לפני כמה שבועות התפרסמו בטיקטוק סרטונים שהצליחו לשכנע אותנו שבמשך שנים עשינו טעות, ואת הסבונייה הסבון לשירותים צריך לתלות בתוך האסלה, מתחת לשוליים, ולא מעליהם. גולשים רבים, כמונו, תפסו את הראש ומיהרו לשנות את אופן התלייה של מתקן  הפלסטיק עם הסבון. למרבה הצער, חלקם גילו שתוך זמן קצר מתקן הסבון נפל לתוך האסלה - ופעולת החילוץ עלתה להם בסתימה ובהזמנת אינסטלטור.

"המתקן לא מיועד לתוך האסלה, אלא לתלייה על דופן המושב", אומר השרברב יוסי צלח. כשתולים אותו בפנים, הוא מסביר, "המתקן משתחרר מלחץ המים, בורח לתוך האסלה ואז נגרמת סתימה". צלח מספר שגם הוא ראה את הסרטונים - והבין מיד שהלו"ז שלו הולך להתמלא.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living  

>> גבעתיים: זה מה שזוג ההייטקיסטים עשו בדירה הריקה

>> התעלפנו: הרשת הזולה והשווה לבית מגיעה לישראל

"בחודש האחרון, מאז שהסרטונים התפרסמו, היו לי לא פחות משש קריאות רק בנושא הזה", הוא מספר.  "שאלתי אותם אם הייתה להם סבונייה והם אמרו שכן, ראו סרטון בטיקטוק, החליפו את המיקום ואז היא נפלה. גם לפני זה קרה שנפל מתקן סבון, אבל לא בתדירות כזו".

את המתקן שנפל לא פשוט לחלץ. "אם נגרמת סתימה, זה אומר שהסבונייה נפלה עמוק מדי, ואז צריך להשתמש במכשירים חשמליים או לפרק צנרת ואסלה כדי להגיע אליה", מסביר צלח. "במקרה של אסלה תלויה, צריך לפרק גם את האסלה, להגיע לצינור ומשם לשלוף אותה. באסלה תלויה אין פתח ביקורת שממנו אפשר למשוך החוצה משהו שנתקע, כמו שיש בסיפון של ברז כיור למשל, אז אין ברירה אלא לפרק". 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הרשמו לניוזלטר של living

החדשות הטובות הן שלמעט הנזק לכיס, בדרך כלל לא מדובר בסתימה הגורמת לנזקים קשים לאסלה או לצנרת. פתיחה הסתימה ללא פירוק האסלה תעלה כ-350 שקל, ועם פירוק האסלה ולאחר מכן קיבוע שלה בחזרה העלות היא כ-550-500 שקל. 

אז מה ההמלצה שלך?
"לתלות את הסבונייה בשיטה הישנה, כמו שכולם עשו עד עכשיו - מעל שולי האסלה בדופן הפנימית ולא מתחת לשוליים".