כמה נורא לקנות חפיסת תותים יוקרתית (יקרה מדי הכוונה) ולגלות שהתותים נרקבו עוד לפני שהספקתם לאכול אותם. מתברר שאחסון לא נכון עשוי להיות הגורם לכך. גם אם נראה לכם הגיוני לשמור את התותים באריזתם המקורית מפלסטיק מהמכולת, זה דווקא יכול להאיץ את קלקולם. הפלסטיק יוצר סביבה לחה שמעודדת התפתחות עובש ומרככת את התותים.
<< לכל הכתבות בערוץ living
>> נשארתם עם חצי אבוקדו? כך כדאי לאחסן אותו
קחו לכם קערה
על פי מבינת עניין בשם אולגה באתר the-express, אם תקדישו כמה דקות להכנה ואחסון נכונים של התותים, תוכלו להאריך את טריותם בעד עשרה ימים. "זה כל כך נוח שיהיה פרי שטוף, חתוך ומוכן לאכילה. עם זאת, התותים נרקבים ומתקלקלים כל כך מהר. לא יותר!", שיתפה, אז הנה שיטה שעובדת מצוין – אולגה מוסיפה כמה כפות מלח לקערה גדולה עם מים קרים וממיסה אותו (היא ממליצה להשתמש במים מסוננים). לאחר מכן מוסיפים את התותים למים ומשרים אותם כך במשך 5 דקות לפחות. מים עם מלח יחסלו נבגי עובש, לכלוך או חיידקים על התותים, ובכך ימנעו מהם להתקלקל מוקדם מדי.
סובבו את התותים בקערה כדי להסיר כמה שיותר לכלוך. אחרי 5 דקות, העבירו את התותים למסננת. שטפו את התותים במים זורמים כדי להיפטר מהמלח, ואז הניחו להם להתייבש על מגבת נייר או סתם מגבת, אם לא אכפת לכם מהכתמים. התותים צריכים להיות יבשים לחלוטין לפני האחסון כדי למנוע צמיחת עובש בגלל עודף לחות.