עיצוב ושדרוג הסלון כבר מזמן לא תלוי בתקציב. מתברר שברמות תקציב שונות, וגם בתקציב נמוך יחסית, ניתן להגיע לתוצאות מצוינות ובהחלט משביעות רצון. אופנת הערבוב וההתאמה פתרה אותנו מהצורך לבחור בסטים שלמים, והיא מאפשרת לכל אחד לייצר לעצמו שילובים אהובים תוך זליגה בין סגנונות ובין רמות מחיר שונים.

הוויתור על סטים פותר אותנו גם מהצורך לרכוש הכל בבת אחת. כך למשל, אם בחרנו להשקיע בספה גדולה ויקרה, נוכל לרכוש פריטים נוספים יחסית בזול ונשלים את החסר בהמשך. אם בחרנו ללכת על סלון בתקציב נמוך, נוכל לרכוש כמה פריטים חדשים ואת השאר להשלים מהקיים בבית.

"סלון מורכב לרוב מקומפוזיציה שמכילה פריטים כמו ספה, לפחות כורסה אחת, הדום שמשמש גם לישיבה וגם להגשה, שולחן סלוני מרכזי, שולחנות צד, מזנון או מדפים כלשהם, נברשת, תאורת אווירה, שטיח ואביזרי נוי", אומרת מיכל איתני-פארי, סמנכ"ל הסחר ברשת ביתילי, "עם זאת, לא כל הפריטים הם בגדר חובה, ואפשר בהחלט להסתפק בחלקם ולהשלים את החסר עם הזמן".

קומפוזיציה 1: עד 10,000 שקל
קולאז נמוך (צילום: ישראל כהן)
1. מנורה רודי, 495 שקלים. 2. מזנון וילאר 2890 שקלים. 3. שולחן סלון איסי, 1415 שקלים. 4. שלט עץ 89|צילום: ישראל כהן
ביתילי
ספת בד דם אלמה במחיר 4990 שקלים
משפטים על שלט עץ (צילום: שמעון מנטאל)
צילום: שמעון מנטאל

עוד בערוץ עיצוב הבית:

לא בבת אחת

לדבריה של איתני-פארי, היום אין כל צורך לבחור בסטים שלמים, מה שמוזיל מאוד את הקנייה ויוצר שילובים מעניינים של סגנונות שונים. נוסף לכך, ובעיקר למי שמעט דחוק בתקציב, ממליצים בביתילי לעשות שימוש גם בחלק מהרהיטים שכבר קיימים בבית ולשדרג אותם בקלות באמצעות צבע או ריפוד. "חשוב לדעת שאין כל צורך להחליף הכל, ובטח שלא בבת אחת", אומרת איתני-פארי, "בדיוק כמו שבאופנה כבר לא נהוג ללכת עם אביזרים באותו צבע, כך גם בעיצוב הבית, אפשר לערבב ולהתאים ולרכוש פריט אחד משמעותי יחסית, כמו ספה תלת מושבית או שטיח גדול, שדי מהר ייצרו מראה שונה מזה שהיה קודם, ולאחר מכן אפשר מדי פעם להחליף ולשנות עוד ועוד פריטים עד לקבלת המראה הנכון".

אז איך בכל זאת בוחרים? לפני שניגשים לקנייה, צריך לבצע שתי החלטות מרכזיות - לכמה זמן מיועד הסלון החדש ומהו התקציב. סביר להניח שרהיטים מאוד זולים לא יחזיקו מעמד זמן רב, אבל אולי בדירה שכורה למשל, לא כדאי להשקיע, וכדאי להסתפק במשהו צנוע יחסית. לחלופין, אם מדובר בסלון שאמור ללוות את בני הבית כמה שנים, רמת ההשקעה עולה בהתאם.

"היופי באופנה האקלקטית, שכל כך מקובלת היום, הוא עניין השלבים ויצירת העניין העיצובי לאורך זמן", מסבירה איתני-פארי, "במקרה כזה, כדאי לבחור ספה, המשמשת כרהיט מרכזי גדול, בגוון ניטראלי יחסית, וסביבה להלביש חומרים, מרקמים וגוונים שונים באמצעות פריטים במחירים זולים. תמיד כדאי לבדוק שחומרי הגלם טובים ועמידים כך שיבטיחו שהרהיט, גם אם הוא זול יחסית, יהיה עמיד לאורך זמן. השוני במחירים צריך לבוא בשל גודל הרהיט וסוג הריפוד, אבל בהחלט לא מבסיס המושב".

קומפוזיציה 2: עד 14,000 שקל
קולאז בינוני (צילום: ישראל כהן)
צילום: ישראל כהן

1.מנורת תלייה אניטה. 399 שקלים. 2. ספה דגם pixer , 4,990 שקלים. 3. שולחן דברה, 1,861 שקלים. 4. מזנון לבן סלייד, 4,660 שקלים 
כורסא מינימליסטית מרופדת וורקה. (צילום: ישראל כהן)
כורסה מינימליסטית מרופדת וורקה. 2200 שקלים.|צילום: ישראל כהן
קערות עץ מסדרת סרביס ברשת ביתילי (צילום: אפרת אשל)
קערות עץ מסדרת סרביס ברשת ביתילי. 58 שקל|צילום: אפרת אשל

נקודת מיקוד

רוב האנשים, בכל רמת תקציב שהיא, יבחרו בדרך כלל ספה שתשמש כרהיט הבסיסי שסביבו ירכיבו את הסיפור העיצובי של הסלון. חובבי הסגנון המינימליסטי יבחרו פחות פריטי ריהוט ואז יוכלו להרשות לעצמם להשקיע בפריטים יותר יקרים כמו ריפוד עור או נברשת.

מראה ספורטיבי וקליל או שיקי ויוקרתי אפשר להשיג גם בתקציב נמוך, וחנויות רבות דואגות לספק ללקוחות כמה דרגות מחיר.

בעוד שבמראה היוקרתי בתקציב גבוה נעשה אולי שימוש בספת עור, הרי שבמראה היוקרתי בתקציב נמוך נוכל להשקיע בספת קטיפה עשירה במרקם ובעלת צבע עמוק. אם בתקציב הגבוה נבחר בכריות רקומות, הרי שבתקציב הנמוך נוכל לבחור בכריות עשויות בד עם דוגמה או כריות מודפסות שהן לכאורה פשוטות יותר אך לא פחות יפות. כך אן כך, הבשורה המשמחת היא שיופיו של הסלון אינו תלוי בתקציב, ולעתים חשיבה ודמיון עשויים לשדרג אותו לא פחות מסכום הכסף המושקע בו.  

קומפוזיציה 3: עד 20,000 שקל
קולאז גבוה (צילום: ישראל כהן)
צילום: ישראל כהן

1. סלסילה 99 שקלים. 2. קערת נוי 199 שקלים. 3. שולחן סלוני בשילוב זכוכית ועץ דגם פיורי, 3,306 שקלים. 4. ספה דגם גרייס, 3390 שקלים
ספת ישיבה פינתית דגם גרייס (צילום: ישראל כהן)
ספת ישיבה פינתית דגם גרייס, 10990 שח במקום 16950 שקלים|צילום: ישראל כהן
גוף תאורה מורג. (צילום: ישראל כהן)
גוף תאורה מורג. 1190 שקלים|צילום: ישראל כהן
ביתילי תקציבים פמוט עץ, 139 שקל (צילום: ישראל כהן)
פמוט עץ, 139 שקל|צילום: ישראל כהן
_OBJ