אנחנו הישראלים אוהבים לשחק אותה בגדול ולציין את האירועים החשובים בחיינו בחגיגות מרשימות. עם זאת, כל אחד מאיתנו מחפש להיות לא רק שונה מהאחר אלא גם לייצר את האירוע שיזכרו הכי לטובה ולאורך כמה שיותר זמן. בשנים האחרונות רבים מעדיפים לוותר על אירועי ענק באולמות ובגנים רחבי ידיים ועתירי קהל, ובמקומם מחפשים מקומות מקוריים ויוצאי דופן לאירועים קטנים ואינטימיים. יצאנו לחפש את המקומות שטרם שמעתם עליהם ומצאנו מבחר עשיר ומגוון שאולי יתאים לאירוע הבוטיק הבא שלכם.
עוד באתר לעיצוב הבית:
רופ טופ. 2009, מלון ממילא, ירושלים
קונספט עיצובי: "העיצוב היוקרתי מאפשר חוויה כוללת שמשלבת תחכום וסגנון בינלאומי מודרני לצד התייחסות לייחוד ולהיסטוריה של ירושלים", מסבירה יעל אמיר, מעצבת המלון, "האסתטיקה האדריכלית מינימליסטית ולצדה עיצוב עשיר והרמוני ותצפיות קסומות אל נופי העיר על חומותיה העתיקות".
התאמה לאירועי בוטיק: "החלל הנקי משלב בין מבנה עתיק לבין נופי העיר במיזוג של מסורתי ומודרני. המסעדה מיועדת לאירועי בוטיק עד מאה משתתפים, ובהם אירועים משפחתיים ואירועים עסקיים".
עיצוב ודרישה מפתיעה: "בשל הנוף המרהיב לרוב לא נדרשת דקורציה נוספת, ועל כן האירועים מינימליסטיים ונקיים מבחינה עיצובית. ככלל, אפשר לעצב את האירוע בעזרת מפיקים ומעצבים חיצוניים לפי הטעם האישי, כל עוד הוא מותאם לשפה העיצובית של המקום. אירוע מעניין היה זה של משפחת תשובה, שערכה חופה בכותל ולאחריה פתחה שולחן אבירים ענקי לכל אורך הגג. באירוע אחר הפך הגג כולו לבוסתן פורח".
חוויה: " במסיבת חתונה של זוג מאינדונזיה שחגג אצלנו לאחר הטקס בכנסייה חילקו בני הזוג מתנות לאורחים כמו מזוזה, חולצות וכיוצא בזה, ועל כל מתנה רשמו 'מזל טוב'. הבעיה היתה שבית הדפוס שלהם הדפיס הכל משמאל לימין. עובדי המסעדה לא רצו לצער אותם בחגיגתם, ולכן לא סיפרו להם על הטעות בהדפסה".
מחיר: החל בכ-9000 דולר לא כולל מע"מ, מתוכם מחצית לסגירת האירוע והיתר עבור לאירוע קטן בתקציב מוגבל ומשם השמיים הם הגבול
אדריכל: משה ספדי. עיצוב פנים: פיירו ליסוני.
בית פיין. 2011, בית לחם הגלילית
קונספט עיצובי: "המקום, כיאה לחצר משק טמפלרי בבניין לשימור משנת 1906, מעוצב בסגנון אותנטי, כפרי ורומנטי", מעידה נילי כהן-מינץ, שפית המקום, "העיצוב, שנעשה בנגיעות קלות בלבד, כמו השרה על המקום אווירה של ארץ אחרת, תקופה אחרת ועולם אחר. כל זה יוצר אווירה קסומה, שונה מחיי היומיום, שמאפשרת יציאה נעימה מהשגרה".
התאמה לאירועי בוטיק: "חצר הבית מוקפת קירות אבן מרשימים, תאנים וקיסוס, מה שמאפשר קיום אירועים באווירה כפרית רומנטית של פעם בחיים. בחצר ובסלון אפשר לארח שמחות משפחתיות לאורך כל השנה, ובחדר הגדול נוהגים לציין אירועים עסקיים, סדנאות מנהלים, גיבושי צוותים וכדומה באווירה נינוחה".
