בשנים האחרונות כבש האבוקדו את ארצות הברית וטוסטים עם פרוסות פרי ירקרקות גורפים לייקים. עכשיו הגיעו האמריקאים לשלב הבא: הנבטת הגלעין. ההנבטה כמובן משתלבת היטב גם בטרנד "הג'ונגל העירוני" וגידול העציצים החביבים על המילניאלס. וכך, מה שהכרנו כניסוי בשיעור מדע או כקישוט בדירות סטודנטים הפך לכוכב אינסטגרם מעוצב.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

למי ששכח, תהליך ההנבטה פשוט למדי: שוטפים את הגלעין, נועצים בו ארבעה קיסמי שיניים ומניחים אות בכוס מים כשחלקו המחודד פונה כלפי מעלה וחלקו העגול במים. מניחים את הכוס במקום מואר, מחליפים מים מדי פעם וממתינים שיווצרו שורשים ועלים. בהמשך אפשר לשתול את הנבט בעציץ או באדמה. והעיקר, אל תשכחו לצלם ולהעלות לרשתות החברתיות:

A post shared by RT1home (@rt1home) on

 

A post shared by Furnview (@furnview) on

A post shared by Anja| D | (@avocadoaddicted_) on

A post shared by Daphne (@mama_van_kaj) on

אבל אבוקדו הוא לא הצמח היחיד שאתם יכולים להנביט. הנה עוד כמה רעיונות:

בטטה: בדומה לגלעין האבוקדו, נעצו בבטטה ארבעה קיסמי שיניים והניחו בכוס מים. שימו את הכוס במקום מואר, החליפו מים מדי פעם והמתינו להיווצרות שורשים ועלים. בהמשך אפשר לשתול באדמה.

A post shared by Natasha Zoghlin (@alt.pro) on

A post shared by TAKARA (@shoptakara) on

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

אננס: חתכו את החלק העליון של האננס – העלים וכ-2 ס"מ מהפרי עצמו. את אותה חתיכה שימו בכלי וכסו במים עד אמצע הגובה של בשר הפרי. אחרי כשלושה ימים העבירו לעציץ. השקו פעמיים בשבוע.

שום: הניחו שן שום בכוס מים או באדמה והיא תוציא נבט. בנבטי השום אפשר להשתמש לתבשילים שונים. אם תקפידו לחתוך את הנבטים השום יפתח שורש חדש ומלא שיניים.

סלרי, בוק צ'וי, חסה ערבית וכרוב: הניחו את החלק התחתון והלבן בכלי שטוח עם כ-2 ס"מ מים, כך שרק החלק שמעל השורש יטבול במים. שימו במקום מואר. אחרי שהופיעו ניצני עלים ושורשים אפשר לשתול את הירק באדמה.