אין זה סוד שאמבט חם ומפנק או מקלחת טובה מחדשים את האנרגיות ואת תחושת החיות שלנו. המים הם אלמנט שפועל הרבה על הרגשות ומשפיע מאוד על הלך הרוח ועל הורדת המתח בגוף. כיועצת פנג שואי, אני מייחסת חשיבות רבה למיקום החללים הרטובים בבית ולעיצובם. בעזרת תורת הפנג שואי ניתן לעצב ולסדר את חדרי הרחצה כך שישמשו אותנו לרגיעה, להתחדשות, מעין ספא ביתי מפנק בהישג יד בו נוכל ליהנות מטיפול גוף-נפש יומיומי, להתחיל בו את היום או להתפנות אליו בסוף יום ארוך להירגעות והרפיה. קבלו אנקדוטה על מסקנותיו של מחקר מסקרן וכן, עצות וטיפים איך לעצב נכון את חדר הרחצה.
מחקרים רבים עוסקים ברעיון כי למים יש זיכרון ויכולת ספיגה. אחד המחקרים הידועים נעשה ביפן, על ידי החוקר מאסארו אמוטו, כאשר מים הונחו בכלים שונים ועל כל כלי נכתבה מילה שונה: "אהבה", "אני שונא אותך", "אתה יפה", וכו'. לאחר הקפאת המים צולמו גבישי הקרח ונראה כי הגבישים שנלקחו מהכלים עם המילים החיוביות קיבלו צורה יפה וסימטרית, לעומת גבישים מכלים שנשאו אמירה שלילית או מדכאת – שם הגבישים קיבלו צורה מעוותת. תוצאה מדהימה זו מהווה חיזוק לטענה כי המים הם חיים ובעלי זיכרון, והם משפיעים עלינו בצורה ניכרת. זה המקום גם להזכיר כי 70 אחוז מגופנו הוא מים.
מיקום חדרי הרחצה והשירותים: לא לבזבז חלל אנרגטי טוב
תורת הפנג שואי מתייחסת למיקום החללים והחפצים בבית. מאחר וחדר השירותים והאמבטיה מהווים את מקום ההתנקות של הגוף, ואנו מבלים בהם, באופן יחסי לחדרים האחרים, מעט זמן, ובשל העובדה שהאנרגיה נוטה לחמוק עם זרימת המים מהבית החוצה דרך הצנרת - יועצי פנג שואי רבים ממליצים למקם את החדרים הללו באזור בבית בו האנרגיות פחות טובות, ולא "לבזבז" אזור אנרגטי טוב על חלל שהוא פחות מנוצל.
לצורך העניין - עדיף לנצל אזור אנרגטי טוב עבור חדר שינה או מטבח. לשם כך, יש להתייעץ עם מומחה פנג שואי שיבדוק את מפת האנרגיות בבית ושיאתר את המיקום האידיאלי לחדרי הרחצה – תוך שיקולים פונקציונליים ואנרגטיים כאחד. לפי הפנג שואי, קיימים מיקומים שיש להימנע מהם עבור חדר השירותים בשלב תכנון הבית (נכון גם לגבי חדרי רחצה שכוללים שירותים). לדוגמה - מיקום של חדר שירותים בסמוך למטבח או במרכז הבית ישפיע על איכות האנרגיה הכללית בבית והדיירים עלולים לחוש בהשפעה לא טובה על בריאותם ועל תחושת השפע שלהם.
עיצוב חדר הרחצה: קו נקי ובהיר
בימים אלו עולם העיצוב מייחס חשיבות רבה לעיצוב חדרי האמבטיה ולחווית רחצה רגועה ומפנקת. קיימים מגוון רב של חיפויים ואריחים, סוגי שונים של טייח, שילוב של חומרים – קלאסיים וחדשניים, טקסטורות וצבעים, כמו גם אביזרים, תאורה, מראות, וכמובן כלים סניטריים יפים כמו אמבטיות, מקלחוני עיסוי ועוד.
מאחר וחדרים אלו משמשים כחללים של התנקות והירגעות, אני ממליצה על קו נקי, בהיר, שיתמוך בתחושת ההירגעות של הגוף והנפש. צבעי שמנת, אפורים וכחולים בהירים, או צבעי אדמה ואבן יתאימו. להלן שמונה טיפים שיסייעו לכם ליצור אווירה רגועה ולשמר אנרגיה טובה בחדרי הרחצה:
1. צבעים מרגיעים. צרו חלל נעים ובחרו צבעים מרגיעים ותמונות שיוצרות אווירה רגועה ונינוחה.
2. מיקום מראות. מקמו מראות שיאפשרו לכם ליהנות מבבואתכם, ובמקביל יחזקו את הביטחון העצמי שלכם בתחילת יום חדש. מראות גם ממריצות את זרימת האנרגיה בחלל.
3. תאורה נכונה. דאגו למקור אור טבעי בחלל הרחצה, תאורה טובה לצד המראה ומקור אור נוסף שיאפשר תאורה עמומה עבור אמבט מרגיע. ניתן לשלב נרות ריחניים למטרה זו.
4. הקפדה על ניקיון ואוורור. החדרים הרטובים הם מקום התנקות של הגוף, לכן הקפידו על ניקיון חדרי השירותים ואווררו אותם באופן יומיומי. יש לפתוח חלון ולאפשר לאוויר נקי להיכנס, וכמובן לתת לאור טבעי לטעון את החדר באנרגיה. ברמה הפרקטית אוורור ייבש את החללים וימנע עובש וריחות לא נעימים שמהווים גם הם מקור לאנרגיה שלילית שמשפיעה עלינו באופן ישיר. במקביל הקפידו על דלת סגורה לחדרים אלו.
5. מניעת נזילות. ודאו תמיד כי אין נזילות בצנרת או בברזים וכי הכלים הסניטרים תקינים. נזילות בצנרת לפי המסורת הסינית מעידות על אובדן כספי או בעיות בתזרים מזומנים.
6. פינוי חפצים. דאגו לפנות חסימות מחדרי הרחצה – כל חפץ שמפריע בתנועה או שמפר את הסדר מהווה חסימה פיזית ואנרגטית.
7. שימוש בחומרים טבעיים. ניתן למקם אביזרי אמבט עשויים מחומרים מהטבע – במבוק, עץ, אבן ואדמה (סוגי חמר וקרמיקה למיניהם). שימוש בכלים מקרמיקה (אלמנט האדמה) יאזנו את אנרגיית המים בחדרי הרחצה.
8. שילוב שמנים ארומטיים ונרות. שמנים ארומטיים ומלחים יוסיפו לחוויית הרחיצה באמבט. ניתן לבחור שמנים עם ארומות שונות בהתאם למצב רוחנו ולמטרת האמבט - ארומה מעוררת, מרגיעה, מרעננת וכו'. להשלמת חווית הספא ניתן לשלב מוזיקה נעימה ומרגיעה, לצד אור נרות.
במדור הקודם: איך לעצב לוח השראה אישי
לכל הכתבות במדור פנג שואי
המדריך המלא לעיצוב חדרי אמבטיה