עיצוב ודרישה מפתיעה: "חוויית אירועי הבוטיק במקום פונה לכל החושים, ומבחינה עיצובית הפתיחות ללקוחות גבוהה מאוד והם יכולים לבחור את מיקום החופה, תצורת השולחנות, צבעי המפות, המפיות ומרכזי השולחן. לרוב המקום נשאר כפי שהוא ומדבר בעד עצמו, פרט לנגיעות הצבע שנובעות מהפרחים על השולחנות ומהתאורה של המבנה העתיק לעת ערב. שולחנות הבופה עשויים מלוחות עץ הצבועים במשיחה של צבע שמנת לקבלת מראה 'שבי שיק', ועליהם מונח מזון מוקפד אך צבעוני, שמח ופורץ גבולות של זמן ומקום".
חוויה: "הסיפורים המרתקים נובעים מהמקום עצמו. הריקודים מתקיימים ברפת הטמפלרית כשמסביב האבוסים שמהם אכלו הפרות ובורות המים שבהם נאגרו מי הגשמים. עוד מסביב פריטים עתיקים כמו אולם האבירים, שם אוחסנו הסוסים, ועץ התות בכניסה בן למעלה ממאה שנה".
מחיר: 280-190 שקל לאורח.
עיצוב: דרור גולן.
וינו סוקה. 2011, הרצליה פיתוח
קונספט עיצובי: "הכניסה אל המקום מתבצעת דרך דלת ברזל וירידה בגרם המדרגות אל תוך מערה", אומר שי ישראל, בעלי המקום, "זה כשלעצמו יוצר תחושה של יוקרה והיבדלות מהסביבה החיצונית. האווירה במקום מזכירה טרקלינים אירופיים בשלהי המאה ה-19 בסגנון משתה חגיגי מימי קדם".
התאמה לאירועי בוטיק: "ניתן לחגוג במקום אירועי פרטיים ועסקיים עד 120 איש בישיבה ועד 200 איש בעמידה. בחלל הפרטי, שבו כורסאות וספות עור, אפשר לערוך אירוע ישיבה או ריקודים ל-24 איש. בחלל השף, שכולו מעוטר פריטים עתיקים מחו"ל, ניתן לערוך אירוע ל-14 איש".
עיצוב ודרישה מפתיעה: "העיצוב אקלקטי, עשיר ומשלב בין פריטים שלוקטו במסעות ברחבי העולם. כך, למשל, הפאטיו בכניסה משלב עמודים ופסלים רומיים לצד מזרקות ופמוטים גותיים. בחלל המרכזי, המזכיר בעיצובו נשף רוזנים ונסיכות של אירופה העתיקה, שולבו ריצוף אירופי בסגנון ורסאי, נברשות מלכותיות, שולחנות אבירים ארוכים ופסנתר קלאסי שחור. את העיצוב ניתן לשנות, גם באמצעות מעצבים חיצוניים, כל עוד נשמרת האווירה הקיימת. יש מי שלוקח את הקונספט צעד קדימה ועורך נשף מסיכות".
חוויה: "במקום נערכה חתונתם של המעושרת טלי ומשולם ריקליס, וכל חלק באירוע הנוצץ נערך באזור אחר בחלל. קבלת הפנים נערכה בפאטיו ובפואייה, החופה נערכה בכניסה למערה - האורחים עמדו על המדרגות בגבהים שונים - והסעודה והריקודים נערכו בחלל המרכזי".
מחיר: כ-23.400 שקלים עבור השכרת המקום.
עיצוב: שי ישראל.
גוז' ודניאל. 2011, מושב בני ציון
קונספט עיצובי: "המקום מעוצב בסגנון כפרי תוך שימוש נרחב בחומרים טבעיים, כמו אבן ועץ, ששולבו במתכת, פליז, נחושת, ברזל ומעט נירוסטה", אומר ניר פאר, מנהל המסעדה, "האווירה חמה ומסבירת פנים והנוף הניבט מבחוץ עוצר נשימה".
