בווילה מושקעת הבנויה ב-4 מפלסים בשטח של 500 מ"ר על מגרש של חצי דונם תכננה המעצבת שירלי דן מזווה נסתר, מרתף מואר, סוויטות לכל ילד, בריכה שעולה ויורדת וסוויטה חלומית להורים אבל אותנו הרשים במיוחד  חדר הכביסה המרווח, השימושי והמאובזר שנמצא במרתף.

 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎שירלי דן-shirly Dan‎‏ (@‏‎shirly_dan1‎‏)‎‏

 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> שמים את המייבש על מכונת הכביסה? כדאי שתדעו את זה

>> בלי מייבש: 7 טיפים חכמים מהרשת לתליית כביסה

נגרות מותאמת אישית עם מגירות נשלפות ותאים ייעודים

קומת המרתף תוכננה כחלל ציבורי מרווח לטובת 3 הבנים הקטנים במשפחה: חלל עם ויטרינות גדולות שדרכן נכנס פנימה שפע אור טבעי, ובפנים חדר טלוויזיה, מקומות אחסון למשחקים ומרחב שבו הילדים יכולים לשחק בכיף. לצד זה, יש במרתף גם יחידה למטפלת, וגולת הכותרת - חדר כביסה עצום ממדים ומפנק, שתוכנן בחשיבה מדוקדקת על כל פרט ופרט: מכונת הכביסה והמייבש מוגבהים מהרצפה בנגרות שעוטפת אותם, מגירות נשלפות מתחת למכונות, אי ענק עם כיור הכולל גם אחסון, וקיר גבוה שכולל בתוכו גם אזור לתליית בגדים. "זה חדר הכביסה הכי גדול שתכננתי במהלך הקריירה", מספרת דן, "הוא מתפרש על פני שטח של 30 מ"ר, שלא מבייש יחידת דיור. הטיפול בו נעשה כמו בעוד מטבח, מבחינת דקויות, נגרויות, פונקציונליות, וגם מבחינת ההשקעה".

חדר כביסה עיצוב שירלי דן (צילום: שי אדם)
עיצוב שירלי דן|צילום: שי אדם

חדר כביסה עיצוב שירלי דן (צילום: שי אדם)
מגירות תחתונות למיון הכביסה, עיצוב שירלי דן|צילום: שי אדם
 

ברמה הפרקטית, שתי המכונות (כביסה ומייבש) מוגבהות על במה, כדי שיהיה נוח ולא יהיה צורך להתכופף אליהן. מתחת לכל מכונה תוכננו מגירות לכביסה מלוכלכת בהתאם לצבע. האי הגדול במרכז מיועד לקיפול ומשטח עבודה והוא כולל מקומות אחסון וכיור, ובחלל יש גם קרש גיהוץ ומתקני ייבוש שונים. בנוסף, יש יציאה לחצר אנגלית לטובת אוורור חדר הכביסה ואפשרות לתלייה לייבוש בחוץ במקום במייבש. הקו העיצובי כולל ריצוף פרקט, תאורה ייחודית ונגרות. דן: "למדתי את נושא הכביסה, שהיה די חדש גם עבורי מבחינת הגודל של החלל, וכל הפונקציות השונות שנדרשו עבור המשפחה הספציפית הזו. זה חדר שרחוק מלהיות מחסן, הוא לא נופל כהוא זה מהמטבח או חדר הרחצה ומדבר באותה שפה עיצובית של הבית, עם שיק ונגיעות אירופאיות, בדגש על הפונקציונליות שלו. בדרך כלל חדר כביסה הוא בשטח 10 מ"ר, ואפשר גם פחות. בבתים פרטיים הוא לרוב ממוקם במרתפים כדי שיהיה מרווח ולא על חשבון קומות החדרים. חדר כביסה על חשבון קומת החדרים זה מאוד פרקטי, אבל אז מתחשבנים על שטח חדרי השינה".

חדר כביסה עיצוב שירלי דן (צילום: שי אדם)
עיצוב שירלי דן|צילום: שי אדם

טיפים לתכנון חדר כביסה

חדר כביסה צריך להיות מתוכנן בהתאם לצרכים האישיים של כל משפחה, וחשוב שיהיה פרקטי ונוח לעבודה יומיומית:

  • למקם אותו בבית במקום נגיש וקל.
  • החדר לא חייב להיות ליד חלל חיצוני, אבל כן צריך להיות עבורו פתרון אוורור.
  • לרוב מדובר בחלל קטן, אז חשוב לנצל אותו בחוכמה ולהבין את הצרכים של כל בני הבית.
  • למעט מכונת הכביסה והמייבש, יש לתת דגש לאחסון, כדי שלא תיווצר לחות.
  • חשוב להתקין תאורה חזקה ופונקציונלית, כמו במטבח.

תכנון ועיצוב: שירלי דן, סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים