בימים הקרובים נקבל את פניהם של חגי תשרי, עם הרבה משפחה, אוכל - ובלגן. כדי שתגיעו לסוף הארוחה המשפחתית עם קצת פחות עצבים מרוטים, הכינו מראש את מקררכם לחג. לעומת המקפיא, שעושה עבודתו טוב יותר כשהוא מלא, מקרר עמוס ומבולגן עובד פחות טוב - לכן אספנו עבורכם 10 טיפים לשמירת מקרר מסודר גם בערב החג, כך שאף אורח לא ימצא את עצמו מנשנש גפילטע פיש ברוטב תפוחים בדבש.
עוד באתר לעיצוב הבית:
כסו את המדפים
אין לכם כוח לנקות את המקרר מכל מה שנשפך בתוכו במהלך הארוחה? כסו מראש את המדפים בשעוונית שנגזרה למידותיו. בסוף הערב שלפו אותה ושטפו אותה קלות לשימוש חוזר בעתיד. שעוונית צבעונית גם תוסיף קצת עניין למקרר.
הפכו את המקרר למשרד
ממש כפי שהמשרד הביתי שלכם מאורגן וכל חשבון או חוזה מתויק בתיקייה משלו - כך גם המקרר שלכם. הכניסו ארגוניות וסלסילות למקרר וצרו כך מדפים נוספים. מומלץ לסדר את הארגוניות לפי סדר חשיבות - את המוצרים שצריך בכמות ובתדירות גבוהה הציבו מקדימה.
תייגו את האוכל
הדביקו תגית עם שם סוג המזון שאחסנתם בתוך כל קופסה או סלסילה כך שלא תצרכו לפתוח קופסה-קופסה כדי למצוא את הקציצות. על שאריות האוכל מומלץ לציין גם את התאריך שבו הוכן.
הכניסו קצת צבע
הבחינו בין סוגי מזונות בעזרת קופסאות פלסטיק צבעוניות. ייעדו כל צבע למזון אחר: ירקות בקופסה ירוקה, מוצרי חלב בקופסה לבנה ובשר בקופסה אדומה. בערב החג הצבעים יכולים לשמש אתכם להבדיל בין מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים.
ארגנו את הרטבים
אם קניתם לאחרונה שישיית בירות, אל תמהרו לזרוק את המארז. אפסנו אותו במדף השתייה והוא יהפוך למחיצה מצוינת בין רטבים ובקבוקים שהתפזרו ברחבי המקרר.
צרו מדף מסתובב
מעדיפים לא להוציא את כל האוכל מהמקרר בכל פעם שצריך לשלוף משהו שמאוחסן בעומק המדף? הכניסו לתוכו צלחת מסתובבת. מומלץ להציב עליה מוצרים שנמצאים בשימוש רב.
ערמו בקבוקים
אל תיתנו לבקבוקי השתייה להשתלט לכם על המקרר - ערמו אותם זה על זה ושימו בקצה התחתון של הפירמידה אטב מתכת אם מדובר במדף רשת, או מעצור דלת מסיליקון במקרה של מדף זכוכית.
לא רק קופסאות פלסטיק
קופסאות פלסטיק נוטות לתפוס הרבה מקום מיותר במקרר, בייחוד כשצריך לאחסן מאכל מסוים בכמות קטנה. לכן מומלץ לאפסן חלק מהאוכל גם בשקיות. כדי להבטיח את טריות האוכל שבתוכן, גזרו קצה של בקבוק פלסטיק יחד עם הפקק שלו. את ראש הבקבוק הכניסו לתוך השקית ואת הפקק הבריגו מעל, והרי לכם שקית אחסון לתפארת.
חלקו מראש את הבשר
רגע לפני שאתם מכניסים את הבשר הטרי שקניתם הרגע למקפיא, חלקו אותו למנות קטנות יותר בשקיות ניילון עם סוגר ושטחו אותו. כך תקצרו את משך הזמן שדרוש לבשר לקפוא ולהפשיר וגם תחסכו מקום במקפיא. את הבשר, אגב, מומלץ להפשיר במקרר ולא על השיש, שם הוא צובר בקטריות.
אל תזרקו כלום
בימים שלפני ארוחת החג, המקרר מתחיל להתמלא וכבר אי אפשר לראות מה יש לארוחת צהריים. האוכל הרגיל נדחף עמוק לתוך המקרר, נשכח ומתקלקל. לכן, שימו בחזית המקרר קופסה המיועדת לאוכל הזה. ביום-יום תוכלו להשתמש בקופסה לאוכל שעומד לפוג תוקפו. כך תחסכו לעצמם כסף והרבה רגשות אשם.