תרבות הפנאי והפאר שהפכה להיות נחשקת בשנים האחרונות שינתה את ההתייחסות לבתים שבהם אנחנו גרים - הסלון מפנק יותר, החוץ נכבש עם רהיטי סלון ומטבח, במטבח צצו פינות קפה מאובזרות והנה, גם חדר הרחצה מקבל מקום נרחב ומושקע יותר. "השינוי הגדול ביותר שאנו חווים בתחום המקלחות הוא גודלו של חדר הרחצה ובאופן ישיר גם גודלו של המקלחון", אומר אוהד לוי, מנכ"ל ובעלים של קבוצת נוטלי, יבואנית מותגי יוקרה, ביניהם הנס גרואה ואקסור. "אם בעבר הרחוק תכנון הבית היה מתייחס לחדר הרחצה כאל יחידה שצריכה לתפוס הכי פחות מקום בתכנון הבית, היום המגמה הפוכה, וזה נכון בעיקר בחדרי הרחצה של ההורים". את העלויות של השדרוגים האלה קשה להעריך; הם משתנים בהתאם לסוג וגודל המקלחון (יחיד, זוגי, או אמבטיה פרי סטנדינג) ובהתאם לחומרים שנבחרים לחלל כמו אריחים, ברזים, גימורים ועוד.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> כך ייראו ארונות המטבח שלכם בשנת 2025

>> פורים כל השנה: חדרי ילדים בקונספט אישי

לוי מסביר כי מקלחון גדול יותר דורש ראשי מקלחת גדולים יותר שלהם סוגי זרמים שונים, אם דרך מפלי מים או באמצעות טכנולוגיות ייחודיות שאינן חשמליות. אחת מהטכנולוגיות האלה מייצרת זרימה של מים מועשרים באוויר ביחס של 3 ליטר אוויר על כל 1 ליטר מים, מה שמוריד את כמות המים שבשימוש ומביא לחיסכון של כ-15 אחוז בתצרוכת המים. אחרת היא מים מרוסקים כמו אבקה בטכנולוגיית ה-POWDER RAIN החדשנית.

יש שימקמו ספסל בקצה המקלחון שיאפשר להם לשבת וליהנות מג'טים, יבחרו מזלף המשלב מצבי זרימה שונים או מפל מים אישי. לוי: "ככל שמערכת המקלחון מורכבת יותר, ניתן לשלב מערכת שליטה תרמוסטטית מכנית, לא חשמלית, שתשלוט בטמפרטורת המים ותאפשר שליטה במצבי הזרימה השונים באמצעות לחצני Select ייעודיים ומעוצבים". למקלחונים גדולים יתאימו גם תעלות ניקוז שהן יציקת נירוסטה אחת ויכולות להגיע לאורכים של 2 מטרים, צמודות קיר, דבר שמוסיף לנראות המקלחון ותורם באופן ישיר לספיקת מים נכונה.

מקלחונים ג הנס גרואה (צילום: יחצ חול)
מקלחון של הנס גרואה|צילום: יחצ חול
 

כמו בכל דבר בעיצוב, לאחר שהתכנון קיים אפשר להתחיל להשתולל עם החומרים והצבעים ומתברר שלא תמיד חייבים לבצע סגירה מלאה. "רטיבות בסביבת המקלחת מושפעת משני גורמים עיקריים", מסבירה מעצבת הפנים דנה ברוזה. "הראשון הוא הצטברות מים על הרצפה. כשהמקלחת במפלס הריצוף הכללי של חדר הרחצה, קריטי להקפיד בזמן עבודת הריצוף על שיפועים נכונים מכל קצוות המקלחת לכיוון הניקוז. הגורם השני הוא מיקום נקודות המים וגודל המקלחת. ראש גשם שקרוב לגבולות המקלחת ישפריץ יותר מים מחוצה לה, בעוד ראש גשם במקלחת גדולה יותר, שנמצא רחוק יותר מגבולותיה, לא ישפריץ". איך זה נראה בכל אחד מסוגי המקלחות? 

