יש דברים שברור מאליו שצריך לשמור עבור הנכדים: תכשיט מיוחד, קצת כסף לאוניברסיטה, אבל יש עוד כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם, הם לא עולים הרבה כסף בכלל ויכולים להיות הפתעה מדהימה עבור הנכדים. הרעיון הוא לשמור חפצים קטנים או מזכרות שיעזרו לנכדים להבין מי הם, משהו על ההיסטוריה המשפחתית ועל הימים שבהם נולדו.

שער עיתון מיום הלידה

כולם אוהבים לראות מה קרה בעולם ביום שבו נולדו. אם עבר זמן ואי אפשר להשיג עיתון מאותו היום בדיוק, נסו להשיג עיתון מאותו חודש או מאותה השנה. העיתון הוא כמו כמוסת זמן: השפה שבוודאי תשתנה, הפרסומות, הדמויות המפורסמות שיזדקנו – כל אלה יכניסו את הנכד הצעיר לעולם שבו נולד. יותר מכך: בעידן הדיגיטלי של היום, והסיכוי שלא יהיו עוד עיתונים בעוד כמה עשורים – לשמור דף עיתון זה באמת לשמור היסטוריה.

:עוד בערוץ עיצוב הבית

מסמכים ישנים

נסו לחשוב על המסמכים שאתם זורקים לפח: מכתב שחרור ממילואים, תעודות למיניהן (כולל תעודות בית ספר), וכמובן רישום הנישואים או תעודות לידה ופנקסי חיסונים שלכם כתינוקות. אם שמרתם את כל אלו, אספו את כולם בקופסה. הם ירתקו את הקטנטנים וייתנו להם מושג על מי שהייתם עוד לפני שהפכתם להיות סבא וסבתא שלהם.



צילום מתוך חשבון האינסטגרם של yeghvala

מתכון שעובר במשפחה

לכל משפחה יש ארוחות מיוחדות, וזיכרונות משפחתיים רבים נוצרים ברגעים האלה, שסביב השולחן המשפחתי הגדול. הכוונה היא לא לערוך ספר שלם של מתכונים משפחתיים (שזה מקסים, אבל דורש המון אנרגיה), אלא לכתוב בכתב יד מתכון אחד או שניים, של מאכל אהוב במיוחד עליכם ועליהם. ואם יש סיפורים או אנקדוטות משפחתיות מעניינות סביב המתכונים – כתבו גם אותם.

..what do I cook today?.. #recipebook #sunlight #shadows #ingredients #bythewindow #handwrittenrecipes

A photo posted by Vasundhara/Vasanti (@vasanti28) on



צילום מתוך חשבון האינסטגרם של vasanti28

תמונה משותפת

כמעט כל התמונות שאנחנו שומרים היום דיגיטליות, ולכן כדאי מאוד להדפיס תמונה אחת שלכם עם הנכד/ה החדש/ה, סמוך ככל האפשר ליום הלידה, ולמסגר אותה. אפשר לשמור אותה אצלכם ולהראות להם אותה כשהם באים לבקר, או לתת להם אותה במתנה. התמונה תראה להם כמה אהבתם אותם, מהרגע הראשון שבו יצאו לאוויר העולם.



צילום מתוך חשבון האינסטגרם של jaidivasphotography

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

פריט לבוש אופנתי (שעם הזמן יהפוך לווינטג')

אם שמרתם אצלכם פריט אופנתי שאהבתם ללבוש כשאתם הייתם צעירים – המשיכו לשמור אותו. לא רק מכיוון שהוא עשוי לחזור להיות אופנתי שוב, אלא מכיוון שהוא עשוי לחזור לאופנה כשהנכדים שלכם יהיו בגיל המתאים ליהנות ממנו. וגם אם לא תהיה הזדמנות אופנתית לבגדים, לפחות יוכלו הנכדים לקבל מושג על מה לבשתם כשהייתם צעירים ואולי ללבוש את הבגד כתחפושת.



צילום מתוך חשבון האינסטגרם של gretcherz

היסטוריה משפחתית

אין מתנה מרגשת יותר להעניק לנכדים מאשר מסמך המתעד את ההיסטוריה המשפחתית שלהם. הידע, הסיפורים, התאריכים – כל אלו הולכים לאיבוד כשהמבוגרים הולכים לעולמם, במיוחד בחברת מהגרים כמו זו שלנו. הקדישו זמן לציור עץ משפחתי, אספו את התמונות הישנות וכתבו זיכרונות, סיפורי עלייה, מעברי דירות ועוד. נסו להגיע כמה שיותר לאחור, והיעזרו בארכיונים או בבית התפוצות לשם כך.

#pillow #anniversarygift #givesomethingspecial #customgift #familytree

A photo posted by babyboudoir (@babyboudoir) on



צילום מתוך חשבון האינסטגרם של babyboudoir

הספר שאהבתם בילדותכם

מעבר להיות הקריאה חשובה להתפתחות הילדים, הם נהנים מאוד מן החברה ומהפעילות עצמה עם המבוגר האהוב עליהם. להעניק לנכדים את העותק שלכם או לתת להם עותק חדש מן הספר האהוב עליכם יעודד אותם לקרוא, מן הסתם, אבל גם ייצור ביניכן חיבור נפלא של ידע ועולם פנימי. אל תסתפקו במתן הספר – שבו וקראו אותו יחד וצרו את הזיכרון המשותף.

#ספר #ספרים #ספרילדים #book #books

A photo posted by כנרת זמורה ביתן (@seferbeyom) on



צילום מתוך חשבון האינסטגרם של seferbeyom

חפץ בעל ערך סנטימנטלי

זאת יכולה להיות מפת שולחן, תקליט אהוב, מערכת כלים או כל חפץ אחר שהנכד ייקח איתו ביום מן הימים לביתו שלו. ספרו את הסיפור שמסביב לחפץ: מתי נקנה או ממי התקבל, מתי נעשה בו שימוש לראשונה. הסיפורים האלה הם שימשיכו את השרשרת של מי שאתם, של ילדיכם ושל נכדיכם.



צילום מתוך חשבון האינסטגרם של farawayfinery