"בדירה בתל אביב קשה לגדל צמחים כי יש מעט אור ומקום, ורציתי משהו מעבר לצמחים סטנדרטיים כמו סוקולנטים", מספר עידו בן דורי, סטודנט למדעי הרוח העובד באתר מרמלדה מרקט. בן דורי התחיל לחפש אפשרויות נוספות וגילה את הטרריום – מכל זכוכית המשמש לגידול צמחים.

"טרריום הוא פתרון אידיאלי בגלל שכשמכינים אותו כראוי, הוא אינו זקוק לטיפול שוטף ויכול לשגשג שנים. בהתחלה השתמשתי בצנצנות פשוטות ובקבוקים כדי ללמוד את התהליך ולראות אילו צמחים מתאימים לגידול כזה. אחד הראשונים שהכנתי היה פשוט יחסית והוא משגשג עד היום – שמתי בצנצנת פסלון בודהה קטן וטחב. כשהרגשתי שרכשתי מספיק ידע וניסיון ניסיתי להכין טרריום בכלי ייעודי. אני נהנה מהמחשבה שיצרתי עולם קטן שמתקיים כמעט רק בזכות עצמו".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> ככה אתם הורסים את מכונת הכביסה והמייבש 

>> הוד השרון: התעלפנו ממה ששעשו בדירת הקבלן

בן דורי יוצר טרריום סגור שמדמה תנאים טרופיים עם לחות גבוהה, חום ואור לא ישיר. "הצמחים קולטים את האור שמגיע דרך הזכוכית ומייצרים חמצן בתהליך פוטוסינתזה", הוא מסביר. "הצמחים והאדמה הלחה משחררים אדים שנקלטים על הדפנות של הזכוכית וחוזרים חזרה לאדמה. כחלק מתהליך מחזורי זה המים עוברים דרך שכבה של פחם פעיל שנמצאת מתחת לאדמה ומטהר את המים מבקטריות".

טרריום - 8 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי
טרריום - 11 (צילום: עידו בן דורי)
עידו בן דורי וטרריום|צילום: עידו בן דורי
טרריום - 13 (צילום: עידו בן דורי)
טרריום מהראשונים שבן דורי הכין|צילום: עידו בן דורי
טרריום - 14 (צילום: עידו בן דורי)
המכלים הריקים|צילום: עידו בן דורי
טרריום, ג - 6 (צילום: עידו בן דורי)
מילוי הטרריום|צילום: עידו בן דורי

טרריום, ג - 7 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי

הכנת הטרריום נמשכת 4-2 שעות, ומחיר מכל הזכוכית מתחיל ב-300 שקל (למכל של 10 ליטר) ועד 600 שקל. לכך יש להוסיף צמחים מתאימים, מצע שתילה, אבנים, פחם פעיל וציוד לסידור הצמחים בכלי. "כשאני מטייל אני תמיד מחפש דברים שאני יכול לעשות בהם שימוש בעיצוב הטרריום, גם בחו"ל. לאחרונה חזרתי מיוון והבאתי איתי אבנים יפות וענפים שמצאתי בכרתים", אומר בן דורי.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

לאחר ההכנה תחזוקת העציץ פשוטה מאוד, אומר בן דורי. "צריך להשאיר אותו פתוח כדי לאזן את כמות הלחות שיש בו. אחרי שבועיים בערך אפשר לסגור אותו לפרקים. אם בערב רואים שעדיין יש התעבות של לחות בדפנות אפשר לפתוח שוב, ולנסות לסגור מחדש אחרי כמה ימים. המטרה היא לאזן את הלחות לרמה שלצמחים יש מספיק מים אבל שניתן לראות אותם דרך הכלי".

"בהתחלה אנשים קרובים אליי צחקו עליי שאני מפתח תחביב מוזר, אבל מיד אחר כך הם ביקשו טרריום לעצמם", הוא מספר. "בשבוע שעבר אירחתי כמה חברים קרובים לסדנה מאולתרת של הכנת טרריומים קטנים ביחד. בפייסבוק ובאינסטגרם קיבלתי תגובות ממש טובות". בן דורי מוכר את מכלי הטרריום שהוא מכין במרמלדה מרקט.

טרריום - 2 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי

טרריום - 4 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי
טרריום - 10 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי
טרריום - 12 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי
טרריום, ג - 1 (צילום: עידו בן דורי)
קוקדמה - כדורי טחב|צילום: עידו בן דורי
טרריום, ג - 3 (צילום: עידו בן דורי)
"הצמחים קולטים את האור שמגיע דרך הזכוכית"|צילום: עידו בן דורי
טרריום, ג - 5 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי
טרריום, ג - 9 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי
טרריום, ג - 17 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי
טרריום, ג - 18 (צילום: עידו בן דורי)
צילום: עידו בן דורי
_OBJ_OBJ

_OBJ