גם אם אתם לא מדלגים על הפנלים ואתם סאקרים של חומרי ניקיון וחיטוי, אנחנו כנראה נהרוס לכם קצת את האשליה: אספנו את חמשת מוקדי הזוהמה שלא ידעתם שמקיפים אתכם ויגרמו אפילו לאקונומיקה שלכם להחוויר מאימה. אבל יש גם חדשות טובות, אז תהיו חזקים.

ספוג לניקוי כלים (סקוטש)

אז איך אתם עם חיידקי מעיים צואתיים בכוס הקפה של הבוקר? אם זה פחות מדבר אליכם, כדאי שתשימו לב לעובדה המרעישה הבאה: הספוג שלכם במטבח, רבותי, זה שאיתו אתם (חושבים ש) אתם מנקים את הכלים, הוא אחד מהלונה פארקים היותר עמוסים של קוליפורמים מפוקפקים, ביניהם גם הפאוור קאפל – סלמונלה ואי קולי . כשחושבים על זה, זה די פשוט –המבנה הנקבובי של הכרית, שיירי המזון, החושך והלחות מייצרים כר פורה לשגשוג של חיים מיקרוביאליים. ואם לא די בכך - את הספוג, בניגוד לדברים אחרים בבית, אנחנו נוטים לנקות רק באמצעות מים וסבון, שהחיידקים לגמרי אדישים אליהם. המצב כל כך חמור עד שיש לא מעט מחקרים הטוענים בתוקף שהזיהום המסתתר בספוג משאיר אבק לזיהום שבאסלת השירותים! כן כן.. פי 200 אלף ויותר חיידקים אורבים לכם במקום הכי פחות צפוי.  

מה עושים?

מותג נוזלי הכלים פיירי, השיק נוזל כלים אנטי בקטריאלי אשר באמצעות פורמולה ייחודית מבטיח להגן על הספוג מפני חיידקים עד ל-24 שעות. במקרה הזה תרוויחו פעמיים - עוצמת הניקיון של פיירי והגנה על הספוג מפני חיידקים.

פיירי אנטי בקטריאלי  (צילום: יחסי ציבור)
נוזל כלים אנטי בקטריאלי|צילום: יחסי ציבור

אסלת בית השימוש

טוב, נו, זה לא מאד מפתיע, אבל אנחנו כאן גם כדי להזכיר לכם שהאסלה הפרטית שלכם בבית אולי נראית תמימה ליד אסלת השירותים הציבוריים, אבל אל תפלו למלכודת הזאת. גם שם המצב, איך לומר זאת בעדינות, די חרא...

אסלת בית השימוש מובילה בדירוג מוקדי הזוהמה בבית, ומבלי להיכנס למספרים של כמות חיידיקים לסנטימטר מרובע, אנחנו יכולים להבטיח לכם שבזמן שאתם הולכים להתפנות בשירותים המצוחצחים שלכם, אתם בעצם מתיישבים על צלחת פטרי.

מה עושים?

קודם כל מנקים, והרבה. אין דרך להימנע מזה. את מברשת האסלה (חגיגה בפני עצמה) מקפידים להחליף בתדירות גבוהה. מומלץ מראש להצטייד במברשת עם ראשים מתחלפים, ובכמות נאה של ראשים מתאימים. באופן אישי, אנחנו מעדיפים את החומרים הטבעיים ושילוב של כף מלח לימון עם כף סודה לשתייה עושה יופי של עבודה. אפשר פשוט לשפוך לאסלה, להמתין כמה דקות ולסיים את העבודה באמצעות המברשת, ואפשר לקחת חצי לימון, לטבול אותו בסודה לשתייה, או לחילופין – במלח, ולהתחיל לשפשף. להשלמת העבודה טובלים סמרטוט לח בתערובת הפלאים הזו ומפנים את החיידקים גם מהמושב.

