אז תרסיס השמן ההוא, שהחלטתם פעם לקנות כי הוא מעולה לדיאטה אבל מהר מאוד חזרתם לכמויות של חמאה? הוא יכול לעשות הרבה דברים חוץ מלשבת במזווה ליד התבלינים ולהשתעמם. ואל תיקחו אותנו ככה: גם אם אתם באמת משתמשים בו בייעוד המקורי, עדיין יש מה ללמוד על השימושים המבריקים שיכולים להיות לו.
עד הטיפה האחרונה
מכירים את זה שיש כוס דבש במתכון, ואכן מילאתם כוס בדבש ואז ניסיתם לשפוך אותו לקערת הערבוב אבל חצי מהכמות נשארה דבוקה לכוס? אם תרססו את פנים הכוס בתרסיס שמן בישול, תוכלו לקבל כוס אמיתית, מדויקת (על שאר כישורי האפייה שלכם אנחנו לא לוקחים אחריות).
עד שתקפצו לטמבורייה
תמיד יש בבית איזו דלת שחורקת, ותמיד צריכים לזכור לקנות שמן לצירים. אז סגרנו לכם את הפינה: תרסיס השמן מהמזווה יעשה את העבודה הזאת כמו כלום.
בלי להיות דביקים
ואם החלטתם לבשל במקום לאפות אבל אתם מתעצבנים בטירוף כשפיסות ירקות נשארות דבוקות לסכין, נסו לרסס את שטח הפנים של הלהב בשמן. נו, עובד?
נר לי דקיק
ואם אתם אוהבים להדליק נרות אבל שונאים את השעווה שנדבקת לכלי או לפמוטים, רססו אותם לפני השימוש במעט שמן. השעווה לא תידבק, אלא תתקלף בקלות.
כתמים זה פאסה
אחסון רוטב עגבניות תמיד משאיר עקבות בכלי. אם אתם רוצים להימנע – רססו את כלי הפלסטיק במעט שמן, ואז שפכו פנימה את הרוטב.
>> עוד דרכים פשוטות לנקות כלי פלסטיק
מחלקת קפואים
ניקיתם את המקרר ולא בא לכם על שכבת קרח עבה בעוד שבועיים בדיוק? רססו את הדפנות במעט (ממש מעט) שמן, והקרח לא יוכל להצטבר.
מגרדים?
שונאים לנקות את חריצי הפומפייה ולגרד את שאריות הגבינה? רססו את הפומפייה במעט שמן, והגבינה פשוט לא תישאר שם.
לשחרר, לשחרר, לשחרר
מדדתם טבעת לא שלכם ועכשיו היא תקועה? אל חשש. רססו בנדיבות והיא תחליק החוצה.