ההיגיון הפשוט אומר שכל דבר שנכניס למכונת הכביסה ייצא ממנה נקי, ואם כך, אין שום סיבה שהבגדים שלבשנו שלשום לא יתערבבו עם מגבות המטבח או המטליות הרב פעמיות. אבל אם תשאלו מומחים להיגיינה, הם יזהירו אתכם לחשוב פעמיים לפני שאתם עושים את זה, כי לא כל מה שנקי הוא בהכרח היגייני.


רובנו מכבסים את הבגדים שלנו, בוודאי העדינים כמו הלבשה תחתונה, בטמפרטורה קרה עד פושרת. בעוד זו בהחלט הבחירה הנכונה כדי להגן על הבדים, זה לא מה שיהרוג את החיידקים. למעשה, אם תשימו בגדים יחד עם מטליות ניקוי ומגבות מטבח מלאות בקטריה בתוך מכונת הכביסה ותכוונו אותה על טמפרטורה נמוכה, החיידקים לא ימותו, אלא פשוט יישחו להם בתוך המכונה. מעין מרק בקטריות שכזה. איכס.

למעשה, לא ממש משנה אם מגבות המטבח שלכם מכובסות יחד עם הבגדים, אלא כיצד אתם מכבסים אותן. גם אם מדובר במגבות מפונפנות שהבאתם מהטיול האחרון בחו"ל ועל התווית שלהם מצוין שהן זקוקות לכביסה עדינה, כל פריט שבא במגע עם אוכל צריך להיות מכובס בטמפרטורה גבוהה ובעוצמה המרבית. אבל זה לא נגמר שם.

מי שעוד זקוקים לגישה האסרטיבית הזאת בכל הנוגע לכביסה הם דווקא הבגדים התחתונים שהזכרנו קודם. הם מכילים כמות גדולה של בקטריות, וכביסה קרה או פושרת תהרוג במקרה הטוב רק כשמונים אחוז מהם. אז פעם הבאה שאתם זורקים את הבגדים התחתונים שלכם לכביסה, תחשבו פעמיים - אתם לא רוצים חיידקים ליד האיברים הכל כך חשובים האלה, נכון?