אומרים שלכל סיר יש מכסה, לכל חפץ יש פינה וכל דבר בא על מקומו בשלום. אלא שרובנו דוחפים את הירקות והפירות שלנו בצורה שיטתית למגירה קטנה במקרר, ונותנים להם לחיות עם עצמם בתפזורת. אפילו כשאנחנו מגישים אותם לשולחן, הם בדרך כלל תקועים תקועים בקערה עם שאר בני מינם, או שמא מיד נחתכים ומקוצצים כדי שלא יתפסו לנו יותר מדי מקום. לא הגיע הזמן לתת להם את הכבוד הראוי?
קתרינה מישר (Katharina Mischer) ותומס טרקסלר (Thomas Traxler) הם צמד המעצבים המוכשר והמסקרן העומד מאחורי סטודיו mischer’traxler. אחד הפרויקטים המרהיבים ומעוררי התיאבון שלהם הוא קולקציית קערות לפירות וירקות, שזכתה לשם Reversed Volume. ייחודה של הקולקציה טמון בצורתה: כל קערה בסדרה לוכדת בתוכה את צורת הירק או הפרי שבאמצעותו היא נוצרה.
השלב הראשון ביצירה נעשה באמצעות הטבעת ירקות בגבס, כך שהצורה שהתקבלה יצרה מבנה מדויק של נגטיב של הירק או הפרי. תבנית קערת החציל או התפוח זכתה למרקם חלקלק וכמעט משיי, אבל ככל שעולים ברמת החספוס, בצפיפות העלים ובמורכבות הצורה (כמו במקרה של חסה, קיווי או כרוב ועד ארטישוק וכרובית), הופך אמצעי ההגשה מפריט חינני לאלמנט פיסולי מסקרן, שהטקסטורה הפנימית שלו מעוררת פליאה.
הקערות, אגב, עשויות משרף בטוח למאכל אדם, ולמרות ייצורן התעשייתי - פעולת הצביעה נעשית באופן ידני.
אם התעורר בכם חשק להחזיק בבית קערת לימון ללימון או קערת פלפל למטבל, תשמחו לדעת שהפרויקט המרהיב, שהוצג בשבוע העיצוב במילאנו ב-2010, נכנס לייצור (ביחד עם מוצרים נוספים של הזוג המוכשר) על ידי חברת PCM שבמדריד.
המנורה המבריקה, המתלה המאיים והפרחים לארנבת. חמישייה בהזמנה
פשוט אבל גאוני: הפטנטים שכל בית צריך