עד שעברנו לדירתנו הנוכחית, פינת העבודה שלנו היתה למעשה שולחן האוכל. וגם מתקן הכביסה. וגם שידת הכניסה. לכן אתם יכולים לתאר לעצמכם כמה שמחנו לאבזר בפעם הראשונה חדר עבודה שמשמש באופן בלעדי למטרה זו. כל הריהוט הבסיסי שלנו מאיקאה, כולל: משטח עבודה ארוך (ממחלקת המטבחים), שתי כונניות פתוחות המשמשות גם כרגלי השולחן, שידת מגירות רחבה לניירת, שעליה מונחת המדפסת וויטרינה לספרים. בחרנו בגוני שחור ולבן שיוצרים בסיס טוב, כזה שלא יגביל אותנו בעתיד אם וכאשר נעבור דירה (בכל זאת, דירה שכורה וזה).
על גבי הבסיס הזה אנחנו מוסיפים מדי פעם אלמנטים חדשים - הדפסים על הקירות, פדים לעכבר, פלייסמטים, תחתיות לכוסות, מוצרי נייר ועוד ועוד. כל אלו מעשירים את עיצוב החדר ומוסיפים לזמן העבודה צבע, קריצה וסגנון.
מה לשים? במקרה של פינת העבודה, המרכיב העיקרי הוא השולחן. לכן מומלץ לבחור ברהיט ניטרלי יחסית, שאותו תוכלו לאבזר בסגנונות שונים. עליו ומסביבו תוכלו למקם אביזרים ואלמנטים שונים - מגופי תאורה ועד מוצרי נייר, מגאדג'טים ועד כלי כתיבה, מארגוניות וסלסילות אחסון ועד לתמונות התלויות על הקיר. הסוד הוא לאזן בין פונקציונלי לבין דקורטיבי ולא להעמיס יותר מדי.
מה זאת אומרת? שולחן עבודה כשמו כן הוא, מיועד בראש ובראשונה לעבודה. לכן קודם כל יש לבחור באלמנטים המשרתים אתכם מבחינה פונקציונלית. אלו יכולים וצריכים להיות גם אסתטיים, להתאים לסגנון העיצובי שאתם רוצים ליצור בחדר ולהפוך את שעות העבודה למהנות ונעימות יותר. אלמנטים דקורטיביים בלבד, ללא תפקיד שימושי בזמן העבודה, יכולים להיות תלויים על הקירות כך שלא יתפסו שטח נדלני יקר על השולחן.
באיזה סגנון? בהמשך לפוסט הקודם בסדרה שעסק באבזור מדפים, גם כאן אני ממליצה ללכת על קו ספציפי, סגנון מסוים, צבע או מוטיב שיובילו אתכם ויעזרו לכם לצמצם את מגוון האפשרויות האדיר שקיים בחנויות. לפניכם כמה דוגמאות להמחשה לאבזור השולחן הבסיסי הזה (מחיר: 305 שקל) בכמה סגנונות שונים.
סגנון גיאומטרי
בתקופה האחרונה הקווים, הצורות, ההדפסים (פטרנים) וההשראות מעולם האוריגמי טרנדיים מאוד. יחד עם זאת מדובר בסגנון שתמיד יהיה רלוונטי וכנראה לא יימאס עליכם בעוד שנה או שנתיים. בנוסף, אם מדובר בחלל שאתם חולקים עם בני משפחה נוספים, אז הסגנון יכול מאוד להתאים משום שהוא מתאים לקטנים ולגדולים כאחד והוא אינו נשי או גברי באופן ספציפי ומובהק.
הדפס קרחון, מחיר: החל מ-65 שקל, להשיג: society6.com, הדפס גיאומטרי צבעוני, מחיר: החל מ-76 שקל, להשיג: society6.com, מנורת שולחן, מחיר: 133 שקל, להשיג: urbanoutfitters.com, מתלה מתכת, מחיר: 224 שקל, להשיג: urbanoutfitters.com, פד לעכבר של Pulp, מחיר: 38 שקל, להשיג: mopu.co.il, קעריות נייר לאחסון, מחיר: 59 שקל לזוג, להשיג: tweelingen-design.com.
