אחרי שהסתיימה שגעת הבישולים, כדאי להקדיש קצת מחשבה גם לעיצוב שולחן החג. כי לא משנה כמה המאכלים שלכם ידועים בטעמם העשיר, הדבר הראשון שהאורחים שלכם יראו בבואם אליכם זה את השולחן שערכתם לכבודם. טלא, אין צורך להילחץ, גם עם הזמן הולך ומתקצר, כי בדיוק בשבילכם הכנו את המדריך הבא, שיעזור לכם לערוך שולחן שמח ומרשים בכמה שלבים פשוטים ועם מה שיש בבית. מוכנים? קדימה, לעבודה.
לפני שמתחילים: סידור בסיסי
הלבישו את השולחן שלכם במפה לבנה וסטנדרטית, סט אוכל לבן ופשוט, סכו"ם וכוסות (אם אין לכם סט שלם, אל דאגה, לפעמים דווקא סידור של כלים שונים יכול ליצור שפה אחידה). נכון, השולחן בשלב זה עדיין נראה חיוור ולא מאוד חגיגי, אבל זו רק ההתחלה.
שלב ראשון: סידורי פרחים ברגע האחרון
אל תטעו, גם אם לא קניתם פרחים במאות שקלים ואין לכם אגרטלים מעוצבים וקישוטים יוקרתיים לשולחן, זה לא אומר שאתם אבודים. לעבוד ביצירתיות עם מה שיש בבית, יכול להניב עיצובים מפתיעים ומקוריים. גשו בבקשה אל ארונות המטבח והוציאו את כל הצנצנות, בקבוקי הזכוכית, הקנקנים ואפילו קופסאות השימורים הריקות שעמדתם להשליך לפח.
מצרכים:
כלי קיבול שיש בבית
חוט צמר או רפייה
זר פרחים לבן או צבעוני (לטעמכם), או עשבי תיבול כמו רוזמרין, מרווה או כל ירק אחר מהגינה.
אופן ההכנה:
1. קבצו את כל הצנצנות, הקנקנים, בקבוקי הזכוכית וקופסאות השימורים הריקות.
2. לפפו את הכלים בחוט צמר, רפיה, או חבל - מה שיש בבית. אפשר ללפף כל כלי בגובה אחר כדי להעניק להם מראה שונה ומעניין.
3. בגלל שמדובר בכלים עם פתח צר (בקבוקים, צנצנות), אין צורך בכמות גדולה של פרחים, זר אחד יספיק. כך תרוויחו שולחן מקושט בכלים פורחים ואף אחד לא יאמין שכל התפרחת הזו מסתכמת בזר אחד בלבד. אם אין ברשותכם זר פרחים תוכלו להשתמש בעשבי תיבול או בפרחים וירק שתקטפו מהחצר.
שלב 2: מתנה אישית לכל אורח
כדאי ואפילו מומלץ להעניק מתנה אישית וצנועה לכל אחד מהאורחים. זה לא צריך להיות גדול, אלא משהו שנעשה מכל הלב. התפוח המקורמל שהכנו עבור כל אורח גם יעניק לשולחן מראה מושקע וגם ישמש כתגיות למיקום ישיבת האורחים. תוכלו גם לכתוב ברכה אישית מצדו האחר של העלה לכל אורח.
מצרכים:
תפוחים ככמות הסועדים
ענפים שליקטתם בחצר – ענף לכל תפוח
בריסטול או דף גזור לעלה, ככמות הסועדים
לקרמל (ל-7 תפוחים):
1 כוס סוכר
3 כפות מים
אופן ההכנה:
1. הכינו את רוטב הקרמל לפי המתכון הבא – אם ברצונכם בתפוח שהכנו, שבו הקרמל הוא בצבעו הטבעי, אל תשתמשו בצבע מאכל האדום כפי שמופיע במתכון.
2. חררו את צדו העליון של התפוח על מנת שיהיה קל לנעוץ בו את הענף.
3. טבלו את חלקו העליון של התפוח בקרמל.
4. הניחו את התפוח על צלחת קטנה.
5. גזרו עלים מנייר וכתבו עליהם את שמות האורחים. הדביקו על כל ענף עלה עם שם האורח.
6. נעצו את הענף במרכז התפוח.
שלב הסידור:
1. מקמו את כל האגרטלים שיצרתם לאורך מרכז השולחן. אם יש לכם רנר שיכול להתאים (אפילו סתם חתיכת בד) תוכלו לפרוס אותו לאורך מרכז השולחן ועליו לסדר את האגרטלים המלופפים.
2. הניחו את התפוח המקורמל לכל סועד. אחרי שכולם יתיישבו יוכל כל סועד להניח את התפוח לצד צלחתו, או שאתם תפנו את התפוחים ותחלקו אותם שוב בסוף הארוחה.
3. אלתור של הרגע האחרון: מגש מוגבה לעוגה, תפוחים ירוקים ועציץ סנתטי יכולים להפוך לסידור מקסים וקל. פשוט הניחו את העציץ במרכז ומסביבו סדרו מעגל של תפוחים. אם אין לכם עציץ, תוכלו להניח במרכז כוס או צנצנת עם ענפים ירוקים. ושיהיה לכם חג שמח ומתוק.
ועוד אחד: שולחן חג בסימן תפוחים
כלי ההגשה שיסדרו לכם שולחן בטעם