מה שאנחנו אוהבים במיוחד בעיצוב פנים זה היכולת להפתיע כל פעם מחדש, גם כשנראה שאין מה לחדש יותר, ולצאת מקופסת החללים המוגדרים שאליהם אנחנו רגילים. למשל, מטבח יכול להתמזג עם סלון, ארון מטבח מסתתר מאחורי דלת חדר השירות, ודלת ארון בגדים נפתחת כמו קסם לחדר רחצה. גם בחדר השינה מתגלות הפתעות תכנוניות כאשר מיטה מוזזת מהמיקום המקובל שלה בצמוד לקיר, ניצבת באמצע החלל כשהקיר שמאחוריה, אם בכלל קיים, מסתיר חדר ארונות, שידה, שולחן כתיבה או חדר רחצה שלם.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

"כשהחלל גדול מספיק, לא חייבים להצמיד מיטה לקיר", אומרת מעצבת הפנים לי-את פלד חיות. "זה מאפשר יצירה של חיץ בין החדר לארון בלי לייצר חדר ארונות". בשני פרויקטים שהיא תכננה ועיצבה לא היו מספיק קירות שלמים ללא פתחים, ולכן לא ניתן היה להציב בצמוד להם מיטה. מאחר שלא ממקמים מיטה על פתח, על חלון או על ארון, היא יצרה קירות גבס ייעודיים שיהוו את גב המיטה. בבית פרטי בהוד השרון פלד חיות קבעה קיר גבס שנצבע בטיח בצבע גרפיט כמחיצה בין ארון הקיר לחדר השינה.

גב מיטה עם חלל ג , עיצוב ואדריכלות מרינה רכטר רכטר רובינשטיין  (צילום: גלעד רדט)
עיצוב לי-את פלד חיות ותמי לבנטל|צילום: גלעד רדט
 

בדירת קבלן בשרון שהפכה משישה חדרים לארבעה, תוכנן בחדר השינה קיר גבס ומעליו מסגרת ברזל דקורטיבית. גם פה הקיר מהווה מחיצה בין ארון קיר לחדר השינה.

גב מיטה עם חלל לי-את פלד  (צילום: רוית טורקיה)
עיצוב לי-את פלד חיות|צילום: רוית טורקיה
גב מיטה עם חלל ג אדריכלות שטיינמץ לור (צילום: רוית טורקיה)
עיצוב לי-את פלד חיות|צילום: רוית טורקיה
 

 

פלד חיות מוסיפה כי בדירות קבלן סטנדרטיות הצבה של מיטה בצורה כזו לא תתאפשר. "לפעמים יש בהן בקושי מקום לארון, שלא לדבר על מקלחון לא מרווח בגודל 80X80 ס"מ, או על דלת שנפתחת בחדר רחצה ומולה ממוקמת אסלה. רוב הלקוחות היום רוכשים דירות עם מספר גדול יותר של חדרים כדי לוותר על חדר או שניים, ולתכנן דירה עם פחות חדרים ובמקומם חלל ציבורי וחדרי שינה גדולים. אין דירת קבלן אחת שבה השארתי את התכנון המקורי". 

נגרות אישית חותכת את החלל לשני אזורים

בחדר צר וארוך בבית בפרדס חנה תוכנן גב המיטה בנגרות מותאמת אישית כדי "לחתוך" את החדר לשני אזורים נפרדים של שינה והלבשה. צד אחד של הארון משמש כגב מיטה, הצד השני משמש כארון בגדים ואחסון. המעצבת יערה קרקובר מסבירה כי אופן הסידור הקונבנציונלי של מיטה על גב הקיר לא היה מאפשר ליצור שטח אחסון כל כך גדול, וגם היה מצמצם את המעברים סביב המיטה. כך התאפשרה גם תנועה נוחה לחדר הרחצה הממוקם מול המיטה.

