נרשמתם ללימודים, קיבלתם תשובה חיובית, ניצלתם את חופשת החגים הארוכה כדי לחסוך עוד כמה שקלים בבית של ההורים. ועכשיו הגיעה השעה לפרוש כנפיים. אוטוטו נפתחת שנת הלימודים האקדמית וזה בדיוק הזמן שבו סטודנטים רבים עוברים לגור בדירות שכורות או במעונות. על אף התקציב הדל, חלל המגורים הקטן ופרק הזמן הקצר, ישנם אינספור פתרונות ליצירת חלל מעוצב וזול, שיקנה לסטודנטים הצעירים תחושת מרחב, נינוחות, ריכוז ושייכות. עשרה טיפים ועצות לתכנון דירה לסטודנט.
1. שכרו דירה מרוהטת. נסו לבדוק אילו רהיטים יוכל בעל הבית להשאיר במקום ועשו כל שביכולתכם כדי לשכור את החדר עם ריהוט גדול ומסיבי כמו ארון קיר פרקטי, מיטה, שולחן וכיסא וכדומה. הריהוט הגדול הוא זה שמהווה את ההוצאה העיקרית בעיצוב סביבת מגורים. גם פריטי ריהוט שאינם לטעמכם ניתן, באמצעים פשוטים, להפוך לפנינים של ממש.
2. תכננו איך לעצב. לאחר שהתמקמתם, נסו להכיר טוב יותר את סביבת המגורים החדשה ואז שבו ותכננו איך להתאים אותה לסגנון ולטעם העיצובי שלכם. "בדקו מהם היתרונות והחסרונות, מה להדגיש ומה להסתיר, איזו פינה להאיר ואיפה להכניס צבע, איפה להוסיף שידה, היכן יהיה נכון לאחסן ואיפה להוסיף תמונה או לוח מודעות", אומרת מרינה פוקסמן, אדריכלית ומעצבת פנים.
3. אספו פריטים שאחרים לא צריכים. בשלב הזה נסו להפיץ את בשורת המעבר שלכם בקרב בני משפחה, חברים, שכנים ואפילו ברשתות חברתיות באינטרנט. נסו לבדוק מה תוכלו "לשנורר" וכיצד הפריטים שכבר מעיקים על אחרים עשויים להפוך למרכיבים מדליקים במקום החדש שלכם. אל תהיו בררניים וחשבו כל הזמן איך תוכלו להפוך את השידה העייפה לרהיט מדליק ואת הכיסא המשמים לכס מלכות.
4. חפשו מציאות ברחוב ובשווקים. אל תתביישו לשוטט ברחובות לאיתור מציאות. לא פעם תוכלו למצוא דברים שאנשים פשוט הורידו למטה או הניחו לצד השער או הפח. אין זה אומר בהכרח שמדובר בפריט נהדר, אבל לעיתים תוכלו למצוא הפתעות אמיתיות. שימו לב, במידה וראיתם משהו שעשוי להתאים לכם, קחו אותו מיד – הוא לא יחכה שם. מציאות נוספות תוכלו כמובן למצוא בשווקים (שם תוכלו גם להתווכח על המחיר) וכן בשיטוטים באאוטלטים ובחנויות שם תמצאו פינות מציאות, פריטים מתצוגה, חיסולים, מכירות וכדומה.
5. הגדירו תקציב וסדר עדיפויות. בשלב הזה, אחרי שכבר אספתם מספר פריטים, כדאי שתערכו רשימה של כל הדברים שתרצו להוסיף ולשדרג. בדקו והגדירו את התקציב שתוכלו לייעד לפרויקט וקבעו סדר עדיפויות. זכרו שלא כל דבר חייב להיעשות מיד עם הכניסה למקום החדש ויחד עם זה, כדאי מאוד להתחיל דווקא במעטפת שתהיה ניטרלית יחסית ונקייה (מלבד הריהוט הכבד, כאמור).
6. צבעו את הקירות בגוון בהיר. "מכיוון שחדרים של סטודנטים הם לרוב קטנים יחסית, כדאי לבחור עבורם גוון אחד כללי, שייצור תחושת סדר וניקיון ולצבוע איתו את מרבית הקירות", אומרת ניבה יחיאב, מעצבת ראשית של טמבור. "לקבלת הרגשה של חלל מרווח, המשיכו עם אותו גוון גם אל המשקופים, הדלתות והתקרה וכך תצרו חלל אחד, אחיד, ללא הפרדה. למרות שניתן לעשות שימוש גם בגוון כהה, העדיפו בכל זאת גוון בהיר וחזקו אותו, במידה ואתם אוהבים, בגימור משי או בגימור מבריק, שמחזירים את האור ויוצרים תחושה של חלל מוצף אור".
