הוא חוסך במים, פותר את דילמת "מי עושה כלים היום?" וככל הנראה מנקה טוב יותר מאיתנו, אבל כמו כל מוצר חשמלי אחר, רצוי לדעת איך לתחזק את מדיח הכלים ולשמור עליו לאורך זמן. איך עושים את זה? קבלו מספר טיפים שיגרמו למדיח לעבוד טוב יותר בשבילכם.
רוצים לזכות במדיח כלים של ווירלפול?
הסירו לכלוך עיקש מהכלים. אז נכון, קניתם מדיח כדי להימנע מקרצוף ושפשוף של הכלים, אבל זה לא אומר שאתם חייבים להכניס אליו צלחות מטונפות עם כל שאריות האוכל. כדי להבטיח ניקוי יעיל של הכלים, הסירו את שאריות המזון לפני הכנסתם למכונה.\
לאחסן את הכלים בצורה אופטימלית. כשהמדיח נהיה צפוף גם אתם מחפפים ומניחים את הכוסות בכל רווח פנוי? הנה כמה הצעות ייעול: הניחו את כוסות זכוכית על המדף העליון בין השיניים של המכונה ולא מעליהם, על מנת שלא ינועו וישברו. את הקערות מקמו לצד כוסות הזכוכית. אלה מאחור צריכות לפנות קדימה ואלה מקדימה צריכות לפנות אחורה כדי לאפשר למים לחדור לעומקן.
הציבו את הצלחות עם פניהן לכיוון מרכז המדיח. סכינים חדים יהיו בטיחותיים יותר עבור המשתמש אם תניחו את הלהב כלפי מטה. מזלגות וכפות צריכות להיות מונחות ברוטציה, כך שחלקן יפנו כלפי מעלה ואחרות כלפי מטה על מנת למנוע מהן להסתבך אלה באלה. את המגשים מקמו בחלקים החיצוניים של המדף התחתון כך שלא ימנעו ממים וחומר ניקיון להגיע למקומות אחרים.
כלים ארוכים יהיו גבוהים מדי להכניס יחד עם הסכו"ם כך שיש להניח אותם בצורה מאוזנת לאורך המדף העליון, את הכפות הגדולות הניחו כלפי מטה כדי שלא יצטברו בהן מים. סירים וקערות גדולות צריכות להיות ממוקמות במדף התחתון בזוית מסוימת כלפי מטה, כך שלא יחסמו את זרם המים.
ולא פחות חשוב: אל תעמיסו את המדיח יתר על המידה. עדיף להפעיל את המכונה פעמיים מאשר לפרוק את המדיח ולגלות שלא מעט כלים לא נקיים.
הבריקו את המדיח. קחו בחשבון: שאריות חומרי ניקוי וסידן נוטים להצטבר בתוך מדיח הכלים. בכדי לנקות את המדיח מומלץ לבצע את אותה פעולה שאתם נוהגים לעשות עם מכונת הכביסה שלכם, להריץ את המכונה עם חומץ. איך עושים את זה? אל תשתמשו בחומר כלים אלא הפעילו את המכונה למשך מספר דקות כך שהמים מתמלאים בה. אז הוסיפו בין כוס אחת לשתיים של חומץ אל המים במדיח ואפשרו למדיח לרוץ מחזור ניקיון שלם. הפעולה מנקה חלקי מזון ישנים שנתקעו בתוך המכונה ומשאירה אותה מצוחצחת וריחנית.
איך לנקות חלקים קטנים של המדיח. אי שם מתחת למרסס הנמוך של המדיח נמצא בדרך כלל חלק שניתן להסיר מהמכונה. מתחתיו לרוב תמצאו חלקים של מזון ישן ובמקרים הקשים אפילו שיערות של חיות אם יש לכם חיית מחמד. לעיתים המגש של המדיח יכול לצאת גם כן כך שניתן לרחוץ אותו בכיור. כמו כן, אחרי מספר חודשי שימוש מצטברים במדיח לא מעט לכלוכים אותם תוכלו למצוא סביב אטם הגומי בדלת המדיח כמו גם סביב הפתח של חומר הניקיון. השתדלו לנקות אותם אחת למספר חודשים.
איך לאחסן את חומר הניקוי לכלים. אין צורך למלא את כוס חומר הכלים עד הסוף. במקום להשתולל עם החומר בדקו מה שכתוב במדריך שקבלתם כשקניתם את המדיח. בדרך כלל מילוי של שליש כוס יספיק משום ששימוש יתר בחומר הניקיון יכול להשאיר שאריות על הכלים ולשרוט את הכוסות מזכוכית. כמו כן, אחסנו את חומר הכלים במקום יבש. אם אתם משתמשים באבקות, היזהרו שלא לסגור את זרבובית אחרי כל שימוש על מנת לעזור לשמור על המוצר יבש ולמנוע מכך שישפך. כמו עם כל חומרי הניקוי, אכסנו כמובן את חומרי הכלים הרחק מילדים ובעלי חיים.
לסיום, כמה דעות נפוצות ולגמרי שגויות לגבי שימוש במדיח הכלים:
הדחה במדיח כלים צורכת יותר מים מהדחה ידנית. לא נכון, הדחה במדיח כלים צורכת הרבה פחות מים. על פי מחקרים, הדחה ידנית של 13 מערכות כלים צורכת בין 40 ליטר ל-70 ליטר. הדחה במדיח כלים של ווירלפול צורכת בין 6 ליטר ל–12 ליטר (תלוי בדגם).
אם יש לך מעט כלים – עדיף להדיח ביד. לא נכון, גם בגלל צריכת המים הנמוכה, כמעט תמיד עדיף להדיח במדיח וגם בגלל איכות הניקיון והסטריליות. כאשר יש ממש מעט כלים אפשר להשתמש בתוכנית הרענון, כך הכלים ימתינו לכמות הנוספת מבלי שהלכלוך ידבק אליהם.
תמיד עדיף להשתמש בטבליות למדיח. לא נכון, יש מדיחים אשר אינם מותאמים לעבודה עם טבליות וכך נעלם היתרון של שימוש בטבליות, כך שהמדיח יצרוך גם טבליה, גם מלח וגם חומר הברקה, היות שלא ידע לפרק את הטבליות כראוי.
תמיד כדאי להדיח כלים בתוכנית הארוכה ביותר או בטמפרטורה הגבוהה ביותר. כך הכלים יוצאים נקיים בטוח. לא נכון, עדיף להשתמש בתוכנית אוטומטית עם החוש השישי אשר בודקת את רמת הלכלוך על הכלים ובהתאם לכך מתאימה את סוג התוכנית והטמפרטורה, בכל הדחה מחדש.
כדאי להפעיל את המדיח מיד לאחר שמילאתם אותו בלי קשר לשעה ביום. לא נכון, תעריף החשמל נמוך יותר בשעות הלילה. אם ניתן לכוון את שעת הפעלת המדיח תוך דחיה של עד 12 שעות בשעת ההפעלה, כך שהמדיח יתחיל לפעול מעצמו בשעות בהן התעריף נמוך יותר - מה טוב. פונקציה זו מתאימה גם למי שיש לו בעיה בצריכת החשמל במספר מוצרי חשמל במקביל – כך ניתן לכוון את המדיח שיתחיל לעבוד לאחר שמכונת הכביסה למשל, תסיים את עבודתה.
השתתפו בהכנת הכתבה מומחי חברת "ווירפול"