מקלחון ללא חציצה

בחדר רחצה ארוך שעיצבה ברוזה, חלל המקלחת מרווח מאוד, ראש הגשם רחוק מגבולות המקלחת ואין בקרבתו חפצים שהמים ישפריצו עליהם, ולכן נמנעות התזות מים מחוצה לו. כך התאפשרה מקלחת פתוחה כמעט לחלוטין, בלי זכוכית או וילון, משום שהמים לא יוצאים מחוץ להיקף המקלחת. הריצוף אחיד ויש שיפוע לכיוון המקלחת. לצד המקלחת יש גם אמבטיה, וקיר נמוך מפריד בינה ובין ארון הכיור.

מקלחונים ג עיצוב דנה ברוזה (צילום: איתי בנית)
עיצוב דנה ברוזה|צילום: איתי בנית
מקלחונים ג עיצוב דנה ברוזה (צילום: איתי בנית)
עיצוב דנה ברוזה|צילום: איתי בנית
 

קיר מקלחת בסוויטת הורים הוא פרי סטנדינג בחלל ובהמשכו יש דופן זכוכית למניעת מעבר של מים. מאחר שהמקלחון ארוך מאוד, אין צורך בדלת. המקלחון כולל שני ברזי אינטרפוץ של 3 דרך (עם3  פתחים של הצנרת) ונישה לבקבוקים. "ההורים ביקשו מקלחון ללא דלתות, וממדי המקלחון אפשרו זאת", מסבירה המעצבת. "זה נותן להם מקסימום נוחות במינימום מאמץ לנקות".

מקלחונים ג עיצוב רננה שלג (צילום: בועז שלג)
עיצוב רננה שלג|צילום: בועז שלג
מקלחונים ג עיצוב רננה שלג (צילום: בועז שלג)
עיצוב רננה שלג|צילום: בועז שלג
 

מקלחון עם סגירה מלאה

המקלחון בחדר רחצה, שעוצב בגרניט פורצלן במראה שיש אוניקס כחול, הוא בקו אפס עם רצפת החדר כולה. יש במקלחון שיפועים, ובמרכזו קופסת ניקוז קטנה שגם היא מחופה בריצוף אוניקס, כך שנוצר מראה המשכי לרצפה.

מקלחונים ג עיצוב יורי נולמן (צילום: אלעד גונן)
עיצוב יורי נולמן Yunu Design|צילום: אלעד גונן

במקלחת הורים, שהייתה צפופה וחשוכה, הוחלט לשבור את החזית כדי להרוויח מקום וליצור מקלחון גדול יותר. הזכוכיות יוצרות מעין אקווריום סגור, וחלון מעל האסלה מאוורר אותו.

מקלחונים עיצוב ענבל לוי חורב (צילום: מאור מויאל)
עיצוב ענבל לוי חורב|צילום: מאור מויאל

חדר הרחצה הזה הוא למעשה חדר זכוכית, שבו המקלחון נמתח עד התקרה והאוורור מתקבל מהחלון. בקירות קבועים שישה ג'טים.

מקלחונים ג עיצוב שרון דוד (צילום: מאור מויאל)
עיצוב שרון דוד|צילום: מאור מויאל
מקלחונים עיצוב שרון דוד (צילום: מאור מויאל)
עיצוב שרון דוד|צילום: מאור מויאל

בין חדר השינה לחדר הרחצה, שעוצב עם פלטות גרניט פורצלן בגודל 160X320 ס"מ ללא חיבורים, אין כלל מחיצה. יש בו כיורים לו ולה, משטח אבן טבעית על ארון פורניר, חימום רצפתי וחימום למגבות. המקלחון עצמו סגור בשתי דלתות ומתאוורר דרך תריס מיזוג בתקרת הגבס.

מקלחונים ג אדריכלות תכנון ועיצוב מושיק חדידה - 3 (צילום: עודד סמדר)
אדריכלות תכנון ועיצוב מושיק חדידה|צילום: עודד סמדר
מקלחונים ג אדריכלות תכנון ועיצוב מושיק חדידה - 2 (צילום: עודד סמדר)
אדריכלות תכנון ועיצוב מושיק חדידה|צילום: עודד סמדר

חדר רחצה שהרצפה והקירות שלו חופו בגימור מיקרוטופינג בגוון ירוק, על תשתית קיימת.