גב מיטה עם חלל עיצוב טוביה פנפיל  (צילום: איתי בנית)
עיצוב יערה קרקובר |צילום: איתי בנית
 

 

קיר המיטה בבית בשרון משמש כמחיצה מרופדת. הוא היה קיים בבית, ובשיפוץ תכננה המעצבת מאחוריו ארון בגדים לאורך כל הקיר של החדר. הצבע שלו לבן כדי לצמצם את נוכחותו בחדר, לפחות מבחינה ויזואלית. חלקו האחרון הוא ארון נעליים עם מראה שיוצרת עומק, מאחר שהיא משקפת את החלון שלצידו. קיר המיטה יוצר מעין מסדרון מאוורר שמצניע את אזור ההתארגנות, וחוויית ההלבשה מתרחשת בחדר מואר ומאוורר ולא בחדר ארונות סגור. מצידה השני של המחיצה יש מראה ומדף עם תלייה של אקססוריז כמו תיקים וצעיפים. פס צבירה לאורך מסדרון ההלבשה מאיר בשעות החשכה.

גב מיטה עם חלל לי-את פלד  (צילום: שירן כרמל)
עיצוב מיכל שירון דרימר, סטיילינג: עדי פוגל|צילום: שירן כרמל
 

 

מיטה פרי סטנדינג הוצבה באמצע החלל בחדר שינה בכוכב יאיר. גב המיטה בנוי מקיר נמוך שמכיל שקעים ותאורה ובחלק האחורי שלו תוכננה נגרות בשני קווים ישרים – שידת אחסון עם מדפים ומגירות וארון במראה נקי שדרכו נכנסים לחדר הרחצה. "גב המיטה הוא למעשה מחיצה המפרידה בין האחסון וארון חדר הרחצה. המיטה לכאורה תלושה, אבל עדיין מרגישה במיקום המדויק לה בזכות קיר הנגרות הנמוך. נוצר שילוש מקלחת, ארון וטלוויזיה מול המיטה בתכנון שלא פוגע באף אחד מהם", אומרת אדריכלית אביטל לור.

גב מיטה עם חלל אדריכל ירון אטיאס  (צילום: שרון צרפתי)
תכנון ועיצוב שטיינמץ לור אדריכלות|צילום: שרון צרפתי
גב מיטה עם חלל אדריכלות שטיינמץ לור (צילום: שרון צרפתי)
תכנון ועיצוב שטיינמץ לור אדריכלות|צילום: שרון צרפתי
 

 

בבית בהוד השרון, הנגרות האישית המרחפת בחדר הרחצה של חדר שינה ממשיכה גם בקיר המפריד בינו ובין חדר הרחצה. בזכות סרגלי העץ, שאינם צמודים בנגרות, ניתן לראות מחדר השינה את קיר הבטון החשוף שעליו תלויות מראות מעוגלות.

גב מיטה עם חלל אדריכל ירון אטיאס  (צילום: ליאור טייטלר באדיבות לביא יזמות ובנייה)
עיצוב אדריכל ירון אטיאס|צילום: ליאור טייטלר באדיבות לביא יזמות ובנייה
 

 

הדיירת בדירת קבלן ברחובות רצתה שידת טואלט בחדר השינה, אבל מאחר שלא היה לה מקום, הוזזה המיטה הקיימת למרכז החדר. מצד אחד יצרה המעצבת ראש מיטה ומהצד השני - טואלט עם אחסון ותאורה היקפית. הזזת המיטה למרכז יצרה בכניסה לחדר גם אזור הלבשה.