סגנון חייתי
אין מה לעשות, זהו אחד הסגנונות האהובים עלי. עיצוב בהשראת בעלי חיים יוסיף שמחה, מתיקות וחיוך לחדר העבודה, גם בשעות העבודה הקשות. במקרה זה צריך להיזהר לא להגזים ולא ליפול למקום הילדותי, סומכת עליכם שתמצאו את האיזון.
הדפס דוב, מחיר: החל מ-69 שקל, להשיג: society6.com, הדפס שועל, מחיר: החל מ-57 שקל, להשיג: society6.com, מספריים, מחיר: 68 שקל, להשיג: anthropologie.com, מנורת שולחן, מחיר: 371 שקל, להשיג: anthropologie.com, מחזיק ספרים כלב תחש, מחיר: 900 שקל, להשיג: Seti, צלוחית זברה של ג'ונתן אדלר, מחיר: 280 שקל, להשיג: Seti, מתקן סלוטייפ, מחיר: 76 שקל, להשיג: urbanoutfitters.com, תחתיות לכוסות, מחיר: 98 שקל, להשיג: HelloDelicious באטסי.
סגנון ורדרד
בחדר העבודה האישי שלי כבר הוספתי נגיעה ורדרדה בצורת מעצור לדלת כי זה הצבע האהוב עלי. הוורוד אמנם לא מתאים לכל אחד, אבל הרעיון הוא לקחת צבע מוביל שעושה לכם כיף ושמח בעיניים וללכת איתו.
הדפס אישה, מחיר: החל מ-76 שקל, להשיג: society6.com, הדפס ארטיק, מחיר: החל מ-76 שקל להשיג: society6.com, שעון, מחיר: 190 שקל, להשיג: katespade.com, גוף תאורה שולחני, מחיר: 484 שקל, להשיג: Studiomet באטסי, פד לעכבר, מחיר: 53 שקל, להשיג: anthropologie.com, סט עפרונות, מחיר: 51 שקל, להשיג: TaylorElliottDesigns באטסי.
סגנון תעשייתי
צבעוניות מונוכרומטית, חומרים מחוספסים כמו בטון וברזל והרבה אופי וטקסטורה. הטרנד התעשייתי לא הולך לשום מקום ונשאר רלוונטי מתמיד. באופן אישי אני מאוד מתחברת לסגנון ואפילו הייתי משדרגת אותו בעזרת חיפוי קיר כהה שיקפיץ את החדר.
גוף תאורה שולחני, מחיר: החל מ-211 שקל, להשיג: EunaDesigns באטסי, ארגונית ברזל, מחיר: 371 שקל, להשיג: anthropologie.com, מעמד לטלפון נייד, מחיר: 78 שקל, להשיג: ShabibiSheepWorkshop באטסי, תחתיות לכוסות צבע גיר, מחיר: 164 שקל, להשיג: SimplyNu באטסי, הדפס מצלמה, מחיר: החל מ-57 שקל, להשיג: society6.com, הדפס בגווני שחור וזהב, מחיר: החל מ-68 שקל, להשיג: society6.com, סרגל בלטה של Kukka, מחיר: 135 שקל, להשיג: mopu.co.il, עט של טום דיקסון, מחיר: 590 שקל, להשיג: Seti.
בסגנון טבעי
סגנון שכמעט אי אפשר לטעות איתו ויוצר אווירה נעימה, קלילה ומרעננת בחלל. אם זה הסגנון שלכם, אז לכו על חומרים טבעיים כמו עץ, שעם, קש ובטון, ובחרו בצבעים חמים עם נגיעות צבעוניות. אם יש לכם מדפים פנויים, אז גם כמה עציצים יעשו הבדל גדול.
הדפס סוקלנט, מחיר: החל מ-79 שקל, להשיג: society6.com, הדפס פריחה, מחיר: החל מ-68 שקל, להשיג: society6.com, רמקול, מחיר: 227 שקל, להשיג: modcloth.com, קופסת קש של איקאה מתוך קולקציית VIKTIGT במהדורה מוגבלת, מחיר: 59 שקל, להשיג: איקאה, קערית שעם, מחיר: 76 שקל, להשיג: anthropologie.com, ארגונית עץ, מחיר: 1,242 שקל, להשיג: anthropologie.com, עט מעץ של E+M, מחיר: 20 שקל, להשיג: mopu.co.il.
למדריך הקודם בסדרה: ארבעה סגנונות לעיצוב המדפים
את הכתבה הכינה עופרי פז, מעצבת ובעלת הבלוג Oh so Free