7. דאגו לחלל מואר ותלו מראות. "פינות חשוכות בחדר מקטינות את החלל ולכן חשוב לדאוג לחלל שמואר היטב", אומרת אדריכלית הפנים איריס שמיר, "לכן מומלץ לפזר גופי תאורה הצמודים לקיר, לקבלת פיזור טוב של האור בחדר. שילוב של מראות בעיצוב החלל הקטן יכול גם הוא לתרום רבות לתחושת המרחב ולאשליה של אור שמתפזר בחלל".
8. השקיעו בכיסא עבודה נוח ומצאו פתרונות אחסון. בכל חדר אליו תעברו, סביר להניח שהמיטה תהיה הרהיט הגדול ביותר. בדקו כיצד תוכלו לשדרג אותה באמצעות שיוף, צביעה מעניינת, מצעים נאים, כיסוי מיטה צבעוני, כריות נוי וכדומה. מכיוון שהחדר משמש לרב גם לאירוח וגם לשינה, פתרון נחמד הוא לעשות שימוש בפוטון שמשמש הן כספה והן כמיטה נפתחת. כמו כן, חשוב לדאוג לשולחן, כיסא ותאורת שולחן טובים ונוחים ואולי אפילו להשקיע בכיסא ארגונומי שעליו אתם עתידים לשבת שעות רבות. ולא פחות חשוב, אחסון. במידה ואין ארון קיר בחדר תוכלו לאחסן מתחת למיטה, בכוורת פשוטה, בשידת גלגלים וכדומה.
9. בחרו חפץ או קיר והבליטו אותם. בתוך החלל הניטרלי החליטו מהן נקודות המוקד והפריטים שאתם רוצים למשוך אליהם תשומת לב. כך, למשל, תוכלו לצבוע רק את הקיר עליו נשענת המיטה בגוון אחר, רק את הכיסא שמצאתם ברחוב בגוון אחר (ולהוסיף כרית נחמדה), רק את הקרשים או הארגזים שאספתם והפכתם למדפים בגוון אחר וכדומה.
10. השקיעו באבזרים משלימים. ליצירת אווירה חמימה ונעימה הוסיפו נקודות חן מעניינות שאינן מהוות הוצאה גדולה, כמו אהיל צבעוני, שרשרת נורות, שטיחונים, כריות נוי, שולחנות צד קטנים, מראות שיוצרות תחושה של חלל גדול יותר, עציץ שמתאים לתנאי צל ופורח כל ימות השנה, וילון שלא חוסם אור טבעי וכדומה.
1. וילון, 50 שקלים, הרמוניה לבית. צילום: יחסי ציבור 2. מסגרת לתמונה בציפוי מקשי מקלדת מחשב, 129 שקלים, קארה דיזיין. צילום: יחסי ציבור 3. שמיכת פליז צבעונית, 100 שקלים, רשת H&O. צילום: ישראל כהן 4. קופסת אחסון מתמטית, 128 שקלים, קארה דיזיין. צילום: יחסי ציבור 5. גלובוס שמשמש כלוח מחיק, 90 שקלים, רשת סוהו. צילום: יחסי ציבור 6. עטים בצורת עפרונות, 10 שקלים, רשת סוהו. צילום: יחסי ציבור 7. כוס תרמית, 62-84 שקלים, רשת סוהו. צילום: יחסי ציבור
עשו זאת בעצמכם: תמונות תלויות על סרט ועטים בקופסת שימורים
- תליית תמונות: במקום לחפש מסגרות לתמונות, תוכלו ליצור בזמן קצר אלטרנטיבה מדליקה באמצעות סרט או חבל, שאליו תצמידו צילומים באמצעות קליפסים או אטבים.
- לוח מודעות: חפשו ברחוב קרש, אמצו אותו, צבעו בצבע מגנטי שגם ניתן לכתוב עליו בגיר, והרי לכם לוח לתפארת. אופציה נוספת: אם לוח השעם משעמם אתכם, הדביקו עליו פיסת בד צבעוני והמשיכו להשתמש בו כרגיל.
- מעמד לכלי כתיבה: רגע לפני שאתם זורקים קופסאות שימורים, שטפו אותן היטב, עטפו בבד צבעוני או הדביקו רצועות של נייר דבק צבעוני, או אפילו השאירו אותן סתם כך (יש קופסאות שימורים שהמראה האותנטי שלהן נהדר).
מחפשים דירה להשכרה? 10 דברים שכדאי לדעת לפני שחותמים על חוזה
לכל הכתבות במדור אורבני