התאמה לאירועי בוטיק: "עיצוב החדר הפרטי מדבר בעד עצמו. ספריית עץ מאובזרת בבקבוקי יין, ספרות קולינרית ומקצועית שהובאה מחו"ל, פריטי נוי ועציצים קטנים מעטרת את החדר והופכת אותו לאינטימי. שולחן רבוע יוצר תצורת ישיבה נעימה וניחוחה שבו כולם רואים את כולם ויכולים לדבר זה עם זה. החדר מתאים ל-16 איש והוא מתהדר בחלונות מסך פנורמיים שמשקיפים לגן הפורח ולנוף השרון. במקום חוגגים לרוב ימי הולדת, אירועי חברה ואירוח של אנשים מחו"ל, וכן אירועים כמו הנפקה לבורסה ומינוי מנכ"ל חדש".
עיצוב ודרישה מפתיעה: "העיצוב אינו משתנה כלל ואנו לא עובדים עם מעצבים חיצוניים. השינוי המהותי ביותר בחדר הפרטי היה כזה שבו תלו בלונים לכל אורך הקירות".
סיפור מרתק: "ערב מיוחד ביותר היה של אירוע חורפי וסוער באמצע פברואר. באמצע האירוע השתנו השמים, שמש יצאה והאווירה מבחוץ הקרינה אל תוך החדר. היער שנשקף מבעד לחלון החדר נראה כמו בטוסקנה, המוזיקה התחלפה לשנסונים צרפתיים והאורחים שתו יין אדום חם וויסקי משובח".
מחיר: החל מ-220 שקלים לאדם, כולל המקום.
עיצוב: אורי בן דרור, סטודיו MU.
חדרפרטי. 2014, תל אביב
קונספט עיצובי: "החזון היה להפוך שטח מתוך חלל המשרד לחלל חווייתי פרטי שיוכל לענות על צורך אמיתי של חברות ופרטים לפגישות, ישיבות ואירועים קטנים באווירה אורבנית ייחודית המנותקת מההמון הסואן'" מסבירה המעצבת רונית ששון, "הרעיון היה להשתלב באווירה ובחומרים המיוחדים של החלל הקיים ומתוכם ליצור חלל מבודד. כך נוצר אזור עטוף וחשוף בו זמנית הפתוח למרפסת שמשקיפה אל האופק. קומפוזיציית הישיבה ומערכת אודיו-וידאו יכולות לענות על צרכים משתנים".
התאמה לאירועי בוטיק: "רוב האירועים הנערכים במקום הם אירועים עסקיים שברובם הקהל לא מכיר זה את זה. המטרה ליצור אווירה ביתית, חמה ומקרבת על מנת שאנשים יתחברו. סביב השולחן אפשר לארח עד 24 איש ובעמידה עד 70 איש לאירועי קוקטייל".
עיצוב ודרישה מפתיעה: "המקום מתאים את עצמו לסוג האירוע, וסוג הלקוחות והעיצוב והסגנון משתנים בהתאם. כל לקוח מוזמן להביא את המעצב שלו".
חוויה: "אירוע מרגש היה של זוג שחגג עשר שנות נישואים וביקש מהקהל להגיע כולו לבוש בלבן. המקום עוצב באווירה רומנטית, וכל זוג הביא לחוגגים תמונה המלווה בסיפור. כל התמונות והסיפורים נערכו לווידאו קליפ מרגש שסיכם את עשר שנות נישואיהם דרך העיניים של החברים הכי טובים שלהם".
מחיר: החל מ-7,500 שקל.
עיצוב הלופט: קרן אטלס דרור. עיצוב: רונית ששון. סטיילינג: שלומי אילני.
אמירי הגליל. 2003, סמוך לאמירים, גליל עליון
קונספט עיצובי: "כמקום לאירועי בוטיק שנמצא בתוך מלון, הרעיון היה להקנות תחושה שהטבע בחוץ ובפנים מתמזגים זה עם זה", אומרת דנה רוזנבלום, מנהלת אירועים באמירי הגליל, "המקום, שהחל דרכו כחוות סוסים וקפטריה, הלך והתרחב והפך למלון עם ספא עם שלל פעילויות אמנותיות. מה שנשאר לאורך השנים הוא עץ הזית העתיק הנטוע במלוא הדרו בלבה של החצר הפנימית".
