זה אולי לא מרגיש כך, אבל ימי החורף הקרים והגשומים מחכים ממש מעבר לפינה ועמם הארוחות הביתיות. וכשאין חשק וזמן להשקיע בבישולים, האפשרות הזמינה והזולה היא לחייג למסעדה אהובה ולהתפנק עם משלוח טעים ונעים. לרוב, כשאתם רעבים אין לכם זמן להתעסק באריזה שבה מגיע המזון שלכם, אלא אם נתקלתם באחת מהאריזות המקוריות והנפלאות שמצאנו.
נייר, קרטון, פלסטיק ועץ הם רק חלק מהחומרים שמשתמשים בהם ליצור אותן יפות, מושכות וחכמות. חלקן מעוצבות עם דגש על התחום האקולוגי ומציעות פתרונות לחיסכון בנייר וניילון, חלקן מנסות להגדיר מחדש את צורתן של האריזות הסטנדרטיות ואחרות - לספק לנו חוויה אקסקלוסיבית ויוקרתית. קבלו סקירה מגרה של אריזות.
גיישה מפתה: אריזה לאוכל אסייתי
NOO-DEL היא אריזה מקורית ומשעשעת לטייק אווי של ארוחה אסייתית בעיצובה של הסטודנטית השבדית לעיצוב Helen Maria Bäckström. קופסת הקרטון מעוצבת כמו גיישה כמקור השראה שמרמז על תוכן האריזה. הפאנץ' העיצובי מתחדד כאשר מקלות האכילה המסורתיות מצטרפות לאריזה ומשלימות את מראה הגיישה - כשהם אוספים את שערה. העיצוב המשעשע והמושקע הוא גם מאוד פונקיונלי ומאפשר נשיאה קלה ונוחה של האוכל ומקלות האכילה וניתן לחימום במיקרו.
מהיר ועצבני: מכלים מתקפלים
EAT& GO הוא קונספט אריזה חדשני לאוכל מהיר שעוצב בידי חברת העיצוב הרוסית Frutodashiki. מיכלי הפלסטיק הגמישים מעוצבים כמו מפוח ויכולים להתקפל בקלות על מנת להקטין את אורכה של האריזה ולהתאים אותה לכל ביס מבלי להתלכלך. מכסה הפלסטיק מאפשר לסגור באופן הרמטי את הכריך ולשמור אותו למועד מאוחר יותר מבלי שיגרם לו נזק. האריזה הריקה ניתנת לשימוש חוזר ובאמצעות קיפול פשוט היא תוכל בקלות להכנס לכיס.
יחס אישי: האריזות של מוזס
רשת המסעדות מוזס, היא המצטיינת שלנו באריזות טייק אויי מרהיבות ומגרות. עוד בימים שאריזות הטייק אווי היו מגיעות בקופסאות פלסטיק שחורות החלה הרשת לפתח שפה משלה ונחשבת לחלוצה בתחום אריזות הטייק אווי בארץ. המטרה של המעצב, תומר זכאי, ובעל חברת המיתוג WICKED BRAND היתה ליצור אריזות שמחות וצבעוניות שיכניסו את חוויית המסעדה הביתה. כל סוג מזון מקבל כאן קופסה צבעונית ומעוצבת שעוצבה במיוחד עבורו. אפילו הסכו"ם, מפיות ושלל הרטבים מקבלים יחס אישי עם המון סטייל ושקית המשלוח עשוייה מבד עם הדפס מגניב ותלווה אותכם הרבה אחרי שתסתיים הארוחה.
הפוך על הפוך: מנשא לקפה
המעצב הגרפי האיטלקי Augusto Arduini, עיצב עבור עבודת הגמר שלו אריזות טייק אווי לרשת קפה דמיונית. הוא החליט להעניק לרשת בתי הקפה שהמציא , ניחוח אלגנטי וג'נטלמני. לשם כך, עוצבו הכוסות, התפריטים ומתקני נשאית הקפה בהשראת השפם.
כולל סכין: מיכל לחמאה
שינוי פשוט יכול לחולל מהפך של ממש - במקום מכסה האלומיניום של מיכל החמאה הקטן החליט המעצב הקוראיני Yeongkeun, להחליפו במכסה עשוי מעץ בצורת סכין. באמצעות השינוי ניתן בקלות לגשת מיד למריחת החמאה על הלחם.
הכל כלול: שרוול נשיאה לאוכל פלוס שתייה
קצב החיים המהיר מוביל לעלייה תמידית בצריכת האוכל המהיר, אך משום מה אריזות האוכל של הרשתות המהירות לא ממש השתנו. הסטודנט האמריקאי לעיצוב, Seulbi Kim, יצר את אריזת הטייק אווי באופן חסכוני ונוח לנשיאה. האריזה נועדה לצמצם את הפסולת ב-50 אחוז כאשר שרוול קרטון פשוט מחזיק את כוס השתייה, הצ'יפס וההמבורגר.
בלי להדליק: קופסת סיגריות לצ'יפס
המעצב ההונגרי kissmiklos, רצה ליצור תדמית מעט נוסטלגית, שיש בה את הקסם של פעם עם מגע עכשווי. האריזות האלגנטיות עוצבו עבור בר-מסעדה בשחור ולבן. כל אריזה מציגה דרך מקורית וחדשנית כמו: קופסת ההמבורגר שהופכת לצלחת ומיכל הצ'יפס שנראה כמו חפיסת סיגריות.
חוסכים בשקית: מתקן מחולק למגשיות
המעצבת האמריקנית JOANN ARELLO, חיפשה דרך לחסוך בשקיות הפלסטיק שנלוות לכל טייק אווי. המתקן הבא שעוצב מחומרים מתכלים בנוי ממספר מגשים אשר מחוברים יחדיו וניתנים לנשיאה משותפת והפרדה למגשיות בעת האכילה. הסכו"ם, רטבים והתפריט מצורפים לתוך המתקן.
אדום עולה: מקום לקטשופ
POCKETCHUP קבלו את הכיס הקטן שמצטרף למיכל הצ'יפס הרגיל. הכיס נוצר במיוחד עבור המתבל האדמדם – הלוא הוא הקטשופ. במקום לחפש משטחים נקיים להשפריץ עליהם את הקטשופ ניתן יהיה לדלג על שלב החיפושים ולרוק את השקית הישר למיכל.
המצאה לוהטת: ידית אחיזה לפיצה
מעצבי המוצר הקוריאנים Yu Kyung Ha, Won Min Jung & Kwon Young He, שידרגו בפשטות את חוויית אכילת הפיצה. הקונספט הגאוני והפשוט לעשייה כולל ידית אחיזה שמתקפלת מתוך הקרטון התחתון, כך שניתן לאכול את המשולש מבלי לחשוש מכווייה או חלילה להתלכלך.