בין אם אתם מבלים שעות במטבח, או מאלו שכל גיחה שלהם לסביבה, מסתכמת בהכנת חביתה וסלט, כדאי לדעת שיש כלים ואביזרים פשוטים שיכולים להקל עליכם את החיים, ולהוסיף סטייל ותחכום למטבח. מה למשל? ממתקן לייבוש כלים שמנקז את המים ישירות לכיור, דרך קוצץ צמחי תבלין ועד מכסה סיר שהופך למסננת - הכנו רשימה של 8 פריטים לדוגמה שנשמח שיהיו לנו בבית.
לשטוף כלים: ולהשאיר את השיש יבש
סוף כל סוף מתקן לייבוש כלים עם פתח ניקוז שמשאיר את השיש יבש ואת המתקן נקי מחיידקים. כל אחד מתומכי הכלים שמגדירים את החלוקה, ניתנים לקיפול ובעזרת זרבובית ניתן לנקזם ולשפוך את המים ישירות לכיור. מחיר: 45 דולר להשיג: AP.
הסיר שפגש את המכסה: והפך למכסננת
עם כל הצער שבדבר, הגיע הזמן להעביר את הסמכויות של המסננת למשהו שתופס קצת פחות מקום, ולעבור לדבר הבא שיהפוך את הבישול לקל ומסוכן הרבה פחות. בזכות עיצוב פשוט שמכיל חריצים במכסה הסיר, ניתן לסנן את המים הרותחים בקלות ומבלי להסתבך ולהסתכן בכוויות. לפטנט החכם יש מגוון גרסאות בחנויות כלי הבית השונות ומחירו מתחיל ב-99 שקלים.
מטחנת תבלינים טריים: קצוץ דק
לקצוץ? למה להתאמץ כשאפשר פשוט להכניס עלים שלמים של התבלין הרצוי (נענע, אורגנו, בזיליקום וכו') ישירות אל המטחנה, לסובב ולקבל את העלים קצוצים דק דק בצידה השני. מחיר: 82.80 שקלים, להשיג: williams-sonoma.
מגן בצל: סוף לדמעות
לא נמאס לכם לבכות כל פעם מחד? ההמצאה הזו קיימת כבר לא מעט שנים, אבל נדמה שעדיין לא הפכה לפריט חובה בכל מטבח, וחבל. הרכיבו את המשקפיים רגע לפני שאתם מתחילים לקצוץ והם ישמרו על העיניים שלכם יבשות. מחיר: 99 שקלים, להשיג: גדג'ט שופ.
לוכד שאריות: לסל וחסל
במבט ראשון אולי תחשבו שמיכל האשפה שמתחבר אל השיש הוא מיותר לחלוטין, אבל במחשבה שנייה תודו שבזמן הבישולים וההכנות הייתם שמחים לטאטא אליו את השאריות מבלי ללכלך את הרצפה. מחיר 9.99 דולר, להשיג: taylorgifts.
מיכל אחסון: לסוכר, קמח ושאר גרגירים
משהו צמיד נשפך כשמעבירים את שקיות הקמח והסוכר למיכל או צנצנת. לכן התאהבנו במיכל הבא שמעוצב בדיוק עבור כל המוצרים האבקתיים הללו כמו: סוכר, קמח, קינואה, קקאו ועוד. פשוט פתחו את השקית הכניסו אותה כפי שהיא למיכל וזה הכל. עכשיו הם יהיו מאוחסנים במיכל אטום עם פקק. מחיר: 45.30-75 שקלים, להשיג: chefscatalog.
היעה המנקה: בלי להתכופף
יעה ה"ברום גרומר" מעוצב עם ידית דריכה. מה שאומר, שבניגוד לידית האחיזה ביעה הסטנדרטי, כאן אתם ממש יכולים לדרוך על הידית ובכך להחזיק את היעה במקומו מבלי להתכופף. אבל זה לא הכל, בחלקו הפנימי של היעה תוכלו למצוא שורה של שיני סיליקון, מה שיאפשר לכם בסיום המלאכה להבריש את ראש המטאטא ולמעשה, להוציא ממנו את כל שאריות האבק, השערות ולכלוכים אחרים שנתקעו חזק. מחיר: 55 שקלים, להשיג: גאדג'ט שופ.
מזלכף: טוב יותר יחדיו
אם תחשבו רגע בהיגיון תבינו שאין שום סיבה שלא להניח לכף ולמזלג שלנו להתאחד. מעבר לים הוא כבר זכה לכינוי רשמי "SPORK" (הכלאה בין מזלג לכף) ורק כאן במחוזותינו טרם זכה להכרה. תחשבו על זה: פחות כלים לשטוף, פחות סכו"ם לרכוש והרבה יותר שימושים.
עוד 5 אביזרים שעושים את החיים קלים במטבח
וגם: פתרונות תלייה מעולים