פריתי היא מעצבת ובעלת בלוג אישי בשם The Nomad Studio העוסק בטיולים, עיצוב, אוכל ולייפסטייל, המתגוררת עם בן זוגה נאווין (שניהם משתמשים בשמותיהם הפרטיים בבלוג) לבית בני הזוג הרבו לעבור מקומות מגורים, והתגוררו בעיקר בדירות שכורות, אבל לאחרונה עברו לבית משלהם, והם מעצבים ומשפצים אותו בעצמם.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> לא רק נוף מושלם: הבית של מיכל ינאי ובן באתונה
>> אחת ולתמיד: כל כמה זמו צריך לכבס את הכריות?
במהלך פברואר שדרגה פריתי את חדר השינה בבית. לפני השדרוג זה היה חדר שינה סתמי שלא עשו בו שום שינוי מאז 1993. לחדר יש חלון גדול שממנו נכנס אור רב, אבל הוא היה חסר אופי וריק למדי. "היו בו קירות לבנים ועיטורי עץ, והמראה היה בסיסי", מספרת פריתי. "שאלתי את בעלי אם יש לו משהו ספציפי בראש, והוא אמר 'אני רוצה שזה יהיה מפואר ואני רוצה שידת לילה משלי'".
מוקד העיצוב החדש הוא הקיר המרכזי, שלידו ניצבת המיטה. פריתי חיפתה את הקיר בלוחות עץ – מעל המיטה באלכסון, ובצדדים לאורך – צבועים בכחול עז. את שאר הקירות היא צבעה בלבן, ואת דלת החדר באפור.
מצדי המיטה היא התקינה שידות לילה צפות שבנתה בעצמה. משטח השידות צבוע בצבע זהה לצבע הקיר, והמגירות בצבע עץ טבעי, הבולט על רקע הקיר הכחול. גם בחזית השידות יש דוגמת חריצים, כמו בקיר. "בנוסף למגירה יש בשידת הלילה גם מטען עם גישה מלמעלה כדי להסתיר את הכבלים כך שאין יותר חוטים מכוערים גלויים", היא אומרת.
את הדלת לחדר הרחצה החליפה פריתי בדלת אסם בעיצוב מודרני, שגם אותה יצרה בעצמה. היא כתבה באתר שלה שבניית הדלת והתקנתה היו הרבה יותר קלים מהצפוי. "זה מאוד פשוט ונראה אלגנטי", היא אומרת. למיטת המתכת הפשוטה היא הוסיפה מסגרת מעץ אורן ולוח ראש עם ריפוד בהיר.
היא הוסיפה לחדר יחידה הכוללת מתלה, מגירות ומראה שבנתה בעבר, מתלים למגבות, מנורות לילה המזכירות פמוטים מוזהבים, וילונות לבנים שרכשה באיקאה, ומתלים למגבות.
פריתי מעריכה את עלות החומרים לשדרוג ב-1,365 דולר (4,480 שקל): הקיר הכחול – 550 דולר; דלת אסם – 200 דולר; מסגרת וראש מיטה – 225 דולר; שידות צד – 110 דולר; מנורות קיר - 160 דולר; מתג אלחוטי וכבל – 60 דולר; וילונות (Hilja) ומסילה (vidga) מאיקאה - 60 דולר.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
"זהו עיצוב מינימליסטי מותאם אישית עם גישה מעשית", היא מסכמת. "זה הבית הראשון שלנו ואנחנו רוצים להתאים אותו לסגנון שלנו. עם זאת, רצינו לשמור על העיצוב פשוט ומינימלי וליצור מרחב שליו. החפצים המינימליים פשוט מקלים על חיינו אם במקרה נעבור שוב, וחשוב מאוד - קל לנקות את הבית".