ד"ר גידי ציפורי, מנכ"ל המכון הישראלי לאיכות ובטיחות מזון, הסביר בתוכנית "פאולה וליאון" שבכיור יש חיידקים רבים בגלל שאריות האוכל, ושאריות של ביצים או בשר, למשל, עלולות להכיל חיידקי סלמונלה או קולי. הלחות בכיור יוצרת תנאים אידאליים להתרבות החיידקים, בעיקר במזג אוויר חם. כך, למשל, אם משאירים את הכלים המלוכלכים בכיור במשך 6 שעות, כמות החיידקים תכפיל את עצמה פי 400 או 600, וככל שיש יותר חיידקים גדלה גם הסכנה להתפתחות חיידקים מסוכנים.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> מצאנו פתרון לבעיה המציקה עם נייר הכסף
>> הבית המשגע של איש הקבע והפיזיותרפיסטית בקיבוץ
ומה הטיפים של ד"ר ציפורי לשטיפת כלים?
- הסירו את שאריות הלכלוך לפח הזבל.
- בדקו את אחוז החומר הפעיל בסבון הכלים, ובחרו סבון עם אחוז גבוה של חומר פעיל.
- אם הכלים נשארו מלוכלכים במשך שעות ארוכות - הכניסו אותם למדיח והפעילו על הרתחה (מ-65 מעלות).
- אחרי שטיפת הכלים יש להסיר את מסננת מפתח הכיור ולנקות מכל שאריות המזון.
ואיך לייבש את הכלים?
ד"ר ציפורי ממליץ לתת לכלים להתייבש באוויר, ובכל מקרה לא לייבש אותם במגבת. במגבת, הוא אומר, "אני סופג את הלחות ואולי שאריות של לכלוך, ואז אני מורח אותן הלאה". אם רוצים לייבש את הכלים, יש לעשות זאת עם נייר מגבת חד פעמי ולזרוק אותו לפח אחר כך.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
האם אפשר להשתמש באקונומיקה לשטיפת כלים?
לדברי ציפורי, אפשר להשתמש באקונומיקה מדוללת לשטיפת כלים, ולהקפיד לשטוף אותם אחר כך היטב במים נקיים (5-3 פעמים) ולהבטיח שהאקונומיקה ירדה כולה.
האם צריך לשטוף את הכלים לפני המדיח?
קולמן טייטלבאום, שף בתאגיד האחראי להכנת כמות אדירה של ארוחות מדי יום, הסביר לאתר Elle Decor שאין צורך לשטוף את הכלים לפני המדיח. לדבריו, מדיח הכלים מתוכנן לזהות את החלבונים בשאריות האוכל ולפעול עליהם. סיבה נוספת היא אקולוגית - המדיחים שלנו חסכנים יותר במים מאיתנו.
מומחים אחרים נותנים עוד סיבה: מרבית חומרי הניקוי המיועדים למדיח כוללים אנזימים הנצמדים לשאריות המזון. כשיש פחות שאריות אוכל על הכלים, לחומרי הניקוי אין למה להיצמד והם פועלים פחות טוב.אז בפעם הבאה פשוט זרקו את שאריות האוכל הגדולות לפח והכניסו את הכלים למדיח ללא שטיפה מוקדמת.