בטופ פייב של רשימת מטלות הבית המאוסות יש להניח שתמצאו את קיפול הכביסה, שטיפת הכלים, שטיפת הבית, ניקוי השירותים ושאיבת פירורי האורז והביצה הקשה בתום הארוחה. בכל הקשור לכביסה ושטיפה, עדיין לא מצאנו דרך מהירה ויעילה לסיים את המשימות המעיקות האלה, אבל אנחנו שמחים לבשר שבכל הקשור לשאיבה הצליחה הטכנולוגיה לגאול אותנו מייסורינו. לא עוד כבלים ארוכים, שואבים מסורבלים וקולות רעשניים. לאחרונה שואבי האבק נראים ברובם כמו מחליק שיער גדול. הם כל כך קלי משקל וקלים לתפעול שתרצו להפעיל אותם סתם ככה כי ראיתם פירור אבוד בחלל.

אז נכון, ישנו הסטאר של החבורה: ה-דייסון. אפילו השם שלו מחרמן. השואב שגורם לכולנו להחסיר פעימה, או לכל הפחות להעלות אינספור פוסטים ברשתות החברתיות בנושא "דייסון – כן או לא?". אבל יש אבל קטן: כדי לרכוש אחד תצטרכו להיפרד מכ-2,000 שקל לפחות. אז אנחנו כאן כדי לבדוק מה עוד יש לשוק להציע. מצאנו שלושה שואבי אבק נטענים שמבקשים להתחרות בטוב מכולם, שניים מהם במחירים נמוכים משמעותית ואחד במחיר זהה. האם הם עומדים במבחן השאיבה? קבלו את המסקנות.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

שואב אבק אלחוטי נטען 2 ב-1 של פוג'יקום: שולפים, שואבים, שוכחים

שואב אבק נטען פוג'יקום (צילום: ריצ'ארד פאיירס)
קל משקל במחיר מצוין. שואב אבק נטען פוג'יקום|צילום: ריצ'ארד פאיירס

הרכבה: הכי פשוטה שיש. אפשר לומר שהמכשיר מגיע כמעט מורכב לגמרי. כל מה שצריך הוא "להרים" את הידית המתקפלת, פעולה פשוטה גם לבעלי ידיים שמאליות וחלשלשות.

השימוש והתפעול: זה התיקון למי שתמיד פחד משואב האבק. מדובר במכשיר נייד, לא מסורבל בעליל, נטול כבלים וחיבורים לחשמל המזכיר מאוד את מלאכת הטאטוא בבית. כל כך קל להתהלך אתו עד שבת הארבע שואבת את חדרה לבדה. יש משהו מאוד זמין ונוח בלשלוף את שואב האבק מעמדת ההטענה ולהעביר ויש על הבית בסוף יום. שואב האבק מתאים לשטיחים, פרקט ורצפה ובעזרת שליפת השואב הידני אפשר גם לשאוב את הספות והכי חשוב: את נעלי הילדים שמגיעים עם ערימות חול בסוף כל יום.

מה עוד יש לו להציע: 2 מהירויות הפעלה, מערכת מולטי ציקלון לשאיבה עוצמתית, מברשת חובטת טורבו לכל סוגי הרצפות והשטיחים, תאורת לד לניקוי יסודי, תא אבק בנפח 0.8 ליטר וידית מתקפלת לאחסון נוח. הוא קל משקל, מחוון אינדיקציה לרמת הסוללה ומתפרק לשואב ידני. 

בנוסף, בזכות הגומי בחלק התחתון של המכשיר הוא אינו נפגע כשהוא סופג מכות מהרהיטים ונשמר לאורך זמן. תאורת הלד חביבה ו"ממרקרת" את הפינות החשוכות. מדי פעם מפרקים (בלחיצת כפתור) את תא האבק שבמכשיר, שופכים לפח ומחזירים לשימוש. מאוד קל ונגיש למשתמש.

זמן הטענה: אצלנו המכשיר מחובר לעמדת ההטענה שלו באופן קבוע כך שאין טרחה סביב ההטענה. 

חסרונותלניקיון יסודי מאוד של הבית, אנחנו עדיין משתמשים בשואב האבק הביתי הגדול שמספק יניקה עוצמתית יותר, מגיע לפינות הקטנות והקשוחות יותר ואין לו תחליף. אבל ברמת הניקיון היומיומי, שואב האבק של פוג'יקום עושה יופי של עבודה.

עלות: 699 שקל
להשיג: ברשתות החשמל המובחרות, באתר, ובאתרי קניות שונים.

שואב אבק נטען פוג'יקום (צילום: ריצ'ארד פאיירס)
מתאים לכל סוגי המשטחים. שואב אבק נטען פוג'יקום|צילום: ריצ'ארד פאיירס

שואב אבק LG של A9: יותר קל מתפעול של מטאטא  

הרכבה: שואב האבק מגיע עם זרוע ארוכה ואליה יש לחבר בהקלקה פשוטה את מכל האבק ואת המברשת הראשית לרצפה. 

שואב אבק LG (צילום: יח
שואב אבק LG|צילום: יח"צ LG

השימוש והתפעול: אני רגילה לטאטא חמש פעמיים ביום, ושואב האבק הזה חסך לי את הטרחה. פעם ביום אנחנו שואבים את כל החדרים הציבורים בבית ביעילות בלי הקטע המנג'ס של להתכופף לרצפה ולאסוף את הלכלוך. השואב הפך מהר מאוד לאטרקציה שכולם רוצים להשתמש בו וגם הילדים נהנים מהמלאכה. הוא קל לאחיזה, נוח לשימוש, שואב במהירות ואפשר לפרק בקלות את המברשת ולהישאר רק עם המוט כדי לשאוב פינות או מקומות בעייתים אחרים כמו מסגרת הספה. הוא גם עושה יופי של עבודה בשאיבת שטיחים, מזרנים וכורסאות. 

