אנחנו יודעים שרק חזרתם מהעבודה ואתם מורעבים. קפוא בחוץ וכל מה שבא לכם זה אוכל חם-חם, ואם אפשר, כמה שיותר מהר. ובכל זאת אנחנו מפצירים בכם - בדקו את רמת הבקיאות שלכם בחימום במיקרוגל. אילו מאכלים לא כדאי להכניס? האם אפשר לחמם את השאריות בקופסת הטייק אוויי? מה לגבי קופסאות הפלסטיק? ריכזנו עבורכם את כל מה שמותר ואת מה שממש אסור.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- עם הפנים לבריכה: מדירה חנוקה לווילה פתוחה
- פחות מ-15 שקל והכי רומנטית: מתנה לאוהבים
מותר
כלים מזכוכית
אלה ככל הנראה הכלים הטובים ביותר לחימום במיקרוגל, מאחר שאין סביבם שום מחלוקת בנוגע לבטיחות השימוש בהם.
כלים קרמיים
מומלץ להשתמש בחרסינה ובחרס בלבד, כי לא כל כלי הקרמיקה נשרפו בטמפרטורה גבוהה מספיק, ולכן לא כולם עמידים מספיק וקיים סיכוי שיתפוצצו במיקרוגל.
נייר שעווה ושקיות לבישול במיקרו
נהדר כדי להגן על פנים המיקרוגל שלכם מפני רוטב אדום שמשפריץ לכל עבר.
אסור
נייר אלומיניום
אם תתעצלו להסיר את נייר האלומיניום מהאוכל שלכם לפני החימום, אתם מסתכנים בזרם חשמלי שעלול להצית אש במיקרוגל.
קופסאות קלקר
כשמחממים קלקר, הוא יכול לשחרר כימיקלים מסוכנים ולהעבירם לאוכל שלכם. העבירו את שאריות האוכל שלכם לכלי זכוכית וכסו אותו במגבת נייר.
קופסאות פלסטיק
אתם יודעים שזה רע לכם, אבל אתם עדיין מחממים את האוכל שלכם בקופסאות פלסטיק. בקופסאות פלסטיק רבות יש חומרים רעילים שנכנסים לאוכל שלכם כשאתם מחממים אותן. במחקר שפורסם ב-Environmental Health Perspectives גילו כי 95 אחוז מבין 450 מוצרי פלסטיק שנבדקו - בהם בקבוקים לתינוקות וקופסאות פלסטיק - שוחררו כימיקלים אחרי חימום במיקרוגל או ניקוי במדיח. כן, גם כמה מוצרים שסומנו כ-BPA-free.
שום דבר
אם תפעילו את המיקרוגל שלכם בלי אוכל או שתייה בתוכו, אתם עלולים להזיק לתפקודו ואפילו לגרום לשריפה. היו קשובים ומרוכזים בפעם הבאה שאתם מפעילים את המיקרוגל שלכם.
חלב אם
אחד היתרונות הגדולים בחלב אם הוא חיזוק המערכת החיסונית של התינוק. מחקרים שנעשו גילו כי בחלב אם שחומם בחום גבוה התגלתה עלייה בכמות חיידקי האי-קולי, פי 18 יותר מבחלב אם שלא חומם במיקרוגל.
ברוקולי
הברוקולי הוא אחד הנשנושים הכי בריאים והכי מהירים שאנחנו יודעים להכין, אבל דרכי בישול או חימום מסוימות עלולות לפגוע בערכים התזונתיים של הירק. בישול ברוקולי במיקרוגל עם מים יכול לגרום לאיבוד של עד 97 אחוז מנוגדי החמצון הטובים לנו.
ביצים
אל תיתנו לפינטרסט לשטות בכם! אם תנסו להפוך ביצים חיות לקשות במיקרוגל, תזכו לבלגן גדול או לאצבעות מטוגנות. החום המהיר שמפיץ המיקרוגל יוצר המון אדים בביצים, אדים שאין להם לאן לברוח. וסמכו עלינו כשאנחנו אומרים - קשה לנקות שאריות ביצה שהתפוצצה.
בשר קפוא
למרות שהפשרת בשר מרגישה כמו נצח, אם תבחרו לנסות ולהפשירו במיקרוגל, צדדיו ככל הנראה יבושלו ויהפכו חומים בעוד שמרכזו יישאר קפוא. בטמפרטורות מסוימות במיקרוגל כמות הבקטריות בבשר מתחילה להכפיל את עצמה. מחקרים גילו כי בשר שבושל למעלה משש דקות במיקרוגל מאבד מחצית מערכי ויטמין B12 שבו. הדרך הבריאה ביותר להפשיר בשר היא להכניסו למקרר ללילה ואז לשטוף אותו במים קרים מתחת לברז.