התאמה לאירועי בוטיק: "העיצוב הקיים ביתי וחמים, האווירה שקטה ונעימה ואין תחושה של ניכור וריחוק. מבנה החאן הייחודי עם הקשתות והמבט לכנרת, למצוק הארבל ולהרי הגליל משמש תפאורה עוצרת נשימה לכל אירוע. החוץ והפנים משתלבים זה בזה וככלל ההרגשה אישית ואינטימית. המקום מתאים לאירועים פרטיים ועסקיים עד 200 איש בחורף ועד 250 איש בקיץ. לרב החוגגים משכירים את כל חדרי המלון להמשך חוויה משפחתית, וכך החגיגה נמשכת יומיים או יותר והופכת משמעותית הרבה יותר".
עיצוב ודרישה מפתיעה: "לרוב העיצוב נעשה על ידי צוות המקום במטרה לשמור על הקיים שכן המקום מדבר בעד עצמו. לעתים לקוחות מקשטים בעצמם או נעזרים בשירותי עיצוב חיצוניים. לפני כמה שנים חברה גדולה הפכה את המקום למשחקייה והציפה את המלון באינספור משחקים".
חוויה: "החתונה האחרונה היתה של בחורה מאוסטרליה ובחור מקומי שהכירו בפרויקט 'תגלית'. קיבוץ הגלויות בא לידי ביטוי בעיצוב שסבב סביב הנושא של סידני-ישראל באווירה גלובלית, רומנטית וקסומה עם אהילי אורז ונגנית נבל. בד החופה נפרש על שולחן בקבלת הפנים וכל אורח חתם עליו, מה שהפך את טקס החופה למרגש הרבה יותר".
מחיר: באמצע שבוע תשלמו על הקום 11,000 שקל, תוספת לינה וארוחת בוקר 4,000; בסוף השבוע המקום יעלה 18 אלף שקל, כולל לינה וארוחות בוקר 40 אלף; ובתוספת ארוחת חתונה, יין וקבלת פנים: כ-220 שקל לאדם.
אדריכלות: נתן אור בר.
מפיקי האירועים
מעבר לשלל המקומות הקסומים יש גם בעלי המקצוע האחראים על עיצוב אירועי בוטיק קסומים איפה שרק תרצו. ביקשנו ממעצב אירועים אחד ומחברת קייטרינג אחת לספר לנו איך הם עושים את זה ומה מקורות ההשראה שלהם.
דרור גולן, עיצוב והפקת אירועים
"אני איש של אנשים ודרך", מעיד על עצמו דרור גולן, שומע [חושב] עושה – עיצוב והפקת אירועים. "רק על ידי תהליך נעים אפשר להגיע לתוצאה ואירוע מושלמים. מה שחשוב הוא לזהות מיהו הלקוח, להקשיב לו ולהבין אותו. בשלב הבא חושבים על הרעיונות, האסוציאציות וההשראות, ואז פשוט עושים מתוך ועם המון אהבה".
מקורות השראה: "בעיקר מפרטים מהחיים שאני מפריד מההקשר המקורי והופך אותם לאלמנטים עם משמעות חדשה. למשל, נבטי חיטה שראיתי ברחוב שינקין וירקות שבהם נתקלתי אצל הירקן הפכו למרכזי שולחן נהדרים, לוחות עץ ישנים בנגרייה הפכו לבסטות שוק וחוויה ססגונית, מסקנטייפ פשוט הפך לקולאז' בצורת עצים על חלונות ראווה, גלגלים מפונצ'רים יהפכו למיצג נהדר, מאות בקבוקי בירה שהתמלאו נוריות אדומות הפכו אירוע ליוצא דופן, רישום האורחים על לוח גיר של ילדים שימש אלמנט מתוק ומפתיע".
אירועים מעוצבים: "עד כה עיצבתי אינספור אירועים במגוון עצום של סגנונות ודרכים. אירוע אחד עיצבתי במסגרייה בדרום תל אביב, כך שהיה אפשר לצפות מקומת גלריה על כל המכונות התעשייתיות. חיפשתי מקום מלא אופי ולבסוף הגעתי למסגרייה. הכניסה לאירוע נעשתה דרך הרחוב עמוס הגרפיטי, ובשילוב מוצרי וינטג' וגרילנדות נוצרה אווירה קסומה במקום הכי לא צפוי.