מקלדת

במעבר חד לחדר העבודה, נבקש מכם רגע לזרוק מבט אל המקלדת שלכם. ידידתכם הטובה והנאמנה, שהקשר ההדוק שלכם איתה כולל לא מעט שעות של מגע צמוד, היא תשתית מושלמת לגידול חיידקים. מלמעלה היא צוברת אבק ושומן, אבל זה כלום לעומת מה שמחכה לכם במעמקיה. אם תהפכו אותה לרגע ותנערו קלות, תתקשו להאמין מה יצא משם. בשקט בשקט, בין המקשים התמימים לכאורה, מצטברת באין מפריע תערובת מעוררת אימה (ובחילה) של שאריות מזון משנה שעברה בתיבול שערות וגרגרי אבק. כל הטוב הזה גם מאיים על תפקודה של המקלדת, כך שיש לכם סיבה נוספת להשקיע בה ולהחזיר קצת אהבה.

מקלדת יד מחשב (צילום: RF123, חדשות)
מתי ניקיתם אותה בפעם האחרונה?|צילום: RF123, חדשות

מה עושים?

מקפידים על ניקיון שבועי הכולל ניגוב במגבון לח או צמר גפן ספוג בכוהל, וכמובן – הפיכת המקלדת וניעור עדין שלה, לטובת פינוי שיירי סעודות השבוע. אם אתם רוצים ללכת על הצד הבטוח תוכלו להתחדש במקלדת אנטי בקטריאלית (ישנן מקלדות רחיצות שאפילו שורדות מדיח הכלים), כאשר המהדרין מוזמנים להשקיע בסט של מקלדת ועכבר.

שלט הטלוויזיה

אחרי שסגרנו את הפינות בשירותים, בחדר העבודה ובמטבח, בואו נעבור לסלון ולשלט הטלוויזיה שלכם. עם יד על הלב – מתי פינקתם אותו לאחרונה באיזו מטלית לחה? כל יום הוא עובר מיד ליד, ובדומה למקלדת, צובר בין המקשים שלו תערובת מופלאה של שומן, אבק ושאריות פופקורן מהסרט האחרון. רוצים את זה יותר בוטה? חשבו על הימים שבהם אחד מבני הבית חולה. הטלוויזיה עובדת שעות נוספות, ואיכשהו, אנחנו די בטוחים שבין הרגע שהוא שולח יד לערימת הטישו שלצידו לרגע הבא שבו הוא מזפזפ בהנאה, לא מעורבת פעילות של רחיצת ידיים. החיידקים מתנחלים להם בכיף על השלט ואין מי שיפר את שלוותם.

מה עושים?

קודם כל מודעים (ובשביל זה אנחנו כאן, תודו לנו אחר כך), בשלב הבא – מקפידים לנקות את השלט, לפחות אחת לשבוע, בעזרת מטלית אנטי בקטריאלית או צמר גפן טבול באלכוהול.  אם אתם מתקשים להסתפק בזה, תוכלו לנסות את שרביט הקסם המיוחד של Hammacher הפועל על טכנולוגיה המתבססת על אור UV-C ומתיימר להשמיד 99.9 אחוז מהחיידקים.

מגבות רחצה

הגענו לחדר הרחצה. המקום שבו אתם אמורים להסיר מעליכם את תלאות היום וזיהומיו, ולצאת ממנו זכים וטהורים, משל הייתם "חדר נקי" באינטל. אז שוב אנחנו מנפצים לכם את אשליית הניקיון עם העדכון המאכזב לפיו מגבת הרחצה שלכם שורצת בקטריות, פטריות, תאי עור מתים, הפרשות גוף למיניהן... להמשיך? . החיידקים המאושרים בחדר הרחצה נהנים ממים, טמפרטורה חמימה, חמצן ומזון (בדמות כל מה שהוזכר כאן שהותרתם על המגבת) ומתרבים במהירות מפחידה.

מה עושים?

קודם כל מייבשים היטב, ייבוש מלא. מקפידים להחליף מגבת פעמיים בשבוע ולכבס בטמפרטורה גבוהה, רצוי באבקת כביסה המכילה חומרים אנטי בקטריאליים.

מגבת יפנית (צילום: Sento)
המגבות האלו רק נראות תמימות|צילום: Sento

אם שרדתם עד כאן, השליכו את שקיות ההקאה, הפשילו שרוולים, טלו ידיים וגשו לעבודה. בהצלחה!