2018 הייתה השנה של צמחי הבית ונראה שכולם מציבים עציצים בכל פינה בבית ומקדישים שעות לטיפוח צמחייה שופעת. גננים חובבים מתייעצים באינספור קבוצות פייסבוק והאשטגים כמו plantsofinstagram (הצמחים של האינסטגרם), gardening (גננות), urbanjungle (ג'ונגל עירוני), ו-plantsmakepeoplehappy (צמחים גורמים לאנשים אושר) משגשגים באינסטגרם. אם אתם מרגישים שאתם מתקשים להשתלב בטרנד ונאבקים להשאיר בחיים קקטוס בודד – הטיפים הבאים הם בדיוק בשבילכם.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

השתמשו בקוביות קרח: אם אתם נוטים להרוג צמחים בהשקיית יתר, עברו לשימוש בקוביות קרח. חלחול המים האיטי של הקרח הנמס מספק לצמח לחות בלי הציף את את האדמה. השיטה הזאת מומלצת במיוחד לצמחים עדינים כמו סחלבים.

הוסיפו ספוג: אם אתם דווקא שוכחים להשקות, שימו ספוג בקרקעית העציץ. כשתשקו הספוג יאגור את עודפי המים והצמח יוכל להשתמש בהם בהמשך.

אספו אצטרובלים: הניחו אצטרובלים בקרקעית העציץ. הם מסייעים בניקוז המים ותוכלו להשתמש בפחות אדמה (וכך העציצים יהיו קלים יותר אם תרצו להזיז אותם).

הנביטו בעצמכם: מדובר בשיטה זולה ופשוטה להוסיף צמחים לבית. הנבטת גלעין אבוקדו פופולרית במיוחד באינסטגרם – פשוט שטפו את הגלעין, נעצו בו ארבעה קיסמי שיניים והניחו אות בכוס מים כשחלקו המחודד פונה כלפי מעלה וחלקו העגול במים. הניחו את הכוס במקום מואר, החליפו מים מדי פעם והמתינו שייווצרו שורשים ועלים. באותה שיטה אפשר להנביט גם בטטה. רוצים להנביט סלרי, בוק צ'וי, חסה ערבית או כרוב? הניחו את החלק התחתון והלבן בכלי שטוח עם כ-2 ס"מ מים, כך שרק החלק שמעל השורש יטבול במים. שימו במקום מואר. אחרי שהופיעו ניצני עלים ושורשים אפשר לשתול את הירק באדמה.

צרו לחות: הניחו בקרבת העציצים צלוחית מים כדי להגביר את הלחות סביבם, בעיקר אם מדובר בצמחים טרופיים. אפשר גם להניח את העציצים בתוך קערית מים אבל במקרה הזה הקפידו להגביה את העציץ באמצעות חלוקי נחל כדי שהשורשים לא יירקבו.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

אל תסתפקו בצמח בודד: צמחים אוהבים לחות וקבוצת צמחים יוצרת כיסי לחות קטנים גם בסביבה יבשה יחסית.

קליפות ביצה: שטפו את קליפות הביצה, תנו להן להתייבש, רסקו אותן ופזרו סביב הצמחים. הקליפות יגנו על הצמח ממזיקים וחרקים וידשנו את הקרקע.