ויגרמו לקבעון ותקיעות בתחום מסוים בחיים – כמו הזוגיות, הקריירה, הבריאות ועוד (תלוי במיקום חדר השינה ובמפה האנרגטית של הבית). אמצו לכם מנהג לתחילת היום: לסדר את החדר ולהציע את המיטה לפני שיוצאים מהבית.
מיטה זוגית: תקראו לי רומנטיקנית, אבל היכן נהיה רומנטיים אם לא בחדר השינה? למרות הפונקציונליות והטכנולוגיה, אני עדיין מעדיפה מיטה אחת זוגית רחבה על כל אלו המתכווננות המשוכללות, שחוצות חיץ ומפרידות בין בני הזוג. כמובן חשוב שתהיה שמיכה זוגית גדולה ומפנקת שמאפשרת להתכרבל בתוכה, מחובקים או גב אל גב, בלי להיאבק עליה.
לפנות מקום לאהבה: מיקום המיטה הוא דבר חשוב מאוד – הקפידו למקם את המיטה באופן שמאפשר גישה אליה משני הצדדים. כאשר אנו ממקמים מיטה בצמוד לקיר – זהו ביטוי לחוסר שוויוניות במערכת היחסים, ובמידה ומדובר בחדר שינה של רווק/ה – זהו מסר לכך שאנו לא פנויים, או לא מפנים מקום לשותף חדש שייכנס אל חיינו.
איזון ושקט נפשי: שידות לצד המיטה זה נהדר ופונקציונלי. במידה ומחליטים למקם שידות – הקפידו על שתישידות, אחת לכל צד. אין זה מחייב שהשידות תהיינה זהות, אבל חשוב לשמור על שיווי המשקל והאיזון לצדי המיטה. כמו כן ממליצה על ראש מיטה – מעבר לערך העיצובי שראש המיטה מוסיף, הוא גם מעניק לנו תחושת בטחון ומאפשר מנוחה ושקט נפשי ברמת התת מודע.
אור, צבע וטקסטיל
צבע: בבתים רבים חדר השינה נותר עם צבע לבן סיד – קר ומנוכר. צבעו את קירות חדר השינה בצבעים רכים ונעימים, בחרו צבע שנעים לכם איתו, צבע המעורר נוסטלגיה, ורומנטיקה. אני אוהבת להשתמש בצבעי מוקה בהירים המשתלבים נהדר עם טקסטיל לבן, או גוון לבנדר בהיר, וירוק מרווה. בנוסף, פזרו כתמי צבע שאתם אוהבים על ידי שימוש באלמנטים דקורטיביים כמו תמונות, כריות נוי רכות, שטיחים וטקסטיל.
לעניין התשוקה – צבעי אש, ובמיוחד הצבע הכתום – נחשבים לצבעים מעוררי תשוקה. ניתן לצבוע קיר קטן בגוון בהיר או עמוק של כתום, או פשוט לשלב את הצבע באביזרים ובטקסטיל של החדר.
תמונות וסמלים: בפנג שואי ובפסיכולוגיה מייחסים חשיבות רבה להשפעתם של הסמלים עלינו ברמת התת מודע. הסמלים המופיעים סביבנו, נקלטים ופועלים עלינו כל הזמן. לכן חשוב לבחור סמלים ותמונות שמשדרות עבורנו תחושה חיובית. בחדר השינה ממליצה למקם חפץ או תמונה שמזכירים לנו רגע משותף עם בן הזוג, חוויה נעימה או מזכרת מרגשת. זה לא המקום לקולאז' המשפחתי – תנו קדימות לזוגיות בחדר השינה.
חומרים: מיד העדיפו חומרים טבעיים על סינתטיים. השתמשו במצעים רומנטיים ואיכותיים עשויים כותנה, שיעטפו אתכם ברכות. רצפת פרקט נהדרת במיוחד כשיורדים אליה יחפים מהמיטה. בעזרת שימוש בטקסטיל רך ונעים אפשר לשדרג את חווית המשתמש בחדר השינה: וילונות בד רכים ושקופים למחצה, פיזור שטיחים רכים וצבעוניים ברצפת החדר, כריות רכות ומעוצבות שכיף לשקוע בהן, כל אלו יוסיפו צבע וטקסטורות לחדר, ויהפכו אותו למקום בו הלב מתרחב, בוקר וערב.
אור ואוויר: הקפידו לאוורר את חדר השינה ואפשרו לאור טבעי ואוויר צח להיכנס לחדר יום יום ולרענן את האנרגיות בו. כעסים, מתחים בין בני הזוג, תסכולים, מחלות, כל אלו משאירים אנרגיות שליליות בחלל וחשוב מאוד לרענן את החדר ולאפשר לנקות אותו אנרגטית ולהטעין אותו מחדש באור ואהבה.
אהבה – בפנים, טרדות היומיום החוצה: פנו את חדר השינה מכל מה שקשור בעבודה, במטלות היומיומיות ובחפצים שאינם קשורים למנוחה ולזוגיות. מחשב וטלוויזיה – החוצה. קדשו את החלל האישי והזוגי, והשאירו את ענייני החולין מחוצה לו.
תאורה: אי אפשר להתייחס לאווירה בלי להתייחס לתאורה. לא ממליצה על תאורה מרכזית מהתקרה שמופיעה מעל המיטה – זוהי תאורה מסנוורת וישירה מדי. ממליצה למקם גופי תאורה מהקיר, שיוסיפו חן ויתרמו לאווירה רכה וחמה. כמובן ודאו שהתאורה בחדר היא בגוון חם צהבהב ולא באור לבן. במידת הצורך ניתן למקם תאורה פונקציונלית – למשל תאורה לצד הארון, ותאורה קריאה אישית לכל אחד – מהקיר, או גוף תאורה שולחני על השידה.
במדור הקודם: הצבעים שמרגיעים את הגוף והחלל
לכל הכתבות במדור פנג שואי