"אירוע אחר היה חתונת שוק בבית אריזה לתפוחי אדמה עם המון ארגזי עץ מקסימים. הזוג רצה חגיגה שמחה וססגונית שלא תהיה דומה בשום אופן לחתונה קונבנציונלית. לאחר חיפושים מצאנו את המקום, בנינו רחוב של בסטות והבאנו ספקי שוק אמיתיים שהציעו מסחורתם באופן אותנטי ממש כמו בשוק.
"חתונה נוספת עיצבתי על חוף הים ביום גשום. שבוע לפני החתונה הבנו שצפוי גשם והחלטנו להכניס את האירוע לתוך אוהל. כדי לא לאבד את אווירת הים בניתי מתחמים שלמים על חול ים ובהם כיסאות נוח צבעוניים, מטקות, שש-בש ואפילו סוכת מציל".
קייטרינג מעשייה, 2008
"אנחנו אוהבים לערוך אירועים. ההתרגשות סביב הקמת אירוע עצומה, ואל כל אחד מהם אנחנו מתייחסים כאילו היה יחיד ומיוחד במינו", אומר חיים סבג, שף ובעלים, "לפני הכל, חשוב לציין שלצד הכנת המזון והגשתו, בכל אירוע אנו עובדים עם מעצב חיצוני שהמארחים בחרו, כך שלרוב מתקיימת חלוקה שלפיה אנחנו מעצבים את המזנונים והמעצב את השולחנות והאירוע. העיצוב עבורנו הוא חלק בלתי נפרד מההגשה. אנחנו מתחילים בלהקשיב לצרכים הקולינריים של האירוע, וברגע שהם נקבעים אנו כבר רואים את העיצוב המתאים לנגד עינינו".
מקורות השראה: "לרוב אנחנו שואבים השראה מתפריט האירוע ומעונות השנה. מכיוון שהרבה מהתפריט ועיצוב המזנונים מסתמך על ירקות, פעמים רבות הם שמציתים את דמיוננו. העיצוב כולל את סוג הכלים, הצלחות והסכו"ם, שלעתים משדרים תחושה ביתית ולעתים תחושה נקייה ומוקפדת. נוסף לכך, אנחנו בוחרים באביזרים השונים שמעטרים את המזנונים בהתאם לקונספט העיצובי, בין שהמטרה היא לייצר אווירת שוק, אווירת מעדנייה ניו יורקית וכדומה".
אירועים מעוצבים: "באגם ניצנים ערכנו חתונה צמחונית של קהל שהוא ברובו תל אביבי דווקא. יחד עם 'זמל עיצובים' בחרנו לפתוח במקום מעדנייה גדולה. העושר העצום של כחמישים פריטים שונים יצר שולחן עמוס, צבעוני ומסחרר. כדי לא לייצר אווירת שוק אותנטית אלא אווירה קלה וקיצית יותר, בחרנו בעבודה עם המון סלסילות לבנות וארגזים מעץ בהיר יחסית ששימשו למאפים, ללחמים ולשלל הירקות.
"אירוע נוסף היה במושב מזור, שם נרתמו בני הבית לעיצוב בשיתוף עם מעצבת 'גרילנדה'. קונספט השוק של החתונה כבר היה מגובש על ידי בני הזוג והם אלו שלמעשה בנו את עמדות השוק בעצמם. בעיצוב זה היה שימוש נרחב בכלים משוק הפשפשים, קערות נירוסטה, משקלים ישנים ואביזרי מטבח עתיקים. כל מה שנותר לנו היה להשתלב עם המון ירקות עונתיים ותפריט מותאם.
"בריברסייד, שעל גדות נחל הירקון, בנינו אירוע יחד עם אלון חסון שנסב כולו סביב נושא איטליה. כאן המוזיקה שיחקה תפקיד לא פחות מהעיצוב, עם הופעה של להקת מונטי פיורי בשירים איטלקיים מלאי סטייל. לזה הוספנו פיצרייה ענקית עם תנור אבן עצום, המון פחיות שימורים איטלקיות של דגים, ארטישוקים, עגבניות, שמני זית ושקי קמח גדולים".