פיאנקה מלון ורהיטים  (צילום: פיאנקה )
פאלצו פיאנקה|צילום: פיאנקה


מספרים על אנריקו פיאנקה שידע להעריך את גילו של עץ לפי הריח שלו, עד כדי כך היה בקיא ברזי המלאכה. הוא היה נגר אומן בעל ידי זהב, ואת הכישרון הטבעי ירש מאביו, שלבטח לא היה מתפלא על המפעל המרשים שהקים בנו, על הרובוטים שאורזים את הרהיטים בצורה כל כך מהירה ויעילה ועל העיצובים האלגנטיים.

המפעל של משפחת פיאנקה נוסד ב-1956 במקום הולדתו של אנריקו, מחוז ונטו בוונציה, והחל בייצור מערכות ריהוט לחדרי הבית, בדגש על ייצור שמתחשב בסביבה והתאמת המוצר לבית הלקוח. מה שנקרא "העיצוב עלינו, הדרישות עליכם", הכול קוסטם מייד. העסק תפס, וכיום מייצאת החברה את מרכולתה ליותר מ-22 מדינות בעולם.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> אפרופו בניינים מתפוררים: ביקרנו במלון הכי יפה באלנבי

>> מבניין אפרורי למלון דירות במיקום הכי שווה בתל אביב

עיצובים שזכו בפרסים בינלאומיים

"פיאנקה זה רעיון, זו אווירה ותשוקה לאסתטיקה, שמובילה קדמה עיצובית עכשווית", מתאר עידן שובי, מנכ"ל רוזטו, היבואנית הבלעדית של פיאנקה בישראל, בשבע החנויות שלה. "ההווייה הנוכחית שלנו היא חיפוש אחרי האלמנטים שמשפרים את חיי הלקוח ואיך אנחנו מדייקים ומתאימים את העיצוב ללקוח, וסוד ההצלחה שלהם טמון בעיצוב לא מתפשר, ייצור שמתחשב בסביבה ושיתופי פעולה עם מעצבי על מובילים בעולם העיצוב. מעצבים שמצליחים להביא בשורה גם מבחינה פונקציונלית וגם מבחינה אסתטית".

כששובי מדבר על בשורה עיצובית, הוא מתכוון לפריטי ריהוט בעיצובים על-זמניים שזכו בפרסי עיצוב בינלאומיים. בהם, כורסת הנאן (על שם הלחם ההודי) האלגנטית שעיצבה פדריקה ביאסי, וספת הפיונה של כריסטינה סלסטינו, שעוצבה בהשראת עלי כותרת של פרח ומגיעה בשלל ורסיות. "גם קולקציית חדרי השינה והמזנונים ייחודים", מוסיף שובי, "אלה רהיטים שעשויים מעץ מלא ואפשר להתאים אותם לבית הלקוח לפי צרכיו ורצונו. קולקציית פושימי, למשל, נעשתה בהשראת העיצוב היפני. המיטה למשל, נראית פשוטה, אבל אי אפשר להתעלם מהאיכות, הניקיון העיצובי והיוקרה שהיא משדרת".

פיאנקה מלון ורהיטים  (צילום: פיאנקה )
ספת הפיונה של כריסטינה סלסטינו|צילום: פיאנקה

 

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Pianca‎‏ (@‏‎piancadesign‎‏)‎‏

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Pianca‎‏ (@‏‎piancadesign‎‏)‎‏

 

מהמפעלים המתקדמים בתחום

ביקור במפעל של פיאנקה בעיירה גאיירין (Gaiarine) מרגיש יותר כמו ביקור במעבדה של נאס"א מאשר במפעל לייצור פינות אוכל. הוא מבריק כמו בית מרקחת, ולא תמצאו אפילו שבב עץ על הרצפה. העובדים לבושים בחלוקים לבנים והעבודה מתנהלת בשקט וברוגע מעוררים התפעלות. אפילו המכונות התעשייתיות לא מרעישות כמצופה. כיוון שבעליו הנוכחי מהנדס בהכשרתו, המפעל מצויד במכונות המתקדמת בתחום. מערכות האריזה במפעל הן 100 אחוז אוטומטיות וניתנות למחזור, ואפילו נציגי אמזון העולמית ביקרו בו כדי להתרשם ממערכת האריזה. יש מכונת צבע שיודעת לצבוע כל חלק ופריט בדיוק בגוון הנכון ולסלק את השאריות למיכל מחזור, וזרועות ארוכות שמרימות פלטות עץ כבדות ומשנעות אותן בדרכן להפוך לארון. 

בחברה שמים דגש רב על ייצור שממזער נזקים סביבתיים. העצים מקורם ביערות מורשים בלבד, לא משתמשים בדבקים רעילים, וכל הצבעים על בסיס מים כדי להגן על בריאות העובדים ולהפחית את כמויות הזיהום בבית.

פיאנקה מפעל  (צילום: אביב שילה)
אפילו עובדי אמאזון באו להתרשם|צילום: אביב שילה
פיאנקה מפעל  (צילום: אביב שילה)
מבריק כמו בית מרקחת |צילום: אביב שילה

פיאנקה מפעל  (צילום: אביב שילה)
צילום: אביב שילה

מפעל רעיונות לסגנון חיים

קברניטי פיאנקה לא הסתפקו רק בריהוט. לא רחוק מהמפעל שוכנת עיר התעלות המפורסמת, הלוא היא ונציה. אנשי החברה רכשו לפני מספר שנים מבנה לשימור מהמאה ה-16 בלב העיר ההיסטורית, בין כנסיית סנטה מריה דל ג'יליו והתעלה הגדולה, והפכו אותו למלון בוטיק בשם Palazzo Pianca (משמעות המילה פאלאצו באיטלקית - בניין).

