קרן אור, מורה ממושב גן דרום, החליטה לחדש את חדר הרחצה בדירה החדשה של אחותה נעמה, המתגוררת גם היא במושב. בתחילת השנה עברה אור לבית עץ שכור, ועיצבה אותו בעצמה בעזרת סרטוני הדרכה ביוטיוב. "חיפשתי דרך לא יקרה לשדרג את המקלחת, ושם נולד הרעיון של שימוש בפי.וי.סי", היא מספרת. "כשאחותי עברה לאחרונה דירה, החלטתי שלכבוד המעבר אשפץ לה את חדר הרחצה".

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> התאהבתי במעצבת הפנים שלי - בעלי פרגן

>> זה מה שקורה כששופכים מי פה לכיור המטבח

אור החליטה לעצב מחדש את חדר הרחצה, ששטחו 2.70X2.0 מטרים, בצבעי שחור ולבן – שילוב של אהבתה של אחותה לצבע השחור, והצורך להבהיר את החלל. "חדר הרחצה די גדול אבל מאוד חשוך, וכך הצלחתי ליצור תחושה מוארת יותר", היא מסבירה. את המקלחון התקין בעל הבית זמן קצר לפני כן.

חדר רחצה קרן אור , ג - 12 (צילום: קרן אור)
חדר הרחצה לפני השיפוץ|צילום: קרן אור
חדר רחצה קרן אור , ג - 4 (צילום: קרן אור)
האחיות קרן (משמאל) ונעמה|צילום: קרן אור
חדר רחצה קרן אור , ג - 2 (צילום: קרן אור)
הפי.וי.סי|צילום: קרן אור

חדר רחצה קרן אור , ג - 1 (צילום: קרן אור)
הדבקת הפי.וי.סי|צילום: קרן אור

לצורך השיפוץ היא קנתה שלוש פחיות של צבע לבן מבריק לקרמיקה (כ-80 שקל לפחית), 5 ידיות לארון (13 שקל לידית), פי.וי.סי עם דוגמת אריחים בשחור לבן (2X4.5 מטרים, 550 שקל), פי.וי.סי שחור (200 שקל), דבק סופר 7 (20 שקל) וסיליקון לבן (20 שקל). סך הכל עלות החומרים הייתה 1,095 שקל.

בשלב הראשון אור ניקתה היטב את המשטחים – הרצפה והקירות. בשלב השני היא צבעה את משטחי הקרמיקה על הקירות בשלוש שכבות (יש לתת לצבע להתייבש היטב לפני שצובעים את השכבה השנייה). במקביל היא צבעה גם את ארון הכיור באותו צבע, והחליפה את הידיות.

חדר רחצה קרן אור - 10 (צילום: קרן אור)
חדר הרחצה בסיום התהליך|צילום: קרן אור
חדר רחצה קרן אור , ג - 6 (צילום: קרן אור)
צילום: קרן אור
חדר רחצה קרן אור , ג - 7 (צילום: קרן אור)
הארון והקרמיקה נצבעו|צילום: קרן אור
חדר רחצה קרן אור , ג - 3 (צילום: קרן אור)
צילום: קרן אור
חדר רחצה קרן אור , ג - 5 (צילום: קרן אור)
צילום: קרן אור

_OBJ

בהמשך היא מדדה במדויק את השטחים שרצתה לכסות בפי.וי.סי, וחתכה את החומר לפי המידות. היא מרחה דבק בשכבה אחידה בעזרת שפכטל (כדי שלא ייווצרו בליטות) על הפי.וי.סי ועל המשטחים המיועדים לכיסוי, והדביקה את החתיכות – הרצפה וחלק מהקיר כוסו בדוגמת האריחים ודופן האמבטיה בפי.וי.סי שחור. היא חתכה את עודפי הפי.וי.סי שנותרו במקומות בעייתיים, ומרחה סיליקון לאיטום בסיומות ובחיתוכים. אור עשתה את רוב העבודה בעצמה, בעזרת אחותה, וסיימה אותה ביומיים. לדבריה, אפשר לעשות זאת גם ביום אחד.

"לפני שהתחלתי בשיפוץ נעמה לא הצליחה לראות את מה שדמיינתי, וחשבה שאין סיכוי שחדר הרחצה ייראה טוב", מספרת אור. "היא כמובן מאוד התרגשה מהשינוי המטורף". אור פרסמה את התמונות של המהפך בפייסבוק וקיבלה תגובות רבות.

"היו הרבה תגובות מפרגנות וגם הרבה שאלות החומרים", היא אומרת. "אנשים שואלים אם הפי.וי.סי עמיד, אם נוצר עליו עובש ואם הוא מדיף ריח רע. אם מקפידים על חיתוך חכם, בלי הרבה חיבורים, על הדבקה אחידה ואיטום עם סיליקון - התוצאות מצוינות. חשוב לזכור שזה חומר שעלול להדהות ולהקפיד לא לנקות בחומצות אלא בחומרי ניקוי עדינים, וכך החומר נשאר לאורך שנים".