לא משנה כמה פעמים נשבענו שלפני ארוחת השישי הבאה נתכנן תפריט מדויק – בסוף הארוחה אנחנו תמיד נשארים עם כמויות עצומות של אוכל שצריך להכניס למקרר. בשלב הזה יש את המשקיענים שמעבירים את השאריות לקופסאות מאורגנות, ויש את כל אלו שמסתפקים בכיסוי תבנית השאריות ברדיד אלומיניום (נייר כסף). אבל באתר Reader’s Digest מסבירים מדוע השיטה הזו אינה מומלצת.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> כפר סבא: עשו בדופלקס שיפוץ משגע ב-700 אלף שקל
>> אחרי 2 מסיבות חתונה בארץ, ככה דנה פרידר חגגה ביוון
חיידקים, כולל חיידקים הגורמים להרעלת מזון, זקוקים לאוויר כדי להתרבות. כיסוי ברדיד אלומיניום לא אוטם את המזון ומשאיר אותו חשוף לאוויר. "האוויר מאפשר לחיידקים לגדול מהר יותר, לכן עדיף להשתמש במכלים מתאימים ולארוז מזון כיאות, כדי שיחזיק מעמד", אמרה לאתר לינדסי מלון, תזונאית במרכז הרפואי קליבלנד.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
איך לאחסן מזון
* אחסנו שאריות מזון במכלים רדודים ואטומים כדי לזרז את ההתקררות.
* כדי למנוע התרבות חיידקים מזיקים במזון, אל תשאירו אותו מחוץ למקרר יותר משעתיים. יש להקפיד במיוחד עם בשר ומוצרי חלב.
* אם יש כמות גדולה של מזון, מלון ממליצה להקפיא חלק ממנו במכלים אטומים.
שימו לב: על פי משרד הבריאות הישראלי טמפרטורת המקרר צריכה להיות 4 מעלות, ויש יצרני מקררים הממליצים על טמפרטורה נמוכה יותר (3-2 מעלות). שימו לב: מעל 4 מעלות יתחילו להתפתח חיידקים במזון, ומתחת לאפס מעלות המזון עלול לקפוא ולהתקלקל. טמפרטורת המקפיא צריכה להיות מינוס 18 מעלות.
כך תשמרו על טמפרטורת המקרר
אל תכניסו למקרר כלים גדולים עם אוכל חם: הם עלולים להעלות את הטמפרטורה בחלל הקטן ולפגוע בקירור של שאר מוצרי המזון. הרשויות האמריקאיות לבטיחות במזון ממליצות לחלק אוכל חם לכלים קטנים ורק אז להכניס למקרר.
בדקו את האיטום: פסי האיטום שומרים שחלל המקרר יישאר קר. בחנו את האיטום היטב כדי לבדוק שאינו קרוע, ואז סגרו את דלת המקרר על חתיכת נייר, ומשכו אותה בעדינות – אתם אמורים לחוש שהנייר מוחזק היטב על ידי הדלת. חזרו על הבדיקה במקומות שונים. אם האיטום לא מחזיק את הנייר – צריך להחליף אותו.
אל תפתחו את המקרר יותר מדי פעמים: כן, שמעתם את זה מההורים שלכם, אבל הם צדקו. בכל פעם שאתם פותחים את הדלת, אוויר קר יוצא ואוויר חם נכנס.
הקפידו שהמקרר יהיה מלא, אבל לא יותר מדי: המקרר יעיל יותר כשהוא מלא, אבל לא דחוס. מומחים ממליצים למלא 70 אחוז מחלל המקרר – לא יותר ולא פחות. זה נכון גם למקפיא.