אין במלון לובי מפואר ולא חדר אוכל או מסעדה, ואפילו אין שלט גדול בכניסה, אבל העבר וההווה נוכחים בכל בלטה, הוא מעוצב בסטייל ועל הגג תמצאו נקודת תצפית פנורמית לעיר העתיקה. "פאלאצו פיאנקה הוא לא רק מלון, הוא גם מעבדת מחקר שבודקת את משמעות המושג הכנסת אורחים של מטיילים מכל רחבי העולם", אומר נשיא החברה, אלדו פיאנקה, "הקמנו מפעל רעיונות לסגנון חיים של תרבות הטיילים".

פיאנקה סן מרקו  (צילום:  קרן לוי צדק)
זרי פאמפס מרשימים בצבעי מדבר מכניסים רוך ורומנטיקה לחלל|צילום: קרן לוי צדק
פיאנקה מלון ורהיטים  (צילום: פיאנקה )
העבר וההווה נוכחים בכל בלטה|צילום: פיאנקה

פיאנקה סן מרקו  (צילום:  קרן לוי צדק)
פריטים שנוצרו במיוחד למלון|צילום: קרן לוי צדק

צוות המעצבים של פיאנקה, (Pianca World Contract), שכאמור היה אמון על שיפוץ המבנה והסבתו למלון, ביקש לתת כבוד למסורת ולהיסטוריה של הבניין אך גם לשוות לו מראה אלגנטי עכשווי. חזית המבנה מעוטרת פתחים מקושתים, חלונות מלבניים ומרפסות אבן קטנות. חלקה מרוצפת לבנים חשופות, חלקה צבועה בגון אבן בהירה וחלקה טיח מתפורר - שילוב שמבליט את התריסים והפרופילים הוונציאניים שהותקנו בחלונות. לצד קיר הבריקים השחוק בכניסה למלון הוצבו שרפרפים מנצנצים בצבעי כסף וזהב מטאלי, וזרי פאמפס מרשימים בצבעי מדבר מכניסים רוך ורומנטיקה לחלל.

במלון 16 חדרים ושתי מיני סוויטות שעיצובם מאופיין בקווים נקיים ואקלקטיים. כל חדר נראה קצת שונה אבל בכולם מככבים הרהיטים האייקונים של המותג, בשילוב פריטים שנוצרו במיוחד עבורו. הריהוט הדינמי בשילוב הטקסטורות והצבעים מתכתב עם אלמנטים עתיקים מהמבנה המקורי, ונוצר חלל מזמין והרמוני. רצפת העץ החדישה במסדרונות משתלבת עם דלתות העץ המעוטרות זכוכית ויטראז'. בסוויטת הפיקוק נצבע קיר חדר הרחצה בצבע פיסטוק בהיר שיוצר ניגודיות לקורות העץ הכהות בתקרה. בחדר זוגי אחד הוסבה האח המסיבית לפינת איפור, ובעליית הגג ניצב ארון משגע בצבע כחול פטרון. בכל החדרים מוצגים פתרונות האחסון השימושיים של פיאנקה, בהם ארונות פתוחים וסגורים, מערכות מידוף ומיטות בסגנונות שונים, שלצדן הוצבו שידות הלילה הגיאומטריות, וגופי התאורה מאירים באור רך את החדר.

פיאנקה מלון ורהיטים  (צילום: פיאנקה )
צילום: פיאנקה

פיאנקה מלון ורהיטים  (צילום: פיאנקה )
צילום: פיאנקה

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Flamingo‎‏ (@‏‎flamingo_design_photography‎‏)‎‏

 

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Collective‎‏ (@‏‎collective_au‎‏)‎‏

 

האור הרך נמצא גם בחוץ, בסמטאות העיר העתיקה בשעת בוקר מוקדמת. הכול דומם, רק פנסי הרחוב מאירים את מי התעלות וצינת הלילה מייללת בעצמות. אני צועדת כמעט לבדי ברחובות זרים, קצת נפעמת וקצת לחוצה, מדמיינת לעצמי נשים שהלכו בשבילים האלה לפני יותר מ-1,500 שנה, ולהן לא היה גוגל מפות.

אני מהופנטת לבנייני האבן שהזמן נתן בהם סימנים, מדלגת בין גשרים על המים. בסמטאות צרות ומפותלות שלא תמיד ברור לי לאן הן מובילות, דבר אחד ודאי: בעוד כמה שעות החנויות היוקרתיות והמעוצבות ייפתחו, השווקים הססגוניים יתעוררו והכיכרות יתמלאו בהמוני תיירים שילגמו מהקסם של העיר. אבל עכשיו הרחבה המרהיבה של כנסיית סן מרקו בדיוק נצבעת באורות כחלחלים של סוף השחר, ועוד מעט הרובוטים במפעל יתחילו לארוז במרץ מכני את חתיכות העץ המעוצבות, כדי לשלוח אותן הרחק מעבר לים, ולהכניס לבתים אחרים חתיכות מהיופי הזה, הנגלה כאן לפניי, רגע לפני הזריחה.

פיאנקה סן מרקו  (צילום:  קרן לוי צדק)
בלב העיר ההיסטורית, בין כנסיית סנטה מריה דל ג'יליו והתעלה הגדולה|צילום: קרן לוי צדק

* בבעלות רוזטו מספר מותגים בהם פיאנקה, מקס דיבאני דומיסיל, כולם מותגים היי אנד. בקרוב יושקו המטבחים של פיאנקה בחנות החדשה של החברה בנתניה

  • הכתבת היתה אורחת החברה בוונציה