על פינת משחקים כזאת בבית אפילו הילדים לא חלמו, אבל מעצבת הפנים שרון מוגרבי דמיינה בדיוק רב את בית העץ שימוקם בפנטהאוז של המשפחה, בקצה של המרפסת שרחוק מגינת המבוגרים. "תכננתי אותו לפרטי פרטים, עד רמת החלון העגול עם הפרספקס והצבעים", היא אומרת, "כל הבית מונוכרומטי ורציתי שגם בית העץ יתאים, יהיה מעוצב ולא ילדותי מדי, כדי שלא יפגע בעיצוב הגינה".
>> הגינה האורגנית של מכטינגר שינתה לה את החיים
>> תל אביב: הפיחו חיים במטבח הסתמי בפחות מ-6000 שקלים
בית העץ מיועד לשני ילדי המשפחה, שבזמן המעבר לדירה היו בני 6 ו-8, ולאחותם שהייתה אז תינוקת. מוגרבי: "רציתי לנצל את גובה הקיר במרפסת ולמקם את בית העץ מוגבה מהרצפה, כך שיראו ממנו את הנוף דרך חלונות עגולים סגורים, ולמטה יוכלו לשחק על הדשא". מאחר שאזור המשחק נצפה מחדר השינה של ההורים, היא תכננה כיצד ייראה הבית הקטן גם מהצדדים והקפידה על גודל שלא יחסום את הנוף מהחדר. למגלשה האפורה חיכו זמן רב כדי שתתאים לקו המונוכרומטי. "לא רציתי להתפשר על הצבעוניות הרגילה של מגלשה בצהוב, ירוק או אדום".
דירת הפנטהאוז ממוקמת בקומה ה-24 במגדל דירות בתל אביב. שטח המגורים חולש על כ-190 מ"ר, וצמודה לו מרפסת רי"ש בשטח דומה, אותה עיצבה מוגרבי יחד עם הנדסאי אדריכלות הנוף רפאל וייצמן מ"רפאל עיצוב נוף". יציאות למרפסת יש מול הסלון ומול חדר השינה של ההורים.
מרחבת האירוח של המרפסת, שבה מקומות ישיבה למבוגרים, מובילות מספר מדרגות לאזור מטבח החוץ הכולל גם בר ישיבה שצמוד לבריכת זרמים מחוממת. ממטבח החוץ ממשיך שביל ארוך, שכולל צמחייה, מקלחון ותאורת חוץ מתכוונת על עמודי מתכת, ובקצהו ממוקם בית העץ, לצד מחסן עם מקרר ושירותים לשימוש בני הבית.
חלקו העליון של בית העץ תוכנן כאזור צ'יל-אאוט ורביצה עם פופים ומזרנים ונקודת טלוויזיה. מתחתיו פינת משחקים, המשמשת את הילדים גם כשער למשחקי כדורגל. תאורה הותקנה מתחת לגג הרעפים השחור ומתחת לרצפה כדי להאיר את שולחן המשחקים על הדשא. שני חלונות עגולים בחיתוך לייזר משקיפים מצד אחד לאזור חדר השינה ומצד שני לנוף. למעקה המתכת השחור בחזית ולמשרבייה האורכית שפונה לנוף יש דוגמת אלכסונים שחוזרת על קיר הגינה – באמצעות רשת כבלים ממתכת שנמתחה באלכסון לטיפוס צמחים בעתיד.
העץ ששימש לבניית הבית הוא אורן, שנצבע בחלקו העליון בגוון שמן, ובחלקו התחתון עמודים בגובה 130 ס"מ ובעובי 15X15 ס"מ צבועים בשחור ותוחמים את אזור המשחק שעל הדשא הסינתטי.
בחזית הבית, שגודלו 1.40X3 מ"ר יש פתח גדול, ופתחים נוספים שמיועדים לסולם ולמגלשה המעוגנים למסגרת התחתונה. "שישה ילדים יכולים לשהות שם בו זמנית, והוא מתאים גם לשהות של אדם מבוגר מאחר שהגג עצמו משופע", אומר וייצמן.
בצד של חדר השינה הוצבו אדניות ממתכת שחורה החוצצות בין אזור הישיבה של ההורים ובין אזור המשחקים, ובצד השני אדניות שהוטמנו מתחת לגובה הדק ואינן נראות, רק הצמחייה יוצאת מהן. "בחרנו לשתול את הצמחייה בגובה אפס כדי שהאדניות לא יבלטו ולא יפריעו לנוף דרך מעקות הזכוכית", מסביר וייצמן. מעל המעקה לצד בית העץ נוספה רשת ביטחון ממתכת.
"הילדים היו מבסוטים, בעיקר לאחר התקנת המגלשה שהגיעה אחרונה בתור", אומר וייצמן על הבית הקטן שעושה שמח ועלה כ-30 אלף שקלים. "הילדים היו בריגוש על", מוסיפה מוגרבי על היום שבו הסתיימה ההתקנה, שארכה שלושה ימים מרגע הגעת כל המרכיבים וצביעת חלק מהם בשטח. "היום, כשהילדה יותר גדולה, היא הנהנית העיקרית מבית העץ. הוספתי וילונות פנימיים כדי שיהיה לה מעין בית למשחקים. הילדים הגדולים רוצים טלוויזיה ומבקשים לישון שם, אולי זה יקרה בעתיד".
עיצוב: שרון מוגרבי , רפאל וייצמן