אנחנו באמת משתדלים לשמור על כושר ולהקפיד על פעילות גופנית, אבל אחד הדברים שמייאשים אותנו כל פעם הוא הקושי להיפטר מהריח של בגדי הספורט, ולא משנה כמה פעמים אנחנו מכבסים אותם. מכיוון שהבעיה מטרידה רבים, באתר experthometips.com ביקשו טיפים מקריש קטאריה, מפתחת גוף מקצועית שזכתה פעמיים בתחרות מיס ביקיני באנגליה ומישהי שצברה אלפי שעות של אימונים ושל כביסת בגדי ספורט.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

קנו רק טייטס מלייקרה ואל תשתמשו בבגדי כותנה: "אני קונה רק טייטס מלייקרה. גיליתי שהרבה יותר קל לנקות מהחומר הזה את הזיעה", אומרת קטאריה. לעומת זאת, "באופן כללי בדי כותנה הם חסרי תועלת בכל הנודע לפעילות גופנית. הם לא מנדפים זיעה והם מחממים. הם גם לא מחזיקים מעמד בכביסה – אחרי שלוש כביסות בערך הם מתחילים להיראות דהויים ועייפים".

אל תקנו גרביים לבנים: "אני לא מצליחה לנקות גרביים לבנים", היא מודה.

>

כבסו ב-30 מעלות: "בדרך כלל אני מכבסת את בגדי ההתעמלות ב-30 מעלות עם נוזל כביסה רגיל ללא מרכך". טמפרטורה גבוהה ביותר לא בהכרח מתאימה יותר לכביסה. למעשה, הבדים המשמשים לבגדי ספורט הם עדינים למדי, והם יישמרו לאורך זמן אם תכבסו אותם בטמפרטורה נמוכה.

A post shared by adidas (@adidas) on

אל תשתמשו בכמות גדולה של נוזל כביסה. החומר העודף ייספג באריג והוא יהיה פחות יעיל לנידוף הזיעה. למעשה, כשמכבסים בגדי ספורט עדיף להשתמש רק בחצי מכמות הנוזל שבה אתם משתמשים לכביסה רגילה. בנוסף, ותרו על מרכך הכביסה – הוא אינו נחוץ וגם הוא יוריד מהיעילות של נידוף הזיעה.

A post shared by World Of Dive (@worldofdive) on

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

טיפים נוספים לכביסת בגדי ספורט מהמומחים של האתר

הקפידו לאוורר את בגדי הספורט: אל תשימו את בגדי הספורט המלוכלכים בסל הכביסה, אלא תלו אותם ותנו להם להתייבש. כך לפחות חלק מהזיעה תתנדף.

הפכו את הבגדים: אחרי הכל, הצד הפנימי של הבגד סופג יותר זיעה. הפיכת הבגד גם תשמור על מראהו.

אל תכבסו יותר מדי: הכביסה גורמת לבלאי ואם הסתפקתם באימון קל אפשר לוותר עליה. כדי לרענן את הבגדים אפשר להכניס אותם למקפיא לכמה שעות.