גב מיטה עם חלל עיצוב רועי לוי (צילום: יואל אליווה)
עיצוב שרי בר-נע גבעון|צילום: יואל אליווה
גב מיטה עם חלל ג לי-את פלד  (צילום: יואל אליווה)
עיצוב שרי בר-נע גבעון|צילום: יואל אליווה
 

 

בסוויטת שינה בדירה על חוף ימה של אשדוד בולט קיר משרבייה. העובדה שהוא אינו במישור הקיר המקורי מוסיפה ויזואליה תלת ממדית ומורכבת בחלל, שהופכת אותו לפוקל פוינט (הנקודה המרכזית של החדר). ארון הכיור ממוקם מאחורי המשרבייה ולא בחדר הרחצה כמקובל, והגישה אליו היא מהמסדרון המוביל אליו. המחיצה השקופה שיצרה האדריכלית מהווה אלמנט ספק נסתר ספק גלוי המאפשר תצפית אולטימטיבית לחוף הים. קרני השמש משחקות תפקיד דומה ונכנסות מבעד למחיצה היישר לסוויטה.

גב מיטה עם חלל עיצוב שרי בר-נע גבעון1 (צילום: עמית גושר)
עיצוב ואדריכלות מרינה רכטר רובינשטיין, REMA אדריכלים|צילום: עמית גושר
גב מיטה עם חלל ג עיצוב שרי בר-נע גבעון  (צילום: עמית גושר)
עיצוב ואדריכלות מרינה רכטר רובינשטיין, REMA אדריכלים|צילום: עמית גושר
 

 

בבית פרטי במרכז הארץ עוצב חדר שינה מאסטר בחלוקה לאזורים – אזור ארונות, מיטה גדולה מאוד וחופשית בחלל עם גב הבנוי ככנפיים משני הצדדים, ואזור ישיבה ליד החלון. בצורה כזו נוצר ניוד נוח בחלל. הדלת לחדר האמבטיה הוטמעה כחלק מהנגרות בחדר בקו אפס, כשהקיר עצמו חופה בעץ עם טקסטורה נעימה של חריצים בעץ.

גב מיטה עם חלל עיצוב יערה קרקובר  (צילום: עודד סמדר)
עיצוב ניצן הורוביץ|צילום: עודד סמדר
 

 

מאסטר הורים בווילה בהרצליה משתרע על קומה אחת, ועיקרו חדר שינה ואמבטיה. גב המיטה ורסטילי ומשמש מצד אחד כקיר עם חיפוי דקורטיבי, ומצד שני כרהיט ייחודי שעוצב במיוחד לצרכי הדיירים - שידת איפור ואחסון פריטי אופנה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Meital Salomon (@meitalsalomon_designer)

 

בדירה תל אביבית נשארה המיטה קרובה לקיר, אבל אילוצים תכנוניים הרחיקו אותה ממנו מעט. לפני השיפוץ המקלחת הייתה ממוקמת בחלק השמאלי של חדר השינה והמעצב בחר להזיז אותה כי היא "חסמה" את החדר, אבל בקיר שהיה אמור לשמש את ראש המיטה נותרה מדרגה. הוא הוסיף סינר גבס עליון שנותן תחושה של חלל אחיד, ובחלק התחתון יצר נישה לשידת צד, שגם משמשת כספסל קטן.

גב מיטה עם חלל מיכל שירון דרימר  (צילום:  שירן כרמל)
עיצוב טוביה פנפיל|צילום: שירן כרמל
 

 

משחקים עם קירות נוצרו גם בדירה ביבנה, בה גב המיטה המרופד תוכנן במשחק גבהים מעוגל, ומאחוריו נמצא בעצם חלון. המעצב יצר חיפוי מנגרות שחתוכה בצורת קשת וצבועה בתנור, והוסיף וילון שמטשטש את קיומו של החלון.

גב מיטה עם חלל עיצוב ניצן הורוביץ  (צילום: אלעד גונן באדיבות דלקוב)
עיצוב רועי לוי|צילום: אלעד גונן באדיבות דלקוב
 

 

מאחורי המיטה הזאת מסתתרת פונקציה שונה לגמרי: 

 

שולחן עבודה מינימליסטי שתוכנן בחומריות מונוכרומטיות המדברת בשפה אחת בכל החלל. 

 עוד דוגמאות מהרשת 

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Home by Inspired (@homebyinspired)