מקלחונים ג עיצוב קרן הורוביץ (צילום: סוזי לוינסון)
עיצוב קרן הורוביץ|צילום: סוזי לוינסון

החלק האחורי בחדר הרחצה הוסב למקלחת רחבה ומוסגר בזכוכית ודלת מזכוכית באפיל של ריזורט. במקלחת קיימת נישה המיועדת לפרפומריה, והחציצה נעשית באמצעות דלת זכוכית הנפתחת לשני כיוונים.

מקלחונים ג עיצוב עדי הנפלד (צילום: איתי בנית)
עיצוב עדי הנפלד|צילום: איתי בנית
 

מקלחון עם חציצה חלקית

מקלחון בחדר רחצה במאסטר הורים תוכנן ללא חציצה מלבד קיר בנוי, וחלון קטן משמש לאוורור. המעצבות מסבירות כי אורך המקלחון 220 ס"מ והוא תחום בין שני קירות, כשהקיר הנמוך באורך 150 ס"מ וגובה 140 ס"מ, ולבקשת בעלת הדירה אין בכלל זכוכית. "השיפועים תוכננו לאורכו של כל המקלחון, כך שיש יציאה קלה בלבד של מים ולא הצפה".

מקלחונים ג עיצוב סטודיו טו (צילום: בן רוטשטיין)
עיצוב Two studio|צילום: בן רוטשטיין

מקלחת עוצבה לחיילת עם רצפת רזינה כחולה וקירות בחיפוי רזינה ושילוב אריחי טרקוטה אנכיים. מקלחון שקוף מעניק מראה פתוח ונקי.

מקלחונים פלסנר אדריכלים, קרן גנס עיצוב פנים, (צילום: עמית גירון)
פלסנר אדריכלים, עיצוב קרן גנס|צילום: עמית גירון

חדר ארונות ומקלחת חוברו יחדיו לחדר רחצה גדול ומרווח בסוויטת הורים. כיועצת פנג שואי, תכננה המעצבת חציצה מלאה בין אזור השינה לרחצה על ידי בניית קיר ודלת אטומים, שכן לפי השיטה יש להפריד לחלוטין חדרי שירותים ורחצה. הקירות והרצפה מחופים באריחים גדולים במיוחד, והניאגרה נסתרת בקיר החיצוני לקבלת מראה אחיד ונקי. קיר המקלחון עשוי אריחים מרוקאיים בדוגמת מטבעות ונוספו נגיעות של עץ אגוז כהה לחימום האווירה ולקבלת תחושת ספא. בחדר הרחצה יש חימום תת רצפתי חשמלי עם שליטה מאפליקציה בנייד.

מקלחונים ג עיצוב יעל קאסוטו (צילום: לינוי ודרור סטיילינג)
עיצוב יעל קאסוטו|צילום: לינוי ודרור סטיילינג

בעוד הסטנדרט הקבלני הוא מקלחון אחד או אמבטיה בחדר הרחצה, כשמעורב תכנון אדריכלים ומעצבי פנים חדרי רחצה רבים מאחדים מקלחון עם אמבטיה, הופכים מקלחון לזוג או בוחרים להציב בו אמבטיה פרי סטנדינג. לוי מציין כי בין אלה שנאלצים לבחור אחד מהשניים, המגמה היום היא לבחור במקלחון המשלב מספר אלמנטים מפנקים בטכנולוגיות ייחודיות של מים מועשרים באוויר, שכאמור מספקים חוויית רחצה ונפח מים גדול על הגוף. המזלפים ואף ראשי המקלחון מאפשרים להחליף את מצבי הזרימה באמצעות לחצנים איכותיים, ממגע קטיפתי ועד מטח מים מעורר על העור. 

מקלחון זוגי

במקלחון זוגי תוכנן ספסל ישיבה עם מזלף עבורה, וראש גשם עבורו. חלון גדול מספק אוורור והאריחים הוזמנו בהזמנה מיוחדת מחו"ל. הריצוף במקלחון ומחוצה לו זהה, והפריסה שלו החלה בתפר שבין האריחים כדי להעניק מראה אחיד ללא חיתוכים.

מקלחונים ג עיצוב עדי מינץ (צילום: אלעד גונן)
עיצוב עדי מינץ|צילום: אלעד גונן

מקלחון זוגי עם נישות לבקבוקים ודקורציה מעוצבת עם אריחים שחורים להם עורקים בזהב, כיורים וברזים בזהב. משלימה את הסיפור תקרה צבועה בגוון זהב.