השליטה ברמות השאיבה מאוד נוחה ונעשית באמצעות לחיצה פשוטה. הידית נוחה לאחיזה ובאמצעות מוט טלסקופי אפשר להאריך את מוט השאיבה ולהתאימו לגובהו של מי שאוחז בו. ריקון מכל האבק הוא קל, פשוט ונוח וכך גם ניקיון הפילטר. בתום השימוש אפשר לאחסנו בקלות כמוצר עומד על סטנד או להתקינו על הקיר. אנחנו מצאנו לו מקום סולידי בחדר המשחקים. הוא לא תופס הרבה מקום ולטובת ההטענה צריך רק נקודת חשמל. 

מה עוד יש לו להציע: לדברי היצרןהמכשיר פועל בטכנולוגיה חדשה המאפשרת עוצמת שאיבה חזקה ביותר בהשוואה למכשירים דומים הקיימים כיום בשוק. השואב מגיע עם שתי סוללות המספיקות ל-80 דקות שאיבה, זמן ממוצע לשאיבת בית. במודל זה אפשר להחליף את הסוללה באופן עצמאי, ובזמן השימוש בסוללה אחת להטעין את השנייה. 

השואב מצויד במברשת ראשית לרצפה, מברשת חובטת (למזרנים, ספות, מיטות וכו'), מברשת משולבת, כלי לפינות וסוללה נוספת – כל האביזרים ללא עלות נוספת.

חסרונות: לא ניתן להעמידו לרגע (צריך להניח על הרצפה או להשעין על הקיר). מכל האבק לא גדול במיוחד אבל נוח מאוד לניקוי (ניתן לשטיפה) ויש לרוקנו אחת ל-10 שאיבות יסודיות לערך. 

עלות: דגם עם שתי סוללות – 2,490 שקל. דגם עם סוללה אחת 1,999 שקל. יש אחריות ל-10 שנים על המנוע.
להשיג: ברשת טרקלין חשמל, בחנויות החשמל המורשות וברשתות המובחרות.

שואב אבק LG (צילום: יח
שואב אבק LG|צילום: יח"צ LG

שואב אבק LG (צילום: יח
ניתן לפרק את המוט ולשאוב במכונית |צילום: יח"צ LG

 

שואב אבק Green ציקלוני אלחוטי נטען של אלקטרולוקס: מגיע לכל פינה

הרכבה: שואב האבק מגיע בארבעה חלקים בלבד וההרכבה פשוטה מאוד, גם לאדם נטול יכולות טכניות כמוני. שמחתי שלא היה לי צורך אפילו להיעזר בחוברת ההדרכה כדי להבין איזה חלק מתאים לאחר ואיך מחברים הכל למכשיר אחד שייטען כמו שצריך ויעשה את העבודה. ההרכבה נמשכה כחמש דקות, וגם זה רק בגלל שאת המלאכה עשו אנשים מאותגרים טכנולוגית.

השימוש והתפעול: חשוב לציין ששואב האבק כמעט לא תופס מקום. הצבנו אותו באחת הפינות כדי שנוכל לשלוף אותו בקלות לכל מטרה. הוא שואב בקלות מרצפה ומפרקט ומנקה בצורה יסודית ויעילה את הרצפה. כשמדובר בבית שבו גדלים שני בנים קטנטנים, השואב התגלה כיעיל מאוד וחסך לי את הצורך לשטוף את הבית פעמיים ביום. 

מה עוד יש לו להציע: מערכת ניקוי הניתנת לשטיפה, יכול לעמוד ללא תמיכה, סוללת ליטיום חזקה, עד 60 דקות שאיבה, פיה גמישה ביותר עם פנסי לד.

זמן הטענה: נקודת המוצא של שואב האבק היא המטען, לכן הוא נמצא במצב טעון כל הזמן וניתן להשתמש בו בכל רגע נתון. הסוללה מספיקה לשאיבה בדירת ארבעה חדרים.

יתרונות: בסיס השואב נוח לטעינה ואפשר לאחסנו באחת הפינות בלי שיפריע וכך המכשיר זמין לעבודה מסביב לשעון. בנוסף, הוא מנקה בצורה יסודית ומגיע לכל פינה.

שואב אבק נטען פוג'יקוםשואב אבק Green ציקלוני אלחוט (צילום: יח
חוסך שטיפה של הבית. שואב אבק green|צילום: יח"צ אלקטרולוקס מבית מיניליין

חסרונות: מכיוון שזה שואב אבק מוט, הוא מעט כבד ויש סיטואציות שהשימוש בו עשוי להיות מסורבל יותר, למשל כששואבים אבק מספה. אבל כשמתרגלים, הוא עושה את העבודה. חשוב להקפיד מאוד לא להשתמש באזורים רטובים מכיוון שזה גורם לריח לא נעים שנודף מהמכשיר.

עלות: 990 שקל.
להשיג: ברשתות ובחנויות החשמל המובחרות ובאתרי הסחר.


מעצבים, בעלי חנויות ועסקים, יש לכם מוצר מעוצב ושימושי שיכול להתאים למדור? שלחו לנו פרטים ותמונה למייל