החורף הגיע ואולי אתם כבר מרגישים איך השימוש שלכם במייבש הכביסה עולה בהדרגה. העונה הקרה משכנעת גם את מי שלא מחזיק מייבש בבית לרכוש אחד - לפי משווקי מכשירי החשמל הביתיים, מדובר בעלייה של 300 אחוז במכירות של המוצר הזה בחודשי החורף. כדי שהוא יתפקד במקסימום ויעמוד בעומס, הכנו לכם מדריך קצר לשימוש נכון.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> גם אתם תוהים מה קרה לאמבטיה שהכרנו בילדותנו?
>> זה רק נראה מטבח: חדר כביסה משגע בווילה בשרון
בקצב החיים המואץ שלנו, מייבש כביסה זה לא מותרות אלא הכרח של ממש. השקעה במכשיר איכותי והתייחסות ראויה לתחזוקה השוטפת שלו יאריכו את חייו ובעיקר ישמרו על איכות הטיפול בבגדים שלכם. בדקנו עם אריה אשכנזי - מנהל השירות ב-Beko ישראל, מותג מוצרי החשמל הביתיים, מה זה בדיוק אומר תחזוקה נבונה, החל מפעולות יומיומיות פשוטות ועד לטיפול תקופתי מעמיק.
קודם כל מיקום נכון
לא הרבה מודעים לזה, אבל הבחירה במיקום של המייבש בבית היא קריטית, מטעמי אוורור. אם הוא בתוך ארון או חלל סגור עם דלת, חובה להשאיר את דלת החלל פתוחה בזמן הפעולה שלו. הצעד הפשוט הזה מאפשר ללחות לצאת בחופשיות ומונע הצטברות רטיבות שעלולה להוביל להתפתחות עובש ונזקים לרהיטים הסמוכים. חלל מאוורר היטב הוא תנאי הכרחי לפעולה תקינה ויעילה של המייבש לאורך זמן, אז שקלו להזיז אותו אם צריך.
מומלץ לעשות בכל שימוש
הרבה אנשים מניחים שאין צורך להוציא את המוך ולנקות את המסנן שלו בכל פעם שמשתמשים במייבש, אבל זו טעות. מסנן נקי הוא המפתח ליעילות המייבש ולכן חשוב לטפל בו בקביעות: לפני או אחרי פעולת הייבוש הוציאו אותו בעדינות ונקו ממנו את המוך שהצטבר. אם המסנן מלוכלך במיוחד, שטפו אותו במים פושרים והחזירו אותו למקומו רק אחרי שווידאתם שהוא יבש לחלוטין. הפעולה הזאת גם תשפר משמעותית את יעילות המייבש וגם תמנע סכנת שריפה. במייבשים מסוג "קונדנסור" יש לנקות את "המעבה" באמצעות לחץ מים אחת לשבועיים.
מומלץ לעשות אחת לחודש
פעם בחודש כדאי לפנות זמן לניקוי יסודי יותר של המייבש: נגבו את התוף במטלית לחה, להסרת שאריות של מרככי כביסה ולכלוך שהצטבר. ודאו שאטמי הדלת נקיים ותקינים. חשוב במיוחד לנקות (בעדינות! (את חיישני הלחות שמאחורי מסנן האבק, באמצעות מטלית טבולה קלות בחומץ, ואז לייבש אותם היטב. חיישנים נקיים מבטיחים זמני ייבוש מדויקים וחיסכון באנרגיה.
מומלץ לעשות אחת לשנה
פעם בשנה רצוי לבצע בדיקה מקיפה של מערכת האוורור של המייבש: בדקו את צינור הפליטה לכל אורכו וודאו שאין בו סתימות או פיתולים חדים. נקו ביסודיות את פתח היציאה החיצוני והחליפו את הצינור אם מצאתם סימני בלאי. זה גם הזמן לבדוק את תקינות חיבורי החשמל - חפשו סימני שחיקה בכבל החשמל או בתקע.
מתי לפנות לטכנאי?
יש מספר סימנים שמצביעים על כך שאין ברירה והגיע הזמן להזמין טכנאי מוסמך:
אם אתם שומעים רעשים חריגים בזמן פעולת המייבש.
אם אתם מריחים ממנו ריח שרוף.
אם זמני הייבוש של הכביסה התארכו משמעותית.
אם הכביסה יוצאת חמה מדי או שהמייבש מפסיק לפעול באמצע התוכנית.
השימוש הנכון מתחיל עוד לפני ההפעלה
- מיינו את הכביסה לפי סוג הבד ומשקל הבגדים.
- הימנעו מהעמסת יתר, זה לא רק מאריך את זמן הייבוש אלא גם מעמיס על המנוע.
- בחרו תמיד בתוכנית המתאימה לסוג הבד והעדיפו תוכניות חסכוניות כשהדבר מתאפשר.
- אל תכניסו כביסה לא סחוטה למייבש.
- ככל שמהירות הסחיטה במכונת כביסה חזקה יותר, זמן הייבוש יתקצר.
ואם אחרי כל זה נשאר לכם זמן פנוי להקדיש למייבש הכביסה שלכם, אולי תאמצו את השיטה לנקות אותו ששותפה בחשבון הטיקטוק homelove.elif על ידי מישהי שההגדרה "חולת ניקיון" עושה לה עוול:
@homelove.elif #clean #asmr #asmrtingles #cleaning #cleantok #cleaningtiktok #viral #viralvideo #satisfying #deepclean #putzenmachtspass #putzen #saubermachen #laundry #explore #following #cleaninghacks #cleaningmotivation #motivetion #cleanhometips #cleanhome #temizlik #kesfet #temizlikbenimişim #temizlikterapisi ♬ Originalton - Homelove.Elif