גילי, נשואה ואמא לשלושה המתגוררת ביישוב כפרי בשרון, תמיד אהבה ליצור. היא למדה תפירה ועיצוב גרפי, אך מעולם לא עבדה בתחום. השנה יצאה לפנסיה מוקדמת אחרי קריירה ארוכה במשרד רוה"מ, והיא מנצלת את הזמן שהתפנה גם ליצירה. "בשנים האחרונות התפתחה אצלי מודעות למיחזור ולאיכות הסביבה, והחלטתי להצטרף לחוג שיפוץ רהיטים אצל אפרת אור בסטודיו 'גלגול חוזר' בקדימה", היא מספרת.  

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מרכז הארץ: בווילה הזאת יש בריכה יפה במיוחד

>> צור יגאל: בית עץ לילדים נבנה כולו מעץ ממוחזר

לפני כמה שבועות מצא החבר של בתה ספסל זרוק ליד מכולת אשפה, וגילי החליטה לשפץ אותו. "הכי קשה היה לשכנע את בעלי להעמיס את הספסל על המכונית. הוא הסכים רק לאחר שסיכמתי עם אפרת שנביא את הספסל ישירות לסטודיו ולא  חלילה לחצר בבית", היא צוחקת. "הספסל היה אמנם נראה שלם, אבל בכל נגיעה נשבר חלק ממנו. העץ היה יבש מאד, כנראה מהשהות הממושכת בשמש. היו חלקים חסרים או סדוקים והתחתית של תא האחסון הייתה רקובה ושחורה כולה". גילי התחילה לחפש באינטרנט תמונות של ספסלים כדי לקבל השראה, והתייעצה עם חבריה לחוג. "ככל שהרהיט יותר שבור ומפורק כך יותר מאתגר ליצור ממנו משהו", היא אומרת.

את השיפוץ היא עשתה בסטודיו. "את מרבית העבודה ביצעתי לבד, אבל הייתי חייבת הכוונה ואפרת ייעצה, עזרה ועודדה. בנוסף, היה קשה להרים את הרהיט ולהדביק אותו וקיבלתי עזרה מהחברים בחוג, שגם נתנו לי עצות ותמיכה מוראלית".

שיפוץ ספסל (צילום: שיר אלטרס)
הספסל נמצא זרוק|צילום: שיר אלטרס
שיפוץ ספסל, ג (צילום: שיר אלטרס)
צילום: שיר אלטרס
שיפוץ ספסל, ג (צילום: שיר אלטרס)
צילום: שיר אלטרס

שיפוץ ספסל (צילום: שיר אלטרס)
העברת הספסל|צילום: שיר אלטרס

מכיוון שהספסל היה במצב כל כך גרוע, בשלב הראשון גילי ניתקה את תחתית העץ הרקובה כך שיכלה לטפל בחלק הפנימי של תא האחסון - לשייף, לנקות ולצבוע. בהמשך שייפה את הספסל עם משייפת חשמלית, ואת החלקים הפנימיים והעיטורים שייפה ידנית באמצעות נייר שיוף. "בתום השיוף התגלו הקטעים השבורים והעקומים. זה היה השלב המורכב יותר שבו הדבקתי את החלקים השבורים והמנותקים", היא מספרת. "בכל פעם שהדבקתי קטע אחד, הצד השני התעוות וגם מצב הרוח שלי. לא הייתי בטוחה בכלל שאצליח לעמוד במשימה".

לאחר שכל החלקים הודבקו ושוחזרו, היא מילאה בשפכטל לעץ את מרבית הפגמים והחורים. כשחומר התייבש היא שייפה שוב עם משייפת חשמלית ונייר שיוף. במקום התחתית הרקובה היא חיברה לבסיס הספסל פלטת עץ סנדוויץ' שניסרה לגודל המתאים.

השלב הבא היה הצביעה. "בהתחלה חשבתי להשאיר בצבע עץ טבעי, אבל מכיוון שהעץ היה כל כך מיושן, שבור, לא אחיד ולא איכותי והיו בו קטעים שלמים עם שפכטל, לא היה מנוס מלצבוע אותו. החלטתי לצבוע אבל להשאיר חלקים בצבע עץ וכך לשמר חלק מהאותנטיות", גילי מסבירה. היא צבעה בצבע בסיס (פריימר) ולאחר שהתייבש בשתי שכבות של צבע ירוק. לאחר הייבוש היא שייפה שוב עם משייפת את העיטורים וכן לאורכו ולרוחבו של הספסל כדי לחשוף את העץ. את העץ החשוף היא צבעה בלכה מגוונת, ולאחר הייבוש צבעה את הספסל כולו בלכה שקופה מט.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

לסיום היא הוסיפה כריות שתפרה משאריות בד ריפוד שהיו לה בבית. "השתמשתי בשני צדי הבד הרקום במעויינים, לכן הן נראות שונה", היא מסבירה. העבודה נמשכה כ-20 שעות והעלות הייתה כ-480 שקל (400 שקל תשלום לחוג ו-80 שקל לצבע). את שאר החומרים גילי מצאה בסטודיו או בבית והיא מעריכה את עלותם ב-120 שקל.

את הספסל המשופץ היא הציבה מחוץ לבית, באזור ישיבה מקורה, והתמונות של המהפך התפרסמו בפייסבוק וזכו לאלפי לייקים ותגובות מפרגנות. "קיבלתי גם הצעות לקנות את הספסל, אבל כרגע אני לא בנויה נפשית להיפרד ממנו", היא אומרת ומספרת שגם בעלה אוהב את התוצאה הסופית.

שיפוץ ספסל (צילום: שיר אלטרס)
התחתית הייתה רקובה|צילום: שיר אלטרס
שיפוץ ספסל (צילום: שיר אלטרס)
תהליך השיפוץ|צילום: שיר אלטרס
שיפוץ ספסל (צילום: שיר אלטרס)
הספסל המשופץ|צילום: שיר אלטרס

_OBJ