עתיקות וחדשות, מסורתיות ומודרניות, עשויות בעבודת יד או בטכנולוגיות מתקדמות, אין כמו חנוכייה דולקת שתחמם את הלב והנשמה
אודית לורן בלקין | living | פורסם 15:33 20.12.16
ביום שבת הקרוב יודלקו שוב במאות אלפי בתים בישראל נרות החנוכה, שיסמלו את חנוכת בית המקדש ונס פך השמן שהתרחש אי שם במאה השנייה לפני הספירה כשניצחו המכבים את היוונים. כדי להפיץ את בשורת הניצחון, נהוג להדליק את החנוכייה בשעת צאת הכוכבים ולהניחה בסמוך לדלת או לחלון כך שתיראה מבחוץ על ידי העוברים והשבים.
מעניין לדעת שלמרות שהמנהג עתיק יומין, השם "חנוכייה" הושרש רק לקראת סוף המאה ה-19, כאשר חמדה, אשתו של אליעזר בן יהודה, הכניסה אותו לשפה העברית לאחר שבמהלך ההיסטוריה נקרא תשמיש המצווה "מנורת חנוכה" או פשוט "מנורה". מאז ועד היום עוצבו בארץ וברחבי העולם אינספור חנוכיות שונות ומשונות, שתפקידן לא רק למלא אחר מצוות החג אלא גם לייצר אווירת התכנסות משפחתית חמה ונעימה בעיצומו של חורף קר לצד סופגניות מתוקות, לביבות חמות ושירי חג מרנינים.
אינספור הגרסאות הקיימות היום לחנוכיות עשוי ליצור בלבול לא קטן. אופן הדלקת החנוכייה באמצעות שמן נוזלי או מוצק או באמצעות נרות ייעודיים הביא ליצירת מבחר עצום ומגוון שרק הולך ומתחדש מדי שנה ומעיד על כך שבעיצוב, כמו בעיצוב, רק השמים הם הגבול.
מי שמעוניין לרכוש היום חנוכייה, צריך לבחור בין חנוכיות גדולות וקטנות, עתיקות וחדשות, מסורתיות ומודרניות, עשויות בעבודת יד או בטכנולוגיות מתקדמות, סטטיות או מודולריות, צבעוניות ומונוכרומטיות, קבועות או חד פעמיות, ואפילו כאלה שאפשר להכין בשיטת העשה זאת בעצמך.
כדי להקל עליכם את המשימה או סתם לעורר השראה, בחרנו 32 חנוכיות שעשו לנו את זה, ובהחלט מציגות את המנעד הרחב._OBJ_OBJ