מקלחונים ג עיצוב עינת ארליך (צילום: איתי בנית)
עיצוב עינת ארליך|צילום: איתי בנית

מקלחון זוגי כולל חציצה מלאה ודלת זכוכית עם צירים מסוג פיבוט. מאחר שהוא זוגי, תוכננו בו שני מזלפים וראש גשם אחד ממורכז. המקלחון מחופה אבן טבעית, יש בו ספסל צף המחופה בתיבת אבן שלמה וכן אלמנט מיוחד של אגנית אבן שלמה ומלאה לכל רצפת המקלחת. "השיפועים בוצעו לכיוון תעלת הניקוז והם מכורסמים באבן בחיתוך CNC, כך שאין חלוקות או חיתוכים", מציינת המעצבת.

מקלחונים ג עיצוב הילה קסיס שיפר (צילום: נופר בוגנים)
עיצוב הילה קסיס שיפר|צילום: נופר בוגנים

מקלחון זוגי עם חציצה של זכוכית מרצפה עד תקרה, מקבל אוורור דרך חלון שקיים בתוכו וחלון נוסף בהמשך החלל. שתי מערכות אינטרפוץ של 3 דרך, מכל צד, מאפשרות שליטה מדויקת ונעימה יותר על זרם המים בלי להפריע לצד השני.

מקלחונים ג עיצוב שרית אבו (צילום: עידן גור)
עיצוב שרית אבו|צילום: עידן גור
 

מקלחון שיש בו כמעט הכול:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Buy The Gadgets (@buythegadgets)

אמבטיה פריסטנדינג

מי שבוחר באמבטיה פרי סטנדינג יכול לתת לה במה ראויה במגוון דרכים, כפי שמציינת מעצבת הפנים אלינור בלומברג: "בסוויטת הורים אפשר לוותר על קירות ובמקומם לבחור במחיצה מזכוכית שקופה. וילון, רצוי חשמלי, יפתור את בעיית הפרטיות. את הנראות אפשר להדגיש גם בעזרת שני ריצופים, אחד כללי שנכנס גם למקלחון, ושני כמעין שטיח מתחת לאמבטיה". היא ממליצה לוודא שהשיפועים, הניקוזים והאיטומים טובים כדי שלא תהיה זליגה או הצפה של מים לאזור חדר השינה, שלרוב מרוצף בפרקט, וכמובן, למתלים קרובים לחלוקים ומגבות, לאוורור, ולאפשרות לחמם את החלל כשקר. "לבסוף, אם כבר הצגה, רצוי לייצר תרחישי תאורה משתנים המשרתים את האווירה".

מקלחונים עיצוב אלינור בלומברג (צילום: אלעד גונן)
עיצוב אלינור בלומברג|צילום: אלעד גונן
 

חדר מיותר בדופלקס הומר לחדר רחצה גדול כדי לשמר את תחושת המרחב הפתוח והגודל. המעצבת בחרה לכל המחיצות זכוכית אקסטרה קליר שקופה, ובמקלחון יש מצד אחד חציצה מלאה למניעת זליגת מים, ומצד שני תחושה פתוחה. מערכת אינטרפוצים תרמוסטטית משמרת את הטמפרטורה קבועה ומאפשרת למספר צרכנים להשתמש במספר ברזים בו זמנית, ללא הפרעה לטמפרטורה, והיא גם בטיחותית לילדים. רמקולים קטנטנים עמידים במים כמעט בלתי נראים וניתנים לשתילה בהנמכת תקרה או להסתרה בנגרות. הם פועלים בטכנולוגיית בלוטות' עם שליטה מהטלפון הנייד.

מקלחונים עיצוב ענת הדס (צילום: אורן עמוס)
עיצוב ענת הדס|צילום: אורן עמוס

בחדר הרחצה שעוצב בחדר השינה מפריד סף בין הפרקט שבחדר לריצוף אריחי גרניט פורצלן.

מקלחונים עיצוב עינת ארליך (צילום: איתי בנית)
עיצוב עינת ארליך|צילום: איתי בנית

מקלחונים עיצוב עירית נוה (צילום: מירית רובין)
עיצוב עירית נוה|צילום: מירית רובין