בין אם אתם פנאטים של ניקיון ובאין אם אתם מנקים פעם במיליון שנה, בטוח נתקלתם בכמות גדולה של טיפים שנוגעים לניקיון הבית. כמעט בכל שבוע צץ לו גורו ניקיון חדש שרוצה להנחיל לעולם את משנתו המצוחצחת איך להפוך את הבית שלהם לנקי כבתמונת פינטרסט. אך למציאות תכניות משלה ורבים מהטיפים האלו מתגלים כממש לא רלוונטיים – בין אם מדובר במיתוס, או במקרה הגרוע במשהו שגורם ללכלוך גדול אפילו יותר ממה שהיה. אספנו לכם את העצות שמבטיחות להבריק לכן את הבית – ולא מקיימות.

"אפשר להסיר מסטיק באמצעות חמאת בוטנים": זה אמנם נכון שחמאת בוטנים משפרת כמעט כל דבר בחיים וגם ששומן מהטבע הוא כלי לא רע להסרת מסטיק שנדבק לבגד, אבל שימוש בחמאת בוטנים סתם יבזבז אותה ויעשה בלגן אפילו גדול יותר מהמסטיק. מה עדיף במקום? שמן זית או שמן קוקוס.

"סודה לשתייה וחומץ יוצרים חומר ניקוי נפלא": השילוב הזה לא נולד משום מקום - בנפרד, סודה לשתייה וחומץ הם חומרי ניקוי נהדרים, אבל מכיוון שהאחד בסיס והשני חומצה, ביחד הם מנטרלים אחד את השני.

"השריית בגדים במלח תמנע מהם לדהות": מדובר ברעיון מעניין, אבל במבחן המציאות - הוא פשוט לא עובד. דהית הבגדים תלויה בסוג הבד ובאופן בו צבעו אותו, כך שמלח לא ישנה את המצב, לכאן או לכאן. כמובן שמומלץ גם תמיד לקרוא את הוראות הכביסה ולעקוב אחריהן באדיקות.

"ספריי לשיער מסיר כתמי דיו": זה כמעט נכון. על מנת להסיר כתמים של עטים או טושים, יש צורך באלכוהול. בעבר, תכשירי ספריי לשיער כללו בתוכם אלכוהול, אבל כיום זה נדיר. שמרו את הספריי לתסרוקת והשתמשו בכוהל על מנת להסיר כתמי דיו.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

"דפי מרכך בפתח האוורור של המזגן מרעננים את הבית": הטריק הזה אולי נשמע מושלם, אבל דפי מרכך שייכים לחדר הכביסה. מערכות אוורור ומיזוג הן מורכבות ועדיף שלא להפריע לפעולה התקינה שלהן עם דפים שעלולים לחסום את זרימת האוויר ולהפיץ כימיקלים בבית. 

"חומרי וקס לעץ יגרמו לרהיטים להראות נפלא": נשמע הגיוני, לא? אבל בפועל, ווקס לעץ עובד אך ורק על עץ גולמי. כיום, רוב רהיטי העץ המוכנים מגיעים עם שכבת כיסוי עליהם, והווקס רק יותיר אותם חסרי חיים. הציפויים עשויים לרוב מחומרים פלסטיים, לכן עדיף פשוט לנקות אותם.

"חומץ וסבון לניקוי כלים מסירים כתמי חיות מחמד": חיות טובות לנשמה, אבל לעתים הרהיטים משלמים את המחיר. בעוד חומץ הוא מסיר כתמים מצוין, הוא לא מספיק חזק על מנת להיפטר מכתמי שתן או קיא, וזה נכון גם לגבי הסבון לניקוי כלים.

"חומר ניקוי למדיח מצוין גם לניקוי הרכב": על פניו, מדובר ברעיון טוב, מכיוון שחומרי ניקוי למדיח נלחמים היטב בכתמי שומן. יחד עם זאת, הם יפגעו בצבע הריפוד במכונית, ויגרמו לו לדהות מהר יותר. שמרו אותם למדיח.

"אפשר לנקות לוח גיר באמצעות משקאות תוססים": אם תנקו לוח גיר עם משקה תוסס, הסוכר שבמשקה יידבק וישאיר מאחוריו שכבה דביקה. מה עובד בכל זאת? חומץ מעורבב עם מים הוא הפתרון הפשוט ביותר.

"יין לבן מסיר כתמי יין אדום": ממש כפי שאתם לא מערבבים ביניהם בארוחת הערב, אין צורך גם כשהיין נשפך. קודם כל, זה לא עובד ושנית, למה לבזבז יין טוב? מי חמצן, לעומת זאת, דווקא יעזרו עם כתמי יין.

"ניקוי חלונות עם עיתונים משאיר פחות סימנים": אנחנו מודים שעד לרגע זה ממש, המשכנו להאמין במיתוס הזה. מתברר שהוא לא לחלוטין שקרי, שכן פעם העיתונים היו מודפסים באופן בו הדיו היה יורד מהם ומייצר מעין מגן בלתי נראה על החלונות. כיום, העיתונים מודפסים בשיטות אחרות, והם פחות אפקטיביים לניקוי חלונות מאשר מגבות נייר.

"השרייה של דף מרכך במחבת או סיר מסירה אוכל שנדבק": מדובר בטיפ שלא לגמרי ברור מאיפה הוא הגיע, אבל הוא לחלוטין לא עובד. הסוד הוא פשוט זמן - ככל שתשרו את הכלים המלוכלכים במים למשך זמן רב יותר, כך יהיה קל יותר להסיר את האוכל העיקש. לכתמים נודניקים במיוחד, הוסיפו סודה לשתייה למים והסבון.

"חומרי ניקוי לאסלה מסירים לכלוך גם מקירות המקלחת": גם אם הטריק הזה עובד להסרת הלכלוך, הוא עושה יותר נזק מאשר תועלת. חומרי ניקוי לאסלה מכילים לרוב חומצות שיפגעו באריחי קרמיקה ויהרסו את הציפוי.

"כמות גדולה יותר של חומר ניקוי מנקה טוב יותר": נשמע די אינטואיטיבי, לא? אבל למעשה, ההיפך הוא הנכון - שימוש ביותר מדי חומר ניקוי יכול רק להזיק וברוב המוחלט של המקרים Less is more.