אנחנו יודעים שרק חזרתם מהעבודה ואתם מורעבים. קפוא בחוץ וכל מה שבא לכם זה אוכל חם-חם, ואם אפשר, כמה שיותר מהר. ובכל זאת אנחנו מפצירים בכם - בדקו את רמת הבקיאות שלכם בחימום במיקרוגל. אילו מאכלים לא כדאי להכניס? האם אפשר לחמם את השאריות בקופסת הטייק אוויי? מה לגבי קופסאות הפלסטיק? ריכזנו עבורכם את כל מה שמותר ואת מה שממש אסור.

עוד בערוץ עיצוב הבית:

מותר

כלים מזכוכית

אלה ככל הנראה הכלים הטובים ביותר לחימום במיקרוגל, מאחר שאין סביבם שום מחלוקת בנוגע לבטיחות השימוש בהם.

כלים מזכוכית (צילום: Shutterstock)
כלים מזכוכית. אין מחלוקת|צילום: Shutterstock

כלים קרמיים

מומלץ להשתמש בחרסינה ובחרס בלבד, כי לא כל כלי הקרמיקה נשרפו בטמפרטורה גבוהה מספיק, ולכן לא כולם עמידים מספיק וקיים סיכוי שיתפוצצו במיקרוגל.

כלים קרמיים (צילום: Shutterstock)
כלים קרמיים. חרס זה טוב|צילום: Shutterstock

נייר שעווה ושקיות לבישול במיקרו

נהדר כדי להגן על פנים המיקרוגל שלכם מפני רוטב אדום שמשפריץ לכל עבר.

שעווה (צילום: Shutterstock)
נייר שעווה. מגן מפני הרוטב|צילום: Shutterstock

אסור

נייר אלומיניום

אם תתעצלו להסיר את נייר האלומיניום מהאוכל שלכם לפני החימום, אתם מסתכנים בזרם חשמלי שעלול להצית אש במיקרוגל.

נייר כסף (צילום: Shutterstock)
נייר כסף. אסור בתכלית האיסור|צילום: Shutterstock

קופסאות קלקר

כשמחממים קלקר, הוא יכול לשחרר כימיקלים מסוכנים ולהעבירם לאוכל שלכם. העבירו את שאריות האוכל שלכם לכלי זכוכית וכסו אותו במגבת נייר.

קלקר (צילום: Shutterstock)
קלקר. מסוכן|צילום: Shutterstock

קופסאות פלסטיק

אתם יודעים שזה רע לכם, אבל אתם עדיין מחממים את האוכל שלכם בקופסאות פלסטיק. בקופסאות פלסטיק רבות יש חומרים רעילים שנכנסים לאוכל שלכם כשאתם מחממים אותן. במחקר שפורסם ב-Environmental Health Perspectives גילו כי 95 אחוז מבין 450 מוצרי פלסטיק שנבדקו - בהם בקבוקים לתינוקות וקופסאות פלסטיק - שוחררו כימיקלים אחרי חימום במיקרוגל או ניקוי במדיח. כן, גם כמה מוצרים שסומנו כ-BPA-free.

פלסטיק (צילום: Shutterstock)
פלסטיק. משחרר כימיקלים|צילום: Shutterstock

שום דבר

אם תפעילו את המיקרוגל שלכם בלי אוכל או שתייה בתוכו, אתם עלולים להזיק לתפקודו ואפילו לגרום לשריפה. היו קשובים ומרוכזים בפעם הבאה שאתם מפעילים את המיקרוגל שלכם.

מיקרוגל (צילום: Shutterstock)
שום דבר. מזיק לתפקוד|צילום: Shutterstock

חלב אם

אחד היתרונות הגדולים בחלב אם הוא חיזוק המערכת החיסונית של התינוק. מחקרים שנעשו גילו כי בחלב אם שחומם בחום גבוה התגלתה עלייה בכמות חיידקי האי-קולי, פי 18 יותר מבחלב אם שלא חומם במיקרוגל.

חלב אם (צילום: Shutterstock)
חלב אם. עלייה בכמות חיידקי האי-קולי|צילום: Shutterstock

ברוקולי

הברוקולי הוא אחד הנשנושים הכי בריאים והכי מהירים שאנחנו יודעים להכין, אבל דרכי בישול או חימום מסוימות עלולות לפגוע בערכים התזונתיים של הירק. בישול ברוקולי במיקרוגל עם מים יכול לגרום לאיבוד של עד 97 אחוז מנוגדי החמצון הטובים לנו.

ברוקולי (צילום: Shutterstock)
ברוקולי. חבל על הוויטמינים|צילום: Shutterstock

ביצים

אל תיתנו לפינטרסט לשטות בכם! אם תנסו להפוך ביצים חיות לקשות במיקרוגל, תזכו לבלגן גדול או לאצבעות מטוגנות. החום המהיר שמפיץ המיקרוגל יוצר המון אדים בביצים, אדים שאין להם לאן לברוח. וסמכו עלינו כשאנחנו אומרים - קשה לנקות שאריות ביצה שהתפוצצה.

ביצים (צילום: Shutterstock)
ביצים. אין אמת בפרסום|צילום: Shutterstock

בשר קפוא

למרות שהפשרת בשר מרגישה כמו נצח, אם תבחרו לנסות ולהפשירו במיקרוגל, צדדיו ככל הנראה יבושלו ויהפכו חומים בעוד שמרכזו יישאר קפוא. בטמפרטורות מסוימות במיקרוגל כמות הבקטריות בבשר מתחילה להכפיל את עצמה. מחקרים גילו כי בשר שבושל למעלה משש דקות במיקרוגל מאבד מחצית מערכי ויטמין B12 שבו. הדרך הבריאה ביותר להפשיר בשר היא להכניסו למקרר ללילה ואז לשטוף אותו במים קרים מתחת לברז.

בשר קפוא (צילום: Shutterstock)
בשר קפוא. הבקטריות באטרף|צילום: Shutterstock