אם השנה זה התור שלכם לארח את ליל הסדר, רוב הסיכויים שכבר התחלתם בהכנות לאירוע המרגש (או המייאש, לא שופטים), אפילו אם רק ברמת התכנון. גם אם מדיניות ארוחת החג שלכם הוא "כל אורח מביא משהו לשולחן", זה לא פשוט להיערך לבישול לסועדים רבים ומצפה לכם לא מעט בלגן במטבח. ארגון חכם של המקרר זו התחלה טובה לעשות קצת סדר בבלגן הזה - יעזור למצוא דברים בקלות לפני, ולפנות ביעילות מקום לכל השאריות אחרי.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>>  קואצ'רית ואיל נדל"ן: הצצה לווילה ההיסטרית של רותם וצחי חג'ג'

>> המקום להתפרע: שירותי האורחים הכי וואו

 

אז אחרי שתתאפסו על רשימת הקניות המדויקת למצרכים, תצטרכו לסדר חלק מהם במדפים ובמגירות של המקרר בצורה חכמה. למומחים של Beko יש כמה טיפים איך לעשות את זה: 

לוקיישן, לוקיישן

מקרר מאורגן (צילום: Zhane Luk, SHUTTERSTOCK)
צילום: Zhane Luk, SHUTTERSTOCK

יש חשיבות רבה למיקום של המוצרים במקרר, והוא נקבע בהתאם לטריות שלהם: מה שמצריך בישול בטמפרטורה גבוהה (למשל עוף, בשר וכו'), עדיף לאחסן במדפים הגבוהים. ירקות ופירות עדיף לשמור במדפים הנמוכים, כדי לאזן את רמת הקור בה הם מאוחסנים ולשמור על טריותם. גם את מעדני החלב והגבינות כדאי לאחסן במגירות או במדף נמוך. על מנת להקל על סידור המקרר הקפידו על מקומות קבועים למוצרים, נניח חלב תמיד בצד שמאל, ביצים מימין ועוד. 

שמישהו יסגור את הדלת

אישה פותחת מקרר בלילה (צילום: Shutterstock)
אישה פותחת מקרר בלילה|צילום: Shutterstock

פעולת הפתיחה והסגירה של דלת המקרר הופכת אותה למקום החם ביותר במקרר שלכם, בגלל שהיא נחשפת הכי הרבה לטמפרטורה מחוץ למקרר ולכניסת אוויר חם. לכן, למרות שזה נראה מתבקש לאחסן בה מוצרים כמו חלב וביצים, המומחים לא ממליצים על זה. מה כן כדאי למקם בדלת? בקבוקי שתייה, רטבים ותבלינים שהם בעלי תאריכי תפוגה ארוכים ולא זקוקים לקירור מסיבי. 

חיים משגשגים לפירות ולירקות  

פירות וירקות במקרר (צילום: Africa studio / shutterstock)
פירות וירקות במקרר|צילום: Africa studio / shutterstock

אם לא היינו ממוקמים במזרח התיכון, ייתכן שהטמפרטורה במטבח שלנו הייתה מספקת בשביל לאחסון את הפירות והירקות שלנו מחוץ למקרר. כיוון שזה לא המצב, יש כמה כללים שחשוב לשמור עליהם. הראשון הוא להפריד בין הפירות והירקות באחסון במקרר, כי פירות רבים מפרישים גז אתילן שעלול להאיץ את תהליך הריקבון של הירקות. כלל שני הוא לשים אותם במגירות התחתונות והקרירות יותר, וכלל נוסף הוא לאחסן כל פרי וירק באופן המתאים לו, כדי לשמור על ערכו התזונתי ועל הוויטמינים שבו ולהאריך את חייו. 

ה-אקססורי של המקרר
 

 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

הן שומרות על הטריות, מגנות מחיידקים ומניחוחות לא נעימים ועושות סדר בעין ובחלל - קופסאות המזון הן כבר פריט מאסט במקרר, כזה שגם מארי קונדו אימצה מזמן. גבינות מומלץ לשמור בעטיפות המקור ואילו עוף שהופשר ולא בושל כולו ניתן לשמור בקופסא אטומה. גם את הקופסאות כדאי לארגן בסדר מסוים, שמתאים לכם, כדי שיהיה נוח לזכור מה יש בהן (מדבקות יכולות לעזור).

אל תעמיסו, שחררו

מקרר עמוס מדי (צילום: ARENA Creative, SHUTTERSTOCK)
צילום: ARENA Creative, SHUTTERSTOCK

אם נמשיך ברוחה של כוהנת הסדר והמינימליזם הגדולה, קונדו, נגיע לשאלה מה עושים עם מקרר עמוס. ואנחנו לא מתכוונים למקרר שיש בו את כל מה שצריך, אלא לכזה שמכיל לא מעט פריטים שכבר לא צריך. יש גבול דק בין שפע לטו-מאץ', ועומס גדול מדי במקרר עלול לפגוע בזרימת האוויר בחלל שלו ולהקשות על שמירת הטמפרטורה הקרה. התוצאה היא פגיעה אפשרית במנוע של המקרר וכמובן קלקול של מוצרי המזון המאוחסנים בו. זה בדיוק הזמן לשחרר ולזרוק: את כל מה שפג לו התוקף, את המלפפונים המיוזעים שבמגירה ושאר המוצרים שכבר ברור שלא תשתמשו בהם, למרות שאתם ממש נגד בזבוז מזון. עשו זאת לפני שהם יתחילו להרקיב, כדי למנוע היווצרות ריח רע ועלייה ברמת החיידקים במקרר.